Анонс на 35-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 35-ти кръг на Лига 1

Ница - Реймс
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 22.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Беноа Бастиен


Ница не успя да измъкне победата при гостуването си на Олимпик Лион, който е пряк претендент на "орлетата" в борбата за Шампионската лига. Играчите на Клод Пюел инкасираха попадение в последните минути на срещата за крайното 1:1 и така тимът от Лазурния бряг добави само точка в актива си, като в момента Ница е с 54 пункта, заемайки 4-та позиция в колоната. С травми в състава на "орлетата" са Бодмер, Пуплен, Ле Биан и Траоре.

Реймс тотално разочарова в предишния кръг, след като тимът загуби с 2:1 визитата си на слабака и вече изпаднал отбор на Троа. Въпреки поражението, играчите на Оливие Геган все още успяват да се задържат над зоната на изпадащите, намирайки се на спасителното 17-то място в таблицата с актив от 36 точки, което е само на 2 от първия от отборите под чертата. За тежката визита на Ница отсъстващи са Фонтеш, Кией, Фофана, Ел Каутари, Диего и Пеже.

Прогноза: Ница - Реймс 3:0


Тулуза - Олимпик Лион
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 23.04.2016 г.
Час: 18:30
Съдия: Клемен Турпен


Тулуза може да съжалява, че в предишния кръг не записа трета поредна победа. "Виолетовите" направиха 1:1 като гости на Лориен, а изравнителното попадение, което инкасираха, падна в добавеното време на срещата. Играчите на Паскал Дюпрас продължават да заемат предпоследното 19-то място в подреждането с актив от 33 точки, но поне Тулуза може да се надява на спасението. За тежкото домакинство срещу един от грандовете на френския футбол с контузии са Пешич, Бостан и Спайич.

Късен гол на звездата на Олимпик Лион Александре Лаказет спаси точката у дома срещу Ница за крайното 1:1 в двубой от 33-ия кръг на Лига 1. Така хората на Брюно Женесио отново сдадоха 2-ото място на Монако и в момента "хлапетата" заемат 3-та позиция с 56 точки. За визитата на Тулуза с травми за ОЛ са Малбранк и Калулу.

Прогноза: Тулуза - Олимпик Лион 1:2


Олимпик Марсилия - Нант
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 24.04.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Стефан Ланоа


Олимпик Марсилия записа десети пореден мач в Лига 1 без победа. В предишния кръг ОМ загуби с 2:1 визитата си на Монако, което бе окончателният повод на шефовете на клуба да уволнят испанеца Мичел. Грандът заема унизителната за него 15-та позиция с актив от 40 точки, което преди кръга е на 6 от зоната на изпадащите. Освен това, марсилци нямат победа у дома в Лига 1 от септември месец миналата година насам, което е своеобразен антирекорд в иначе славната история на тима. През седмицата Марсилия постигна победа с 1:0 над Сошо и така грандът се класира на финала за Купата на Франция, където опонент ще е големият съперник ПСЖ. Марсилия е рекордьор по брой спечелени национални купи - 10, но последната е от 1989 година. Ако ПСЖ спечели финала, ще се изравни по трофеи с големия си дразнител от юга. Диара и Исла са контузени за ОМ.

Нант допусна четвърта поредна загуба, която окончателно изпари евроамбициите на "канарчетата". В последния си мач в първенството играчите на Мишел дер Закарян отстъпиха с 2:0 у дома от Монпелие. Така Нант остава с актив от 44 точки, като е на 10-та позиция в колоната. За гостуването в Марсилия отсъстващи са Моимбе, Риу, Сигорсон, Кана, Алеге и Ронжие, а Одел е наказан.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Нант 1:0


Сент Етиен - Лориен
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 24.04.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Амаури Делеру


Сент Етиен продължава да се бори за евроместата, след като победи с 1:0 Бастия като гост. Единственото попадение бе дело на Нолан Ру в средата на втората част. Така "зелените" са на пета позиция с 54 точки - само на две от третия Олимпик Лион, който е в зона "Шампионска лига". Наставникът на Сент Етиен Кристоф Галатие няма да може да разчита на Сьодерлунд, Баебек, Брисон, Хамума, Клерк и Берич.

