Официалната топка на ЕВРО 2020: Adidas Uniforia


П. Пенков

Официалната топка на ЕВРО 2020: Adidas Uniforia

"Uniforioa" - това е името на официалната топка на Европейското първенство това лято. Тя е произведение на "Adidas", като самото име на топката е избрано както на единството, така и на еуфорията, която европейското първенство може да ни направи свидетели. Както вече знаете ЕВРО 2020 ще се проведе в 12 различни европейски държави и ще отбележи 60-годишнината на първенството. "Uniforia" е създадена, за да се отпразнува това приобщаване.

Дизайнът на топката ни разкрива удебелени черни линии преминаващи през топката, символизиращи премахването на границите между държавите и нейното прекрачване като изражение на новия трансконтинентален формат на турнира. Тези широки размаси са осеяни със "светкавици" озарени с ярки светли цветове, представящи разнообразието на турнира и събирането на различни култури.

Според официалното изявление на ФИФА, новата топка е: "Преоткриване на класически модел с чисто нов дизайн и най-съвременна технология. Тя отдава почит на първата топка за Световната купа, правена от Adidas".
"Telstar 18 предизвиква незабравими спомени от Световното първенство по футбол през 1970 г. и легенди като Пеле, Герд Мюлер, Боби Мур и ще захранва мечтите на онези, които ще играят за най-престижната награда на футбола в Русия догодина", се казва още в изявлението на ФИФА.

  Сподели
543