Хендерсън отговори на Кийн


Н. Гавазов

Хендерсън отговори на Кийн

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън отговори на критиките на Рой Кийн и заяви, че е готов да започне Евро 2020 с отбора на Англия.

45-минутен приятелски мач срещу Румъния миналата неделя е всичко, което Хендерсън успя да получи от февруари до началото на  Евро 2020.

Тази ситуация ядоса Кийн, който дори предположи, че Джордан отива на турнира като "мажоретка", за да забавлява своите съотборници с трикове с карти и викторини.

30-годишният халф зачита мнението на бившия си треньор в Съндърланд, но уверява, че формата му е в перфектен ред.

"Да, имам няколко трика с карти в ръкава си!

Вижте, като футболист искате да играете, а аз не съм тук, за да бъда само в лагера на националния отбор, както казва Рой.

Искам да изляза на терена и да помогна на отбора в мачовете. Дали ще имам шансове за това, не зависи от мен. Треньорът трябва да реши.

Но винаги, когато ме извикат, ще бъда готов. Надявам се да дам голям принос за нашето напредване в турнира.

За да бъда честен, Рой може да каже всичко за мен. Той направи моя дебют (в Съндърланд) и аз нямаше да бъда тук без него. Той може да казва каквото си иска. Всъщност намирам думите му за малко смешни.

Вижте, разполагаме с малко повече информация, която Рой може да няма. Но при такива неща всеки има собствено мнение и всеки смята, че знае най-добре.

Винаги съм бил доста позитивен и знаех, че имам достатъчно време да се върна на този турнир, ако не и в края на сезона.

Работих усилено в процеса на рехабилитация и сега съм добре. Вероятно не знаете това, но отдавна тренирам. Независимите тренировки са малко по-различни от тренировките с тима, но в края от сезона вече тренирах с Ливърпул.

Подхождам към турнира в добра форма, но също така разбирам, че не съм играл толкова много през последните месеци. Чувствам се добре и се надявам да бъда полезен винаги, когато имам възможност", заяви Хендерсън.

  Сподели
303