Анонс на 38-ми кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 38-ми кръг на Лига 1

Монако - Монпелие
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Бастиен


Монако бе унизен и отнесе шест звучни шамара в предишния кръг, когато тимът от Княжеството загуби директния двубой за 2-ото място в крайното класиране в Лига 1. Олимпик Лион размаза с 6:1 играчите на Леонардо Жардим, които сега ще трябва на всяка цена да спечелят срещу Монпелие, за да запазят 3-ото място и поне да играят за втора поредна година в предварителните кръгове на Шампионската лига. В момента "монегаските" са 3-ти с актив от 62 точки, но преследвача Ница е само с 2 пункта по-малко. Коентрао, Моутиньо, Пашалич и Туре пропускат решителния последен мач за Монако.

Монпелие записа четвърта поредна победа, след като в предишния кръг играчите на Фредерик Хайнтц се наложиха с 2:0 у дома над Рен. Така южняците заемат 11-то място в таблицата с 49 точки и може да се каже, че Монпелие изпраща един сравнително успешен сезон, след като преди идването на настоящия треньор тимът бе дори в зоната на изпадащите. Отсъстващ за последния двубой е единствено Ласне.

Прогноза: Монако - Монпелие 2:1


Анже - Тулуза
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Фреди Футрел


Новакът Анже постигна своята голяма цел в Лига 1, а именно - участие в елитната дивизия и през идната кампания. Играчите на Стефан Мулен дори надградиха с изявите си и могат да завършат в първата половина на крайното класиране. В предишния кръг "черно-белите" паднаха с 1:0 при визитата си на Бастия и в момента Анже е на 9-то място с 50 точки. За последния двубой аут за домакините са Андро, Сисоко, Мансо, Нгосо и Саис, а Томас и Мангани са наказани.

Отборът на Тулуза е на път да се върне от безнадеждността, която бе обзела тима преди няколко месеца. През февруари тимът се намираше твърдо в зоната на изпадащите - на девет точки от спасението. С встъпването на треньорския пост на Паскал Дюпраз "виолетовите" се възродиха и в предишния кръг победиха с 1:0 последния Троа, с което излязоха от зоната на изпадащите за първи път от десетия кръг насам. По този начин Тулуза събра 37 точки и благодарение на по-добрата си голова разлика от Газелек Аячо вече е над чертата, като държи съдбата в своите ръце. Думбия и Бостан пропускат виталния двубой срещу Анже.

Прогноза: Анже - Тулуза 0:1


Сент Етиен - Лил
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Клемен Турпен


С 9 души на терена, Сент Етиен окончателно се прости с мечтата си за участие в Шампионската лига наесен. В последния си мач от Лига 1 "зелените" отстъпиха с 2:0 при визитата си на Ница, който е друг от тимовете, борещ се за място в най-комерсиалния клубен турнир. Така хората на Кристоф Галатие ще трябва да се борят за участие в турнира Лига Европа срещу директният претендент. В момента Сент Етиен заема 5-то място в класирането с актив от 58 точки. За последния двубой за сезона с контузии са Брисон, Клерк, Берич, Сал и Баебек, а наказани са Малкюи и Табану.

Лил стъпи накриво в предишния кръг и не успя да се наложи у дома над Гингам, като двубоят завърши 0:0. Така възпитаниците на Фредерик Антонети пропиляха възможността да изместят именно настоящия съперник от 5-ото място, като в момента "кучетата" са на 6-та позиция с 57 пункта. За гостуването на Сент Етиен аут са Мбемба, Буфал, Павар и Ботеак, а Обади е наказан.

Прогноза: Сент Етиен - Лил 2:2


Гингам - Ница
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Руди Буке


Гингам направи престижно нулево реми в последния си мач в шампионата като гост на коравия тим на Лил. Играчите на Жослен Гурвенек ще играят в елитната дивизия и през следващия сезон, тъй като имат 44 точки, заемайки 15-та позиция, като са недостижими от отборите, които се борят за оцеляване. Якобсен, Салибу и Бенезе пропускат последния двубой за сезона.

Отборът на Ница си гарантира на 100% участие в европейските клубни турнири, след като в предишния кръг победи с 2:0 Сент Етиен, който се явяваше директна битка за евроквотите. "Орлетата" стигнаха до успеха в края на мача, когато на два пъти Валер Жермен порази вратата на Стефан Руфие. С успеха Ница събра 60 точки и заема четвърта позиция в шампионата. Преследвачите на тима - Сент Етиен и Лил са с 58 и 57, но в последния кръг излизат един срещу друг и така не могат да изместят "орлетата" от едно от първите пет места. Ница дори има шанс за класиране в Шампионската лига, но за целта в последния кръг трябва да победи при визитата си на Гинган, а Монако, който е с две точки повече от играчите на Клод Пюел, да не победи като домакин Монпелие. Единственият контузен за визитата на Гингам е Пуплен.

Прогноза: Гингам - Ница 1:3


Троа - Олимпик Марсилия
Стадион: "Стад дьо л'Об", Троа
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Франсоа Летешие

Доиграващият сезона изпаднал тим на Троа инкасира 26-та загуба в предишния кръг. Този път клубът от североизточната част на Франция падна с 1:0 при гостуването си на Тулуза. Така Троа остава здраво закотвен на последното 20-то място в колоната с актив от скромните 17 точки. На всичкото отгоре лазаретът на отбора е препълнен и в него са Мавинга, Дабо, Отон, Нивет, Переа, Лакур, Гай, Марсиал и Коне, а Курт е наказан.

