Анонс на 7-ми кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 7-ми кръг на Лига 1

Лориен - Олимпик Лион
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Микаел Лесаж

Лориен отново се върна към поражения. Само кръг, след като постигна първата си победа за кампанията, в междинния кръг "мерлузите" отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Гингам и така остават на последното 20-то място в класирането с актив от 3 точки. Проблемите пред наставника Силвен Риполи са свързани с контузиите на Уарис, Кафу, Марво, Лаутоа, Конте, Пайе и Розе, а Жано е наказан.

Вицешампионът Олимпик Лион счупи каръка и записа първи успех от три кръга насам. През седмицата "хлапетата" се разправиха с Монпелие у дома, разбивайки ги с 5:1. Така хората Брюно Женесио вече имат 10 пункта и са на 7-ото място в колоната. За визитата на Лориен с травми са Лаказет, Грение и Жале, а Гоналон е наказан.

Прогноза: Лориен - Олимпик Лион 1:3


Бастия - Гингам
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Амаури Делеру

Тимът на Бастия записа първо равенство за сезона. В двубой от междинния кръг тимът от остров Корсика направи 0:0 у дома срещу новака Нанси. Така селекцията на Франсоа Чичолини вече е с актив от 7 точки и е на 12-то място в таблицата.

Гингам записа трета победа за сезона в Лига 1, която изкачи "червено-черните" на 6-та позиция в подреждането. В междинния кръг възпитаниците на Антоан Комбуаре се наложиха с минималното 1:0 у дома над последния в колоната Лориен.

Прогноза: Бастия - Гингам 1:1


Бордо - Каен
Стадион: "Матмют-Атлантик", Бордо
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Карим Абед

Бордо записа четвърта победа от старта на кампанията във френския шампионат. В двубой от междинния кръг "жирондинците" се справиха с новака Метц и го победиха с 3:0. Така футболистите на Жослен Гурвенек вече има 12 точки и се изкачиха до 4-ото място в класирането. В лазарета на Бордо преди настоящия двубой са Менес, Уна, Вада, Пунже, Жилбер, Туалан и Морис-Белай.

Тимът на Каен инкасира трета последователна загуба в първенството. След погрома от ПСЖ с 0:6, през седмицата нормандци паднаха и с 1:2 като гости на Анже. Така хората на Патрис Гаранд остават с актив от 6 точки и са на 14-ото място в класирането. Луиш, Сабе, Войсен и Дабо са аут за гостите.

Прогноза: Бордо - Каен 2:0


Дижон - Рен
Стадион: "Гастон Жерар", Дижон
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра

Новакът Дижон очаквано не успя да надскочи себе си "совите" отстъпиха с 0:3 гостуването си на шампиона ПСЖ. Така играчите на Оливие Дал‘Олио остават на предпоследното 19-то място в класирането с актив от 4 точки.

Рен отново показа класа на собствен терен и спечели по крайно драматичен начин с 3:2 домакинството си на Олимпик Марсилия. Играчите на Кристиян Гюркюф поведоха в резултата, но в последствие инкасираха пълен обрат и така до 86-ата минута, когато бретанци вкараха два бързи гола за радост на своите фенове. Така Рен има 10-точки и е на 8-мо място.

Прогноза: Дижон - Рен 1:2


Монако - Анже
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Мигелгори

Монако отстъпи лидерското място в Лига 1. "Монегаските" загубиха с 0:3 регионалното дерби като гости на Ница, а поражението свали играчите на Леонардо Жардим на 3-ата позиция в колоната. Менди и Дирар са контузии за клуба от Княжеството.

След трите поредни загуби, с които стартира сезона за Анже, сега "черно-белите" са в добра поредица от три последователни успеха. В междинния кръг възпитаниците на Стефан Мулен надделяха с 2:1 у дома над Каен. В момента Анже има 9 точки и е на 11-та позиция в таблицата.

Прогноза: Монако - Анже 2:0


Монпелие - Метц
Стадион: "Стад де ла мусон", Монпелие
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Тони Шапрон

Лошата серия на Монпелие продължи и в междинния кръг, когато южняците записаха тежка загуба с 1:5 като гости на Олимпик Лион. Освен това, играчите на Фредерик Хайнтц нямат и успех от първия кръг на кампанията. В момента отборът от едноименния град има 6 точки и е на 13-ото място в подреждането.

Добре представящият се новак Метц допусна втора загуба за сезона и първа на собствен терен. През седмицата тимът от провинция Лотарингия отстъпи с 0:3 срещу Бордо. Така хората на Филип Хиншбергер остават с 10 пункта на сметката си и са на 9-ото място.

Прогноза: Монпелие - Метц 1:1


Сент Етиен - Лил
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 25.09.2016 г.
Час: 16:00
Съдия: Беноа Мило

Сент Етиен записа трето равенство за сезона. Този път "зелените" не успяха да се справят като гости на колебливия Нант и двубоят помежду им завърши без отбелязани попадения. Футболистите на Кристоф Галатие има 9 точки и са на 10-ото място в класирането.

Лил записа трета поредна загуба и общо четвърта от началото на сезона. Северняците са повече от колебливи през настоящата кампания и до момента не съумяват да оправдаят очакванията на феновете и ръководството. Този път селекцията на Фредерик Антонети отстъпи с 1:2 у дома от Тулуза и така "кучетата" са с 4 точки на 18-ото място в колоната.

Прогноза: Сент Етиен - Лил 0:0


Нанси - Ница
Стадион: "Марсел Пико", Нанси
Дата: 25.09.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Антони Гаутие

Новакът Нанси стартира трудно сезона, допускайки три последователни загуби. Сега, обаче, играчите на Пабло Кореа са в серия от три поредни срещи без поражение. В междинния кръг Нанси направи 0:0 като гост на Бастия. Така тимът от Източна Франция вече има 5 точки на сметката си, които му отреждат 17-ото място в класирането.

Ница дава все по-сериозни заявки за целите си през настоящата кампания в Лига 1. През седмицата "орлетата" разбиха с 3:0 тима на Монако в регионалното дерби, като по този начин прероденият под ръководство на Лусиен Фавре тим свали "монегаските" от първото място, където сега е Ница. Отново над всички за отбора от Лазурния бряг бе Марио Балотели, който отново започва да възвръща старата си форма. За гостуването на Нанси с контузии за Ница са Бенитес, Лорис и Ле Биан.

Прогноза: Нанси - Ница 0:3


Олимпик Марсилия - Нант
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 25.09.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Лионел Жафредо

Олимпик Марсилия допусна сериозна издънка при гостуването си на Рен в последния двубой от междинния 6-ти кръг във френската Лига 1. Марсилци водеха с 2:1 до самия край на мача благодарение на двата гола на Гомис, но защитата им се пропука в заключителните минути и допусна два гола, което позволи на Рен да постигне обрат и да спечели мача с 3:2. Така падението на ОМ продължава и в момента клубът от пристанищния град е на незавидното 15-то място с 5 точки. Аут за домакините поради травми са Диара, Диаби, Сане, Алесандрини и Фани, а Машах е наказан.

Нант записа второ поредно реми в шампионата, след като в междинния кръг "канарчетата" направиха 0:0 у дома срещу амбициозния състав на Сент Етиен. Така възпитаниците на Рене Жирар вече са с 4 точки и са на 16-та позиция в колоната. Джиджи, Илоки, Туре и Карлош са контузени за гостите.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Нант 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
249