Анонс на 35-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 35-ти кръг на Лига 1

Нант - Ница
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Антони Готие

След серията от четири поредни загуби, Нант стана поредния отбор, който успя да отмъкне точка при гостуването си на намиращия се в отчайваща форма през настоящия сезон гранд Олимпик Марсилия за крайното 1:1. Така "канарчетата" вече имат 45 пункта и се намират на 10-то място в таблицата, като предвожданият от Мишел дер Закарян тим доиграва сезона. Ру, Моимб, Сигорсон и Одел за контузени за Нант.

Ница очаквано се наложи с 2:0 при домакинството си над борещия се за оцеляване тим на Реймс, за да запише пета победа в последните си седем срещи в Лига 1. Така "орлетата" запазват интригата за Топ 3 и местата, които дават право на участие в Шампионската лига наесен. В момента възпитаниците на Клод Пюел са на 4-та позиция с актив от 57 точки, което е с 2 по-малко от Лион и Монако. За визитата край Атлантика наказани са Ле Маршан и Перейра, а с травми са Ле Биан, Пуплен и Бодмер.

Прогноза: Нант - Ница 1:2


Сент Етиен - Тулуза
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Лионел Жафредо


Отборът на Сент Етиен записа пета поредна победа в Лига 1 и вече започва да отново да се надява за изненадващо класиране в тройката на крайното класиране, което ще даде право на тима да играе в Шампионската лига. В последни си мач от първенството "зелените" се справиха с Лориен с 2:0, а големият герой бе Нолан Ру. Така играчите на Кристоф Галатие заемат 5-то място с 57 точки, което е на два пункта от Топ 3. Отсъстващи за настоящия двубой за Сент Етиен са Сьодерлунд, Брисон, Баебек, Клерк и Берич.

Тулуза се срина в предишния кръг от шампионата. Борещият се за оцеляване тим загуби домакинството си на Олимпик Лион с 2:3. Така "виолетовите" отново са на 4 точки от оцеляването, заемайки преди настоящия кръг предпоследното 19-то място с 33 пункта. За важната и тежка визита на Сент Етиен аут са Кана-Бийк, Бостан и Пешич, а Мубандже е наказан.

Прогноза: Сент Етиен - Тулуза 2:1


Монако - Гингам
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Клемен Турпен


Монако изтърва победата при гостуването си на Рен в последните минути на двубоя за крайното 1:1. Така "монегаските" добавиха само 1 точка към актива си, която, обаче, ги смъкна от 2-ото място в таблицата, което гарантира директно участие в групите на Шампионската лига. Футболистите на Леонардо Жардим са с 59 точки, с колкото е и основният конкурент Олимпик Лион, чийто показатели са по-добри, а двата отбора се изправят един срещу друг след една седмица. Победата за тима от Княжеството е задължителна, тъй като на две точки от Монако са преследвачите Ница и Сент Етиен. Контузени за "монегаските" са Коентрао, Пашалич и Траоре.

Гингам доиграва сезона и излиза в двубоите си без напрежение. Играчите на Жослен Гурвенек свършиха своята работа и на 99,9% ще се състезават в елита на френския футбол и през идната кампания. В предишния кръг "червено-черните" направиха 1:1 у дома срещу Каен. В момента Гингам е на 12-то място с 43 точки, което е на 7 от първия от отборите под чертата. В лазарета на тима са Гиварш, Матис, Левек и Бенезет, а с наказания са Диало и Кербрат.

Прогноза: Монако - Гингам 1:0


Троа - Бордо
Стадион: "Стад дьо л'Об", Троа
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Бартоломеу Варела


Доиграващият сезона изпаднал тим на Троа инкасира 24-та загуба в предишния кръг. Този път клубът от североизточната част на Франция бе разбит с 4:1 при визитата си на Монпелие. Така Троа остава здраво закотвен на последното 20-то място в колоната с актив от скромните 17 точки. На всичкото отгоре лазаретът на отбора е препълнен и в него са Дабо, Отон, Нивет, Переа, Лакур, Гай, Марсиал и Коне, а Тиаго е наказан.

Бордо записа първа загуба под ръководството на клубната легенда Улрих Раме. В предишния кръг "жирондинците" отнесоха звучен шамар у дома, падайки с 1:3 от състава на Анже. Математически Бордо все още не си е гарантирал оставането в елита, но едва ли опитен състав като аквитанци ще допусне сериозни спънки в заключителната фаза на кампанията. В момента Бордо е на 15-та позиция с 43 точки. Освен това Бордо има и мач по-малко от останалите, тъй като домакинството на шампиона ПСЖ бе отложено за 11 май. За гостуването на Троа аут са Шантом, Карасо и Морис-Белай.

Прогноза: Троа - Бордо 0:3


Лориен - Лил
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Беноа Бастиен


Лориен загуби последния си мач в Лига 1, отстъпвайки с 2:0 като гост на намиращия се във великолепна форма състав на Сент Етиен. Така "мерлузите" остават с актив от 43 точки, което им гарантира на 99% процента оставане в елита и догодина, а играчите на Силвен Риполи заемат 13-то място в колоната. Кабо, Варис, Росе, Гасама, Мусаво-Кинг и Ле Гоф са контузени за Лориен.

