Анонс на 4-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 4-ти кръг на Лига 1

Олимпик Лион - Бордо
Стадион: "Стад дьо Люмиер", Лион
Дата: 10.09.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Руди Буке

Отборът на Лион претърпя неочаквана загуба с 2:4 при гостуването си на новака Дижон в мач от третия кръг на Лига 1. "Хлапетата" на два пъти излизаха напред в резултата, но така и не успяха да задържат преднината си. По този начин възпитаниците на Брюно Женесио не успяха да запишат трета поредна победа и в момента ОЛ има актив от 6 точки, заемайки 4-то място в класирането. Морел и Фекир са в лазарета на тима.

Бордо записа втори пореден домакински успех. В последния си мач от шампионата жирондинците се справиха с минималното 1:0 над Нант. Единственото попадение бе дело на Диего Ролан в 32-ата минута. Хората на Жослен Гурвенек са 8-ми с актив от 6 точки. Аут за тежката визита в Лион са Морис-Белай, Пабло и Сони.

Прогноза: Олимпик Лион - Бордо 2:1


Анже - Дижон
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 10.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж

Колебливите изяви на Анже продължиха и в предишния кръг в Лига 1. В него "черно-белите" отстъпиха с 2:0 при гостуването си на новака Метц. Така играчите на Стефан Мулен продължават да са без спечелена точка от началото на кампанията, като в момента са на 18-то място. Петрич и Летелие пропускат настоящия двубой.

След като стартира сезона с две поредни загуби при завръщането си сред елита на френския футбол, в предишния кръг съставът на Дижон заби звучен шамар на вицешампиона Олимпик Лион. Играчите на Оливие Дал‘Олио на два пъти изоставаха в резултата, но в крайна сметка спечелиха домакинството си с 4:2. Така "совите" вече са на 15-то място с 3 пункта. За гостуването на Анже с травма е Белмонт.

Прогноза: Анже - Дижон 1:1


Бастия - Тулуза
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 10.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Ланоа

Бастия записа втора загуба за сезона. В предишния кръг тимът от остров Корсика отстъпи с 2:0 при визитата си на Каен. Така играчите на Франсоа Чичолини остават с актив от 3 точки и в момента заемат 16-то място в класирането. За настоящия двубой аут за островитяните са Ел Каутари и Распентино.

Тулуза записа второ реми в първите си три мача за кампанията. Преди паузата за световните квалификации "виолетовите" направиха скучно 0:0 при гостуването си на Сент Етиен. В момента възпитаниците на Паскал Дюпрас заемат 9-та позиция в таблицата с 5 точки. За гостуването на остров Корсика с травми са Нинков, Думбия, Мусаву-Кинг и Акпа Акпро, а Браитуайт е под въпрос.

Прогноза: Бастия - Тулуза 2:2


Гингам - Монпелие
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 10.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Клемен Турпен

Отборът на Гинган победи с 2:0 като гост новака Нанси в мач от третия кръг на Лига 1. Бретанците стигнаха до успеха през втората част с попадения на Диало и Жирес. Така след първите три кръга Гинган е изненадващ лидер в Лига 1 с актив от седем точки. Проблемите пред наставника на "червено-черните" Антоан Комбуаре са свързани с контузии те на Левек, Леметр, Санко, Дидо, Мартинс-Перейра, Бенезе и Брианд, като за всеки един поотделно ще се решава дали ще може да вземе участие в предстоящата среща.

Монпелие пък записа първо реми за сезона, след като в предишния кръг южняците не успяха да спечелят домакинството си на Рен за крайното 1:1. Така играчите на Фредерик Хайнтц са с актив от 4 пункта и в момента заемат 14-та позиция в колоната. Единственият контузен в състава на Монпелие е Ласне.

Прогноза: Гингам - Монпелие 1:1


Лил - Монако
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 10.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Тони Шапрон

С гол от засада на Бензия тимът на Лил си тръгна с точка от гостуването си край Лазурния бряг на Ница за крайното 1:1. Така играчите на Фредерик Антонети вече имат 4 пункта и заемат 13-то място в подреждането. С контузии в състава на "кучетата" са Мавуба, Лопеш, Баша и Тало.

