Анонс на 37-ми кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 37-ми кръг на Лига 1

Олимпик Лион - Монако
Стадион: "Стад де люмиер", Лион
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Руди Буке


Съставът на Олимпик Лион е на път за втора поредна година да завърши на 2-ро място в крайното класиране в Лига 1. От февруари месец насам "хлапетата" буквално се преродиха под ръководството на Брюно Женесио и за 15 кръга записаха само едно поражение. Победите са 12, а ремитата - 2. В последния си мач от шампионата ОЛ се наложи с 2:1 у дома над новака ГФК Аячо и продължава да е на 2-ро място, което дава право на директно участие в групите на Шампионската лига. Сега, обаче, в Лион пристига Монако в директен сблъсък за груповата фаза на най-комерсиалния турнир. В последния кръг Олимпик гостува на борещия се за оцеляване Реймс. Единственият контузен в щаба на домакините е ветеранът Малбранк.

Монако се разходи по ръба на бръснача, но не допусна изненада при домакинството си на Гингам. "Монегаските" спечелиха с 3:2 и така продължават да имат 62 точки, с колкото е и настоящият опонент, но показателите на възпитаниците на Леонардо Жардим са по-лоши от тези на Лион, така че победата е задължителна за клуба от Княжеството. За важния сблъсък с контузии за гостите са Коентрао, Пашалич и Туре, а Фабиньо е наказан. В последния кръг Монако посреща Монпелие.

Прогноза: Олимпик Лион - Монако 2:1


Бордо - Лориен
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Стефан Йоем

Бордо записа 11-та победа за сезона, но въпреки това тимът ще изпрати една посредствена кампания. В предишния кръг играчите на доскорошния капитан на тима Улрих Раме се наложиха с 4:2 като гости на слабака Троа. В момента "жирондинците" се намират 12-то място с актив от 46 точки, като Бордо е и с мач по-малко, тъй като в средата на идната седмица отборът ще посрещне новия-стар шампион ПСЖ в отложен двубой от първенството, а в последния ден на тазгодишната кампания Бордо гостува на Каен. Иначе с контузии в състава на тим от провинция Аквитания са Арамбари, Карасо и Морис-Белай.

Лориен инкасира втора поредна загуба, но за радост на "мерлузите" тимът ще играе в Лига 1 и догодина, тъй като е недостижим за отборите, които се борят за оцеляване. В предишния кръг играчите на Силвен Риполи отстъпиха с 1:0 у дома от Лил и останаха с актив от 43 точки, заемайки 16-то място, но първият от отборите под чертата е с 36 и два кръга преди края Лориен може да доиграва сезона. Туре, Си, Росе, Мусаву-Кинг и Варис и Ле Гоф пропускат визитата на Бордо.

Прогноза: Бордо - Лориен 2:0


Нант - Каен
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Йоан Амел

След четири последователни загуби и едно равенство, Нант най-сетне победи в предишния кръг. "Канарчетата" се наложиха с 1:0 у дома над коравия тим на Ница, като по този начин записаха 12-та победа за сезона и два кръга преди края играчите на Мишел дер Закарян са с еднакви показатели от успехи, равенства и загуби - по 12. Нант заема 9-то място с 48 точки, като тимът няма шансове за участие в европейските клубни турнири. В последния кръг "канарчетата" гостуват на ПСЖ и ще трябва да направят шампионски шпалир но новия-стар първенец на Франция. За последното домакинство за настоящата кампания аут са Одел, Кватенг, Моимбе и Сигорсон, а с наказания са Вискарондо и Баму.

Каен няма успех в Лига 1 вече в пет поредни кръга. Преди седмица нормандци извъртяха нулево реми у дома срещу състава на Бастия. Така хората на Патрис Гаранд заемат 10-то място с актив от 48 пункта. С контузии за гостуването на Нант са Войсен, Куаку, Да Силва, Имору и Алхадхур. В последния кръг Каен посреща Бордо.

Прогноза: Нант - Каен 1:0


Лил - Гингам
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Амаури Делеру


След шестте поредни шампионатни победи в Лига 1 и последвалото изненадващо домакинско реми срещу Анже, в предишния кръг Лил записа нов успех, надделявайки с 1:0 като гост на Лориен. Така "кучетата" вече имат 56 точки и се намират на 6-та позиция в класирането, а вероятността да играят в Лига Европа наесен е много голяма. За последното домакинство за кампанията с травми за Лил са Баша, Павард, Ботеак и Мартен. В последния кръг Лил гостува на Сент Етиен, който е пряк конкурент в битката за евроквота.

Гингам бе близо до чудо, но в крайна сметка загуби гостуването си на Монако с 3:2. Въпреки това, играчите на Жослен Гурвенек ще играят в елитната дивизия и през следващия сезон, тъй като имат 43 точки, заемайки 15-та позиция, но са недостижими от отборите, които се борят за оцеляване. Матис, Левек и Бенезе пропускат визитата в северната част на Франция, а в последния ден от кампанията Гингам ще посрещне амбициозния състав на Ница.

Прогноза: Лил - Гингам 2:1


Монпелие - Рен
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Себастиен Морейра


Силният рейд на Монпелие в заключителната част на сезона продължи и в предишния кръг, когато южняците записаха трета поредна победа в Лига 1. Този път играчите на Фредерик Хайнтц се наложиха с 3:2 като гости на борещия се за оцеляване състав на Реймс. С успеха Монпелие има 46 точки, които му отреждат 11-та позиция в колоната. Корнет и Ласне са с контузии за южняците, а в последния кръг Монпелие гостува на Монако.

