ПСЖ започва похода към пети пореден триумф на остров Корсика


Н. Атанасов

ПСЖ започва похода към пети пореден триумф на остров Корсика

Бастия - ПСЖ
Стадион: "Арман Цезари", Фуриани
Дата: 12.08.2016г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнайдер

Съставът на Бастия изпрати успешна миналогодишна кампания. Тимът от остров Корсика успя да завърши в първата половина в крайното класиране в Лига 1, след като предвожданият тогава от треньора Гислен Принтан клуб финишира на 10-та позиция с актив от 50 точки - 14 победи, 8 равенства и 16 загуби. Сега начело на островитяните е Франсоа Чичолини, който ще трябва поне да постигне резултатите от миналия сезон, а защо не и да ги надмине. През лятото на средиземноморския остров акостираха Сен Максимин (под наем от Монако), Жерсон Кабрал (от Твенте), Лени Нанжис (под наем от Лил), Тиеви Бифума (под наем от Еспаньол), Пол Жаруо (от Валансиен). Напусналите редиците на Бастия са Хансен, Фофана, Айите, Палмиери и Камано. Аут за първия двубой за домакините са Распентино и Диало.

Пари Сен Жермен се превръща във все по-утвърждаващ се и перманентен фактор във френския клубен футбол. Столичани очаквано и заслужено триумфираха през миналогодишната кампания, след като спечелиха за четвърти пореден и общо шести път в своята история титлата в Лига 1. Парижани финишираха в крайното подреждане с внушителните 96 точки, които бяха постигнати с 30 победи, 6 равенства и едва 2 поражения, а головата разлика за ПСЖ бе 102:19. Освен това ПСЖ спечели Купата на Лига, Купата на Франция, а миналата седмица триумфира и със Суперкупата на страната. Лятото бе бурно на "Парк де Пренс". Лоран Блан напусна столичани и сега начело на отбора е Унай Емери, който направи истински фурор със Севиля в турнира Лига Европа. Новите футболисти са Томас Мюние (от Брюж), Хатем Бен Арфа (от Ница), Гржегош Криховяк (от Севиля) и Джовани Ло Село (от Росарио Сентрал). Клубът се прости със своя идол Златан Ибрахимович, който пое към Манчестър Юнайтед, а другите, които си тръгнаха, са Грегори ван дер Вийл (към Фенербахче), Лукас Дин (към Барселона), Джордан Икоко (към Гингам) и Яку Мейте (към Рединг). За гостуването на Бастия с травми са Верати и Баебек.

ПСЖ постигна дубъл над Бастия през последната кампания, след като столичани спечелиха на два пъти с по 2:0. Последният домакински успех на корсиканци над гранда е от сезон 2014/15 с 4:2.

Прогноза: Бастия - Пари Сен Жермен 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Бастия:

09 юли Бастия - Газеле Аячо 4:0 (Приятелска среща)
16 юли Бастия - Аячо 0:4 (Приятелска среща)
23 юли Бастия - Бесанкон 2:1 (Приятелска среща)
29 юли Брауншвайг - Бастия 4:1 (Приятелска среща)
06 август Бастия - Дженоа 1:2 (Приятелска среща)

ПСЖ:

13 юли ПСЖ - Уест Бромич 2:1 (Приятелска среща)
25 юли Интер - ПСЖ 1:3 (Приятелска среща)
28 юли Реал Мадрид - ПСЖ 1:3 (Приятелска среща)
31 юли ПСЖ - Лестър 4:0 (Приятелска среща)
06 август ПСЖ - Лион 4:1 (Суперкупа на Франция)


Досегашни срещи:

Бастия - ПСЖ

60 срещи
11 победи за Бастия
12 равенства
37 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 121:62 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
246