Анонс на 32-ви кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 32-ви кръг на Лига 1

Монако - Бордо
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 01.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Беноа Бастиен


Силната серия на Монако като гост на хегемона ПСЖ продължи в предишния кръг, когато "монегаските" победиха с 2:0 осигурилият си титлата вече първенец на Франция. Изненадващо или не, но ПСЖ няма победа над Монако на шампионатно ниво от сезон 2006/07. Тогава столичани за последно печелят след успех с 4:2. Впоследствие тимът от Княжеството неизменно си тръгваше с точки от Париж, постигайки пет равенства и вече две победи. В момента играчите на Леонардо Жардим затвърдиха позицията си на 2-ото място с актив от 55 точки, което е с 5 повече от Ница. С контузии за Монако са Пашалич, Моутиньо и Траоре, а Дирар е наказан.

Бордо започна с равенство 1:1 под ръководството на Улрих Раме начело на "жирондинците". Легендарният страж на Бордо, който защитаваше цветовете на тима от 1997 до 2011 г., наследи Вили Саньол начело на тима от провинция Аквитания. В момента Бордо е с актив от 39 точки и заема 14-то място в подреждането. Основният проблем пред отбора продължава да е големият брой контузени, тъй като в лазарета са Дебюши, Лефебър, Гайич, Палоа, Карасо, Морис-Белай и Сертич, а Шантом и Сане са наказани.

Прогноза: Монако - Бордо 2:1

 


Гингам - Монпелие
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 02.04.2016 г.
Час: 21;00
Съдия: Руди Буке


Гингам постигна втора поредна победа, която също може да има решаваща роля за оставането на "червено-черните" в елита. В последния си мач от първенството играчите на Жослен Гурвенек се наложиха с 1:0 като гости на Реймс, който също е замесен в битката за оцеляване. Така Гингам вече диша много по-спокойно и тимът заема 15-то място с 38 пункта. С травми за домакините са Приват, Карди, Ердинч, Матис, Бенезе, Левек и Де Пау.

Монпелие инкасира втора последователна загуба, след като в предишния кръг южняците отстъпиха с 3:0 като гости на Сент Етиен. Така футболистите на Фредерик Хантц се смъкнаха на 16-та позиция в колоната и имат 36 точки, което е само на 3 от опасната зона. С контузии за гостуването на Гингам са Ласне и Журден, а Нинга е наказан.

Прогноза: Гингам - Монпелие 1:2


Троа - Анже
Стадион: "Стад дьо л'Об", Троа
Дата: 02.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Йоем


След унижението у дома от ПСЖ с 0:9, в предишния кръг новакът и изпадащ тим на Троа допусна пета поредна загуба и общо 21-ва на сметката си. Този път отборът отстъпи с 2:1 при гостуването си на Каен. Така Троа е твърдо закотвен на последната 20-та позиция с актив от 14 точки без никакви шансове за оцеляване. Дабо, Марсиал, Гай, Коне и Н'Диайе са контузени.

Анже отново напомни за добрите си изяви от първата половина на кампанията. След седем поредни мача без успех, "черно-белите" размазаха Лориен с 5:1 у дома в предишния кръг. Така футболистите на Стефан Мулен събраха 42 точки на сметката си и в момента заемат 10-то място в таблицата. В лазарета на Анже са Оделин, Н'Госо, Серен и Доре, а Н'Дойе е наказан.

Прогноза: Троа - Анже 0:2


Газелек Аячо - Сент Етиен
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 02.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Клемен Турпен


Газелек Аячо загуби с 3:0 регионалния сблъсък като гост на Ница. Така тимът от остров Корсика продължава да е на 18-то място в класирането с 33 точки, като играчите на Тиери Лорей са под чертата заради по-лошите си показатели спрямо Реймс, който е със същия актив. За настоящия двубой с травми за островитяните са Коеф и Йуга а Ле Моан е наказан.

Сент Етиен се посъбуди и отново е в борбата за евроквотите. "Зелените" разбиха с 3:0 у дома Монпелие в последния си мач преди паузата за приятелските срещи. Така възпитаниците на Кристоф Галатие вече имат 45 точки и са на 7-мо място в колоната. За гостуването на остров Корсика отсъстващи са Перен, Брисон, Кохад, Хамума, Клерк и Берич, а наказан е Сал.

Прогноза: Газелек Аячо - Сент Етиен 1:1


Рен - Реймс
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 02.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими


Рен задълбочи сериозно кризата в Олимпик Марсилия, след като в предишния кръг бретанци нанесоха сериозен удар на гранда, побеждавайки го с 5:2 насред неговия "Велодром". Играчите на Ролан Курбис пък продължават да се целят в челната тройка и евентуално участие в Шампионската лига наесен. В момента Рен има 48 точки и е на 5-то място, като е само на 2 пункта от третия Ница. С контузии в състава на "червено-черните" са Мексер, Каваре, Педро Мендеш и Нтеп.