Някогашната икона на френския клубен футбол Олимпик Марсилия най-накрая успя да постигне победа при последното си домакинство за кампанията и да зарадва изстрадалите си фенове, тъй като за последно южняците записаха успех през текущия сезон през септември месец миналата година. В предишния кръг ОМ се наложи с 1:0 над борещия се за оцеляване Реймс. В момента Марсилия е на 13-то място с актив от 47 точки, като тимът е най-хиксаджийският отбор в Лига 1 за сезона. С контузии за гостите за Диаби, Нкуду и Роландо, а наказани са Ромао, Менди и Бачуай. Идната събота ще е мачът на сезона за Олимпик Марсилия, когато тимът се изправя срещу големия съперник Пари Сен Жермен във финала за Купата на Франция.

Прогноза: Троа - Олимпик Марсилия 0:1


Лориен - Газелек Аячо
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Мило


Лориен инкасира трета поредна загуба, но за радост на "мерлузите" тимът ще играе в Лига 1 и догодина, тъй като е недостижим за отборите, които се борят за оцеляване. В предишния кръг играчите на Силвен Риполи отстъпиха с 3:0 като гости на Бордо и останаха с актив от 43 точки, заемайки 16-то място, но първият от отборите под чертата е с 37 и кръг преди края Лориен може да доиграва сезона. Меслуб, Туре, Мусаву-Кинг, Уарис и Ле Гоф са контузени, а Гасама е наказан за домакините.

Газелек Аячо, който е абсолютен дебютант в историята на френския футбол, е близо до това д се завърне обратно в Лига 2. В предишния кръг тимът от остров Корсика очаквано загуби с 4:0 у дома от шампиона ПСЖ и така играчите на Тиери Лорей са под чертата, заемайки 18-то място с актив от 37 точки, с колкото е тимът на Тулуза, чийто показатели, обаче, са по-добри от тези на островитяните. Ларби и Бреше пропускат най-важния мач на тима за сезона.

Прогноза: Лориен - Газелек Аячо 1:2


Каен - Бордо
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Тони Шапрон


Каен пропусна серията от пет поредни мача без успех в шампионата и в последното си домакинство за настоящия сезон нормандци се наложиха с 2:1 като гости на Нант. Така хората на Патрис Гаранд записаха 15-та победа за кампанията и в момента Каен се намира на 8-ма позиция с 51 точки, а при добро стечение на обстоятелствата тимът може да финишира дори на 7-мо място. С травми за последния двубой за сезона са Войсен, Куаку, Да Силва, Имору и Алхадхур.

Бордо изигра два мача през седмицата. Първо "жирондинците" се наложиха с класическото 3:0 над Лориен, а в средата на седмицата играчите на Улрих Раме успяха да стигнат до 1:1 отново у дома, само че срещу хегемона и шампиона на Франция ПСЖ. Така Бордо вече има 50 точки и заема 10-то място в подреждането. В лазарета на тима са Арамбари, Карасо и Морис-Белай.

Прогноза: Каен - Бордо 1:1


Реймс - Олимпик Лион
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Амаури Делеру


Обръчът около Реймс почти се затвори и тимът е много близо до изпадане в Лига 2, тъй като не държи съдбата в своите ръце. Четвъртата поредна загуба и общо шеста в последните седем кръга смъкна Реймс под чертата. В предишния кръг играчите на Оливие Геган паднаха с 1:0 като гости на Олимпик Марсилия. Поражението остави Реймс с актив от 36 точки и кръг преди края на сезона "червените" са на точка от спасението, но сега ще трябва на всяка цена да гонят победата и да се надяват Тулуза и ГФК Аячо да не вземат своите мачове. Карасо, Сигорино, Фортеш и Пеже са контузени.

Отборът на Олимпик Лион се класира за груповата фаза на Шампионската лига, след като разби с 6:1 Монако в директен двубой, който трябваше определи кой ще заеме второто място в крайното класиране на Лига 1. Хеттрик за "хлапетата" отбеляза Александр Лаказает и така 7-кратните шампиони на Франция завършват за втора поредна година със сребърните медали в Лига 1. ОЛ има 65 точки в актива си и не е изключено треньорът Брюно Женесио да заложи на по-голяма част от резервите за последния двубой. Толисо и Малбранк са в лазарета на "хлапетата".

Прогноза: Реймс - Олимпик Лион 2:2


Рен - Бастия
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Микаел Лесаж


Рен окончателно се прости с надеждите си за участие в Лига Европа наесен. В предишния кръг бретанци паднаха с 2:0 при гостуването си на Монпелие. Така предвожданият от Ролан Курбис тим няма победа в първенството вече в пет поредни кръга. Рен е с актив от 52 точки и е на 7-мо място в таблицата. За последния кръг с травми са Гюркюф, Андре, Диало и Нтеп.

Бастия си гарантира мястото във френския елит и през следващия сезон и сега тимът от остров Корсика доиграва настоящата кампания. В предишния кръг играчите на Гислен Принтан победиха с 1:0 Анже у дома. Бастия е с актив от 47 точки и заема 14-та позиция в таблицата. В лазарета на Бастия са Распентино и Диало, а Модест е наказан.

Прогноза: Рен - Бастия 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244