Рен се прости на 99% с надеждите си за участие в Лига Европа наесен. В предишния кръг бретанци очаквано бяха разбити с 4:0 при гостуването си на хегемона ПСЖ. Така предвожданият от Ролан Курбис тим няма победа в първенството вече в четири поредни кръга. Рен е с актив от 52 точки и е на 7-мо място в таблицата. За гостуването на Монпелие с травми са Гросицки, Диало и Нтеп.

Прогноза: Монпелие - Рен 1:1


Ница - Сент Етиен
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Мило


Ница направи грешна стъпка в ожесточената битка за място в Шампионската лига, след като загуби с 0:1 от Нант на "Ла Божоар". Гостите изиграха слаб мач и въпреки че на три пъти гредите ги спасяваха, закономерно допуснаха гол в средата на втората част. Ница е на 5-то място с 57 точки, с 1 по-малко от настоящия съперник. Олимпик Лион и Монако са на дистанция от 5 пункта, като по същото време именно двата тима се изправят един срещу друг. Треньорът на "орлетата" Клод Пюел няма да може да разчита на Траоре, Бодмер, Пуплен и Ле Биан. В последния кръг Ница гостува на Гингам.

Сент Етиен също си направи харакири в предишния кръг. След пет поредни успеха в първенството, "зелените" не успяха да се наложат у дома срещу предпоследния в класирането Тулуза и двубоят завърши 0:0. Така играчите на Кристоф Галатие също ще се простят по всяка вероятност с бляна са Шампионската лига. Сент Етиен заема 4-то място с 58 пункта. С контузии за тима преди визитата на Лазурния бряг са Танане, Моне-Паке, Брисон, Клерк и Берич.

Прогноза: Ница - Сент Етиен 2:2


Олимпик Марсилия - Реймс
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Никола Рейнвил


Някогашният хегемон на френския клубен футбол Олимпик Марсилия трябваше да чака до предишния кръг, за да си гарантира мястото в елита и през следващия сезон. В последната среща от 36-ия кръг отборът спечели с 1:0 като гост на Анже и вече и на теория няма как да изпадне, защото се отдалечи на 8 точки от опасната зона, а до края остават два кръга. Сега ОМ ще се опита да постигне победа за последното си домакинство за кампанията и да зарадва изстрадалите си фенове, тъй като за последно южняците записаха успех през настоящата кампания през септември месец миналата година. В момента Марсилия е на 13-то място с актив от 44 точки, като тимът е най-хиксаджийският отбор в Лига 1 за сезона. С контузии за домакините са Исла, Нкуду, Диаби и Роландо, а Ромао е наказан. В последния кръг Олимпик гостува на изпадналия вече състав на Троа.

Третата поредна загуба и общо пета в последните шест кръга смъкна Реймс под чертата и сега тимът не държи съдбата в ръцете си. В предишния кръг играчите на Оливие Геган паднаха с 3:2 у дома от Монпелие. Поражението остави Реймс с актив от 36 точки и два кръга преди края на сезона "червените" са на точка от спасението. За гостуването в Марсилия с контузии са Фортеш, Фофана и Пеже, а Траоре е наказан. В последния кръг Реймс посреща Олимпик Лион.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Реймс 2:1


Бастия - Анже
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Стефан Ланоа


Бастия си гарантира мястото във френския елит и през следващия сезон и сега тимът от остров Корсика доиграва настоящата кампания. В предишния кръг играчите на Гислен Принтан направиха 0:0 срещу Каен. Бастия е с актив от 44 точки и заема 14-та позиция в таблицата. В последния кръг островитяните гостуват на Рен. В лазарета на Бастия са Палимери, Айите, Пейберне, Брандао, Распентино и Диало.

Поредицата от пет последователни мача за Анже в Лига 1 приключи, след като в предишния кръг "черно-белите" отстъпиха с 1:0 у дома от колебливия през настоящия сезон гранд Олимпик Марсилия. Така хората на Стефан Мулен остават с 50 точки, заемайки 8-мо място в подреждането. За гостуването на Бастия отсъстващи са Оделин, Сисоко, Мансо и Нгосо. Анже посреща Тулуза в последния мач за сезона.

Прогноза: Бастия - Анже 1:1


Тулуза - Троа
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 07.05.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Антони Готие


Тулуза продължава да се бори със зъби и нокти за мястото си в Лига 1 и през следващия сезон. В предишния кръг "виолетовите" удържаха 0:0 като гост на коравия тим на Сент Етиен и така добавиха нова точка в битката за оцеляване. В момента тимът от едноименния град заема предпоследното 19-то място в колоната с актив от 34 точки, което преди настоящия кръг е на 3 пункта от спасителната 17-та позиция. В лазарета на "виолетовите" са Думбия, Пешич и Бостан. В последния кръг Тулуза гостува на Анже.

Доиграващият сезона изпаднал тим на Троа инкасира 25-та загуба в предишния кръг. Този път клубът от североизточната част на Франция бе разбит с 4:2 при домакинството си на Бордо. Така Троа остава здраво закотвен на последното 20-то място в колоната с актив от скромните 17 точки. На всичкото отгоре лазаретът на отбора е препълнен и в него са Дабо, Отон, Нивет, Переа, Лакур, Гай, Марсиал и Коне, а Конфи е наказан.

Прогноза: Тулуза - Троа 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
240