ПСЖ ще постигне първи успех за новата компания срещу новака Метц


Н. Атанасов

ПСЖ ще постигне първи успех за новата компания срещу новака Метц

ПСЖ - Метц
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 21.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Франсоа Лечиер


Френският шампион Пари Сен Жермен откри новия сезон в Лига 1 с трудна победа. Предвождани от новия си наставник Унай Емери парижани надвиха с 1:0 като гост Бастия. Единственият гол бе дело на защитника Лайвин Курзава в 74-ата минута. За ПСЖ като титуляр игра привлеченият от Ница Хатем Бен Арфа, а през второто полувреме на терена се появи и друго ново попълнение - Хесе Родригес. Столичани очаквано и заслужено триумфираха през миналогодишната кампания, след като спечелиха за четвърти пореден и общо шести път в своята история титлата в Лига 1. Парижани финишираха в крайното подреждане с внушителните 96 точки, които бяха постигнати с 30 победи, 6 равенства и едва 2 поражения, а головата разлика за ПСЖ бе 102:19. Освен това ПСЖ спечели Купата на Лига, Купата на Франция, а миналата седмица триумфира и със Суперкупата на страната. Баебек и Верати са под въпрос за първия домакински двубой на столичани.

Новакът в Лига 1 Метц се завърна по отличен начин в елитната дивизия. Тимът от провинция Лотарингия обърна коравия тим на Лил и спечели с 3:2. Домакините на два пъти губеха в срещата, но Мевлют Ердинч изравняваше. Две минути преди края на мача реферът Микаел Лесаж посочи за втори път бялата точка в полза на домакините, като този път зад топката застана новото попълнение Ян Жуфър, който донесе успеха на тима. Предвожданият от Филип Хиншбергер клуб ще трябва да се пребори с нелеката конкуренция за оставане в елита, като за целта в Метц пристигнаха Симон Фалет (от Брест), Ян Жуфре (от Лориен), Мевлют Ердинч (под наем от Хановер 96), Опа Нгет (от Валансиен), Франк Синорино (от Реймс), опитният Ейжи Кавашима (от Дънди Юнайтед) и Флорен Моле (от Кретиел). Отборът пък се раздели с аржентинския бранител Хосе Луис Паломино, който премина в редиците на родния шампион Лудогорец. Синорино е аут за визитата в Париж.

ПСЖ играе много успешно у дома срещу Метц. Столичани са в серия от четири поредни домакински успеха над "гранатите". За последно отборът от Североизточна Франция измъкна реми на "Парк де Пренс" през 2004 г. за крайното 0:0.

Прогноза: Пари Сен Жермен - Метц 2:0

 


Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

25 юли Интер - ПСЖ 1:3 (Приятелска среща)
28 юли Реал Мадрид - ПСЖ 1:3 (Приятелска среща)
31 юли ПСЖ - Лестър 4:0 (Приятелска среща)
06 август ПСЖ - Лион 4:1 (Суперкупа на Франция)
12 август Бастия - ПСЖ 0:1 (Лига 1)

Метц:

22 юли Ред Стар - Метц 1:0 (Приятелска среща)
26 юли Метц - Тубиз 2:1 (Приятелска среща)
29 юли Кайзерслаутерн - Метц 1:1 (Приятелска среща)
06 август Дижон - Метц 4:2 (Приятелска среща)
13 август Метц - Лил 3:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Метц

69 срещи
36 победи за ПСЖ
15 равенства
18 победи за Метц
Голова Разлика: 108:69 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223