Саутгейт: Имаме състав, в който всеки е готов да допринесе с нещо


Н. Гавазов

Саутгейт: Имаме състав, в който всеки е готов да допринесе с нещо

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт коментира заявката за финалите на Евро 2020.

Напомняме, че продължават коментарите около решението на специалиста да покани четирима футболисти, играещи на позицията десен защитник.

"Те са сред най-добрите 26 футболисти и затова са в отбора. Ако трябваше, щях да повикам и шест десни бека. Очакват ни потенциални девет мача. Вече имаме проблеми с контузии в групата. Имаме нужда от адаптивност, добри играчи, добри професионалисти. Имаме късмет да имаме опитни и млади играчи на това ниво.

Имаме нужда от този баланс. Опитните играчи са тези, които знаят как да побеждават и са участвали в турнири. Младите играчи внасят енергия. Не взимаме туристи. Имаме състав, в който всеки един е готов да играе и да допринесе с нещо.

В момента не можем да гледаме по-напред от груповата фаза. Играем срещу финалиста от Световното първенство Хърватия в първия ни мач, имаме дерби с Шотландия, а след това с Чехия, който е един от най-добрите отбори в Европа. Има осем или десет отбора, които могат да спечелят турнира. Доказали сме, че можем да победим всеки, когато имаме ден, но трябва да покажем постоянство", заяви Саутгейт.

  Сподели
193