Монако спря устрема на шампиона ПСЖ. "Монегаските" изиграха перфектен в тактическо отношение мач и напълно заслужено сразиха парижани у дома за крайното 3:1. В момента играчите на Леонардо Жардим заемат 2-ро място с актив от 7 точки, с колкото е и изненадващият лидер в Лига 1 Гингам. За гостуването в срещуположния край на Франция аут за тима от Княжеството е Лемар.

Прогноза: Лил - Монако 0:1


Лориен - Нанси
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 10.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Оливие Тюал

Спадът в представянето на Лориен продължи и в предишния кръг, когато "мерлузите" отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Олимпик Марсилия. Така играчите на Силвен Риполи продължават да са без спечелена точка от началото на сезона и заемат предпоследното 19-то място. Лаутоа, Конте, Марво и Пайе продължават да лекуват травми, а с наказания са Туре и Жано.

Новакът Нанси, подобно на настоящия си опонент, също претърпя трето последователно поражение. Този път бившият отбор на Мишел Планити отстъпи си с 2:0 у дома от Гингам и след първите три кръга хората на Пабло Кореа са на последната 20-та позиция в таблицата. За гостуването на Лориен аут са Кура, Диан и Шретиен.

Прогноза: Лориен - Нанси 1:0


Нант - Метц
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 11.09.2016 г.
Час: 16:00
Съдия: Жером Мигелгори

Нант инкасира втора поредна загуба с 1:0, след като в предишния кръг "канарчетата" паднаха при гостуването си на Бордо. Така играчите на Рене Жирар продължава да има 3 спечелени точки от началото на кампанията и в момента тимът от Западния бряг заема 17-то място в подреждането. За настоящия двубой с контузии в състава на Нант са Илоки, Сала, Томасон и Туре.

Новакът Метц продължи с добрите изяви у дома и в последния си мач в Лига 1 постигна втора победа на свой терен. Този път клубът от Лотарингия надви с 2:0 Анже. Селекцията на Филип Хиншбергер заема 7-мо място в колоната с актив от 6 точки. Жуфре и Удол пропускат визитата на Нант.

Прогноза: Нант - Метц 1:1


Рен - Каен
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 11.09.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Амаури Делеру

Рен извъртя реми 1:1 при гостуването си на Монпелие. Бретанци имат 4 точки в актива си, които им отреждат 11-та позиция. За настоящия двубой треньорът Кристиян Гюркюф няма да може да разчита на Гросицки, Шантом и Нтеп.

Каен записа втора победа за кампанията, която отново дойде у дома. В предишния кръг тимът от Нормандия надделя с 2:0 при домакинството си на Бастия. Така възпитаниците на Патрис Гаранд имат 6 пункта и заемат 6-ото място в класирането. За визитата на Рен с травми са Рюле, Войсен, Луиш и Имору.

Прогноза: Рен - Каен 1:1


Ница - Олимпик Марсилия
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 11.09.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Франк Шнайдер

Победната серия на Ница приключи в предишния кръг. "Орлетата" не успяха да победят у дома състава на Лил, а двубоят не излъчи победител за крайното 1:1. Трябва да се отбележи и фактът, че голът на гостите дойде от засада. В момента тимът от Лазурния бряг заема 3-то място с актив от 7 точки. По време на паузата за световните квалификации Ница привлече нападателят на Ливърпул Марио Балотели. За южняшкото дерби с Марсилия в лазарета на домакините са Лорис, Маршан и Ле Биан.

Кошмарната серия на Олимпик Марсилия у дома приключи. След общо 16 поредни мача без победа на своя "Велодром", френският гранд най-после зарадва изстрадалите си темпераментни привърженици. В среща от третия кръг на Лига 1 марсилци се наложиха с 2:0 над Лориен и постигнаха първи успех от началото на сезона. Точни за тима на Франк Паси бяха Реми Кабела и Бафетимби Гомис. С успеха ОМ вече е на 11-то място с актив от 4 точки. Диаби и Алесандрини са под въпрос преди визитата на Ница. По време на паузата в Лига 1 стана ясно, че един от най-титулуваните и обичани френски тимове ще има нов собственик и това е американският милиардер Франк Маккорт, който се е съгласил да закупи контролния пакет акции на Олимпик.

Прогноза: Ница - Олимпик Марсилия 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208