Лил изигра няколко мача за тази седмица. Уви, "кучетата" не успяха да се справят с тоталния доминант във Франция ПСЖ и загубиха финала за Купата на Лигата преди седмица с 2:1. В сряда вечерта северняците прекъснаха серията си от шест последователни победи в Лига 1, след като се препънаха у дома срещу Анже за крайното 0:0. Въпреки това, Лил играе страхотно под ръководството на Фредерик Антонети и тимът по всяка вероятност ще играе в Европа наесен. "Кучетата" заемат 6-то място в класирането с 53 точки. Ботеак и Мартен са контузени, а Чивели е наказан.

Прогноза: Лориен - Лил 0:1


Каен - Бастия
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Жером Мигелгори

След трите поредни поражения, Каен можеше да запише успех в предишния кръг при гостуването си на Гингам, но нормандци изтърваха победата в заключителните минути за крайното 1:1. Така хората на Патрис Гаранд добавиха само една точка към актива си и в момента заемат 9-то място с 47 пункта. С контузии за Каен са Райно, Имору, Куаку, Да Силва и Войсен.

Бастия записа трета поредна загуба, като в последния си мач от Лига 1 играчите на Гислен Принтан отстъпиха с 3:2 от Газелек Аячо в регионалното дерби на остров Корсика. Поражението смъкна Бастия на 14-то място, а тимът продължава да е с 43 точки. За визитата на Каен с травми са Распентино и Диало, а Мостефа е наказан.

Прогноза: Каен - Бастия 0:0


Реймс - Монпелие
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Фреди Футрел


Реймс инкасира втора поредна загуба и общо четвърта в последните си пет мача в Лига 1, като този път поражението бе от амбициозния тим на Сент Етиен с 2:0. Загубата смъкна "червените" под чертата и Реймс вече е 18-ти в класирането с актив от 36 точки, което е на 1 от спасителната 17-та позиция. Контузени за Реймс са Бифума, Фофана, Диего, Фортеш и Пеже.

Монпелие си осигури мястото в Лига 1 и през следващия сезон, след като разби с 4:1 вече изпадналия Троа. Южняците са с 11-ти с актив от 43 пункта, но са с най-добри показатели от всички други тимове, които са същия точков актив. Наставникът на тима Фредерик Хайнтц няма да може да разчита на Саихи, Ласне и Корне.

Прогноза: Реймс - Монпелие 1:1


Олимпик Лион - Газелек Аячо
Стадион: "Стад де люмиер", Лион
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Никола Рейнвил


Отборът на Лион спечели много важна победа в борбата си за класиране в Шампионската лига. "Хлапетата" се наложиха с 3:2 при визитата си на Тулуза в мач от 35-ия кръг на Лига 1, а героите за 7-кратните първенци на Франция бяха Грение, Лаказет и Толисо. Играчите на Брюно Женесион изместиха Монако от 2-ото място, което дава право на участие в директно в груповата фаза на Шампионската лига, тъй като ОЛ е с по-добри показатели от тима от Княжеството, а идната седмица е директният сблъсък между тези два съперника. С контузии в състава на Олимпик са Малбранк и Калулу.

Отборът на Газелек Аячо се измъкна от опасната зона в Лига 1, след като взе победа с 3:2 над местния съперник Бастия в двубой от 35-ия кръг на надпреварата. Така абсолютният дебютант в елита на френския футбол продължава да се надява, че ще играе сред най-добрите в Лига 1 и през следващата кампания. Играчите на Тиери Лорей са на 17-то място с актив от 37 пункта, но опасната зона е само на точка разстояние. За гостуването на Лион с травми аут за тима от остров Корсика са Бреше и Йунга, а Лемоан е наказан.

Прогноза: Олимпик Лион - Газелек Аячо 3:1

 

Анже - Олимпик Марсилия
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 01.05.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Тони Шапрон


Анже вече няма загуба в Лига 1 в пет последователни мача. След успеха с 3:1 като гости на Бордо, през седмицата играчите на Стефан Мулен направиха 0:0 при визитата си на коравия тим на Лил. Така "черно-белите" имат 50 точки в актива си и заемат 8-мо място в класирането, като все още имат хипотетични шансове за участие в Лига Европа наесен, макар и това да е малко вероятно. За настоящия двубой с травми за Анже са Мансо, Оделен и Н'Госо, а Траоре е наказан.

Колкото и шокиращо да звучи, но Олимпик Марсилия все още не е спасил на 100% от изпадане. Настоящият сезон е тотално разочарование за гранда, който със сигурност ще иска да го забрави възможно най-бързо. В последния си шампионатен двубой ОМ направи 1:1 у дома срещу Нант и продължи да надгражда своеобразния антирекорд от домакински срещу без успех, като за последно южняците зарадваха своите фенове през септември миналата година. В момента марсилци заемат незавидното за тях 16-то място с 41 точки, което е на 5 от опасната зона. Марсилия може да изтрие малко срама от представянето си, ако съумее да спечели Купата на Франция, където съперник е вечният враг ПСЖ. Диара, Исла и Н'Куду са с травми за гостите.

Прогноза: Анже - Олимпик Марсилия 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245