Реймс загуби с 1:0 домакинството си на Гингам, като играчите на Оливие Геган се задържат над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо ГФК Аячо. Реймс има 33 точки и е на 17-та позиция. За гостуването на отлично представящия се напоследък състав на Рен отсъстващи са Онианг, Пеже и Кией, а Конте е наказан.

Прогноза: Рен - Реймс 3:0


Тулуза - Каен
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 02.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Франсоа Летешие


След гръмката победа с 4:0 над Бордо в Дербито на Гарона, която възроди надеждите на Тулуза за спасение, в предишния кръг "виолетовите" паднаха с 1:0 като гости на Лил. Така Тулуза продължава да е с актив от 26 точки и да се намира на предпоследното 19-то място, като преди кръга спасението за отбора от едноименния град е на 7 пункта. Отсъстващ за домакините поради травма е Акпа Акпро.

Тимът на Каен продължава да се бори за място в челото на крайното класиране. В предишния кръг нормандци победиха с 2:1 слабака Троа и събраха 46 точки на сметката си, като хората на Патрис Гаранд заемат 6-то място в колоната. За визитата на Тулуза с контузии са Бесат и Войсен.

Прогноза: Тулуза - Каен 0:0


Нант - Лил
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 03.04.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Тони Шапрон


Два гола в заключителните минути пречупиха Нант в последния мач на тима в Лига 1. "Канарчетата" отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Олимпик Лион. Така играчите на Мишел дер Закарян не успяха да спечелят точки и остават с 44 пункта на сметката си, като заемат 8-ма позиция в таблицата. С контузии за Нант са Джиджи, Адриян и Ронжие, а Баму е наказан.

Тимът на Лил записа трета поредна победа и общо четвърта в последните си пет мача в първенството. В предишния кръг северняците, които са преродени под ръководството на Фредерик Антонети, се наложиха с минималното 1:0 у дома над Тулуза. Така Лил вече има 43 точки и заема 9-то място в подреждането. За гостуването на Нант с травми за "кучетата" са Нанги, Корчия, Мартен, Берия и Майнан, а наказани са Буфал и Сумаро.

Прогноза: Нант - Лил 1:1


Бастия - Олимпик Марсилия
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 03.04.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Лионел Жафредо


Бастия направи 1:1 в последния си мач като гост на Бордо. Така тимът от Корсика добави нова ценна точка, която почти сигурно гарантира мястото на островитяните сред най-добрите във Франция и през следващия сезон. В момента играчите на Гислен Принтан имат 40, които им отреждат 11-та позиция в колоната седем кръга преди края на сезона. С контузии за Бастия са Диало и Кулибали.

Падението на Олимпик Марсилия продължава. Френският гранд допусна нова позорна загуба, след като беше разгромен с 2:5 от Рен насред "Велодром". Поражението остави тима на Мичел на 6 точки над зоната на изпадащите, а безобразната игра предизвика гнева на феновете, които нахлуха на терена и се наложи полицията да предотвратява по-сериозни инциденти. Освен това, ОМ няма победа у дома от септември месец миналата година, което антирекорд за клуба от пристанищния град. В момента Олимпик заема 12-то място в класирането с 39 точки. За визитата на Бастия контузени са Менди и Рекик, а Окампос е под въпрос.

Прогноза: Бастия - Олимпик Марсилия 1:1


Лориен - Олимпик Лион
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 03.04.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Фреди Футрел


Лориен записа малко изненадваща загуба в последния си мач от шампионата, в който "мерлузите" бяха разбити с 5:1 като гости на новака Анже. Така футболистите на Силвен Риполи останаха с актив от 39 точки, като са на 13-то място в класирането и към настоящия момент са на 6 пункта от опасната зона, а до края на сезона има още седем мача. За тежкото домакинство срещу намиращия се във форма съперник отсъстващи са Муканджо, Герейро, Карамоко, Фофана и Лаутоа, а Ндонг е наказан.

Отборът на Олимпик Лион постигна много ценен успех в преследването си на Шампионската лига през този сезон. "Хлапетата" стигнаха до трудна победа с 2:0 над Нант в мач от последния 31-ви кръг на Лига 1. Играчите на Брюно Женесио отбелязаха и двата гола в заключителните минути на двубоя. С успеха си Лион събра 49 точки в актива си и е на 4-то място, като е само на точка от Топ 3 и отбора на Ница. Контузен за ОЛ е Валбуена, а с наказания са Рафаел и Гоналон.

Прогноза: Лориен - Олимпик Лион 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
252