Лориен стигна до трудно 1:1 у дома срещу предпоследния в класирането Тулуза. Играчите на Силвен Риполи трябваше да треперят до добавеното време на срещата преди да стигнат до точката в срещата. В момента "мерлузите" са 11-ти с 43 пункта. През седмицата тимът не успя да се пребори с шампиона ПСЖ и загуби полуфиналната среща в турнира за Купата на Франция след поражение с 1:0. За визитата на Сент Етиен с травми са Ле Гоф и Лаутоа.

Прогноза: Сент Етиен - Лориен 2:0


Гингам - Каен
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 24.04.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Франк Шнайдер


Гингам постигна престижен успех като гост на Рен с класическото 3:0 в дербито на бретан, с което поохлади евроамбициите на съперника. Играчите на Жослен Гурвенек нанесоха своя удар в рамките на 14 минути в средата на втората част, когато отбелязаха и трите си попадения. Първо Мустафа Диало откри, а после Джими Бриан вкара гол с пета на бившия си тим. Последното попадение бе дело на Юнус Санхаре. Така Гингам вече има 42 точки и е 14-ти. С травми за домакините са Салибу, Приват, Матис, Левек и Бенезе.

Каен допусна трета поред загуба и общо четвърта в последните си пет мача в Лига 1. В последния си двубой от първенството нормандци бяха размазани с 6:0 при гостуването си на новия-стар шампион ПСЖ. Така хората на Патрис Гаранд остават с 46 точки и са на 9-то място в колоната. За гостуването на Гингам отсъстващи за Каен са Райно, Делор, Имору, Да Силва, Куаку, Бен Юсеф и Войсен.

Прогноза: Гингам - Каен 2:1


Газелек Аячо - Бастия
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 24.04.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Себастиен Морейра


Новакът ГФК Аячо продължава да се бори за оцеляването си в елитната Лига 1 след историческото първо участие на корсиканци в елита на френския футбол. Това, обаче, няма да стане лесно. В момента възпитаниците на Тиери Лорей продължават да са под чертата, заемайки 18-то място с актив от 34 точки, на 2 от спасителната 17-та позиция. В предишния кръг ГФК Аячо бе надигран с 4:2 от Лил у дома. Газелек на всяка цена трябва да спечели корсиканското дерби срещу Бастия, тъй като следващите два мача на островитяните са срещу Олимпик Лион и ПСЖ. С контузии за домакините са Дукуртю, Йунга и Коеф.

Бастия инкасира втора поредна загуба в шампионата. В предишния кръг корсиканци отстъпиха с 1:0 у дома от Сент Етиен. Така играчите на Гислен Принтан остават с баланс от 43 точки и са на 12-то място. За дербито срещу ГФК Аячо с контузии са Распентино и Диало.

Прогноза: Газелек Аячо - Бастия 2:2


Монпелие - Троа
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 24.04.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Микаел Лесаж


Отборът на Монпелие постигна много ценна победа в борбата си за оцеляване в Лига 1. Южняците спечелиха с 2:0 гостуването си на Нант в мач от предишния 34-ти кръг на френския шампионат. Така играчите на Фредерик Хантц спряха негативната си серия от пет мача без победа. В момента Монпелие има 40 точки е на 16-та позиция в таблицата, което преди кръга е на 6 от зоната на изпадащите. С травми за южняците са Саихи, Корне, Сансон, Бериго и Ласне.

Новакът Троа трябваше да изпадне, за да успее да запише първа победа у дома. В предишния кръг отборът от североизточна Франция се наложи с 2:1 над Реймс. Въпреки това, Троа си е все така 20-ти и на това място ще завърши кампанията. В момента тимът е с актив от 17 точки. За визитата на юг отсъстващи са Лакур, Гай, Марсиал, Коне и Н‘Диайе.

Прогноза: Монпелие - Троа 2:0


Рен - Монако
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 24.04.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Фреди Футрел


Отборът на Рен записа втора поредна загуба в Лига 1. Този път предвожданият от Ролан Курбис тим бе разбит с 0:3 като домакин в дербито на Бретан от Гингам. Така Рен се смъкна до 7-ма позиция в класирането с актив от 51 точки и местата за европейските клубни турнири започват да се отдалечават. Диало, Каваре и Нтеп са контузени за Рен.

Монако победи у дома намиращия се в сериозна криза гранд Олимпик Марсилия с 2:1 в среща от 34-ия кръг на първенството на Франция. След успеха възпитаниците на Леонардо Жардим се завърнаха на 2-ото място в класирането с 58 точки. Коентрао, Пашалич и Траоре са контузени, а Ечиежиле е наказан.

Прогноза: Рен - Монако 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
271