Аякс ще заплете интригата в Холандия с победа над ПСВ


.

Аякс ще заплете интригата в Холандия с победа над ПСВ

Аякс - ПСВ Айндховен
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Час: 17:30, неделя
Съдия: Кевин Блом

Аякс и ПСВ Айндховен излизат един срещу друг в дербито на 27-мия кръг на холандската Ередивизи. Мачът е от особено значение и за двата съперника тъй като може да има ключово отражение върху битката за титлата 7 кръга преди края.

Аякс бе приеман в началото на сезона за фаворит, но за момента се намира едва на трето място с 61 точки, което е на 6 зад лидера Твенте. Стартът на 4-кратния европейски шампион обаче не бе впечатляващ. Сега обаче Аякс е в много добра форма като победи с лекота Спарта Ротердам, Утрехт и Витес. На “Амстердам Арена” тимът на Мартин Йол има 12 победи от 13 мача през този сезон и уникалната голова разлика от 46:3.

ПСВ разбира се е един от малкото отбори в Холандия, които могат да се мерят с Аякс като в последните години “филипсите” дори имат предимство. След пристигането на треньора Фред Рутен към тима имаше големи очаквания и 25 кръга от началото на сезона ПСВ нямаше загуба. В последния мач обаче рекордът бе прекъснат от местния съперник НАК Бреда. Така ПСВ се свлече на второ място на 2 точки от лидера.

Мартин Йол няма много проблеми със състава си преди важния мач. Камерунският защитник Тимъти Атуба и шведския халф Размус Линдгрен ще пропуснат срещата поради контузии в колената. Завръща се обаче звездата Луис Суарес, който бе наказан в миналия кръг.

Пред Фред Рутен проблемите са повече. В защита под въпрос са Карлос Салсидо, Ерик Пиетерс и Станислав Манолев. Нападателят Дани Коверманс не е напълно възстановен и вероятно ще гледа от пейката. Наскоро на Зенит бе продаден Лазович, което намалява опциите в атака. 

Аякс е в по-добра форма в последно време, а в миналия кръг стана ясно, че и ПСВ може да губи. Атомната атака, с която разполагат домакините и проблемите в защита на гостите дават основание да смятаме, че Аякс е фаворит. Трите точки са и доста по-ценни за тима на Йол, който е забил 76 гола този сезон, което е с 28 повече от лидера Твенте.

Последни 5 изиграни срещи:

Аякс

18 февруари Аякс - Ювентус 1:2 (Лига Европа)
21 февруари Аякс - Витес 4:0 (Ередивизи)
25 февруари Ювентус - Аякс 0:0 (Лига Европа)
28 февруари Аякс - Утрехт 4:0 (Ередивизи)
28 февруари Спарта Ротердам - Аякс 0:3 (Ередивизи)

ПСВ Айндховен:

18 февруари Хамбургер - ПСВ Айндховен 1:0 (Лига Европа)
21 февруари ПСВ Айндховен - Спарта Ротердам 1:1 (Ередивизи)
25 февруари ПСВ Айндховен - Хамбургер 3:2 (Ередивизи)
28 февруари ПСВ Айндховен - Валвайк 5:1 (Ередивизи)
06 март НАК Бреда - ПСВ Айндховен 2:1 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Аякс - ПСВ Айндховен

113 мача
44 победи за Аякс
20 равенства
49 победи за ПСВ Айндховен
Голова Разлика: 194:187 за ПСВ Айндховен

През този сезон:

16 август ПСВ Айндховен - Аякс 4:3 (Ередивизи)


Коефициенти от bet365:
Аякс - 1.90
Равен - 3.50
ПСВ Айндховен - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
22