Анонс на 30-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Лига 1

Монако - Реймс
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 11.03.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Беноа Мило


Монако записа второ поредно равенство в предишния кръг, след като тимът от Княжеството направи 2:2 при визитата си на Каен. Въпреки ремито, възпитаниците на Леонардо Жардим продължават да се намират на 2-ото място в подреждането с комфортен аванс от 6 точки повече от третия Олимпик Лион, който е с 45 пункта. С контузии в състава на "монегаските" са Пашалич, Кавалейро, Коентрао и Траоре, а Дирар е наказан.

Реймс пък допусна трета загуба в последните си пет срещи. Този път "червените" отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Лил, а поражението остави предвождания от Оливие Геган тим с 32 точки, като Реймс се намира на 16-та позиция, което е само на 2 пункта от първия от отборите под чертата. За гостуването на Монако с травми са Бангура, Онианг, Такалфред, Пеже, Вебер, Туран, Кией и Було.

Прогноза: Монако - Реймс 2:0


Лориен - Олимпик Марсилия
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 12.03.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Руди Буке


Серията от две поредни победи за Лориен приключи преди седмица, но въпреки това "мерлузите" отново не загубиха, след като стигнаха до нулево реми при гостуването си на Бастия. Със спечелената точка футболистите на Силвен Риполи вече имат 38 и са на 12-то място в таблицата. С контузии за Лориен са Муканджо, Пайе, Фофана, Жуфре и Лаутоа.

Сезонът за гранда Олимпик Марсилия е тотален провал. Тимът от пристанищния град е най-хиксаджийският отбор до момента със своите 14 равенства, като е в серия от четири поредни. Играчите на испанската легенда Мичел изиграха два мача през седмицата. Първо ОМ направи 1:1 у дома срещу предпоследния Тулуза, като гостите определено могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки от "Велодрома", където Марсилия няма победа от септември месец миналата година. През седмицата Олимпик изигра и отложения си наскоро двубой срещу новака Газелек Аячо, който също завърши 1:1. Така марсилци заемат незавидното за тях 11-то място с актив от 38 точки. Добрите новини в клуба са, че под въпрос е единствено Окампос.

Прогноза: Лориен - Олимпик Марсилия 0:1


Гингам - Сент Етиен
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 12.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Йоем


Гингам все още продължава да е опасно близко до зоната на изпадащите. Хората на Жослен Гурвенек нямат победа вече над месец, а преди седмица "червено-черните" бяха разбити с 5:1 при гостуването си на събуждащия се гранд Олимпик Лион. Така Гингам се намира на спасителното 17-то място в колоната с актив от 32 точки и е само на 2 от първия от отборите под чертата. В лазарета на тима са Ери, Бенезе, Дембеле, Сорбон, Левек, Де Пау и Самаса.

Сент Етиен записа четвърти пореден мач без победа в Лига 1. Този път "зелените" не успяха да победят новака и доскорошна сензация в шампионата Анже и двубоят завърши наравно 0:0. Сент Етиен се смъкна до 7-ото място в класирането с актив от 42 точки и по всичко личи, че ще е много трудно за тима от едноименния град да изпълни голямата си цял - класиране в Топ 3 и участие в Шампионската лига наесен, тъй като конкуренцията е много сериозна. С контузии са Хамума, Баебек, Полома, Клер и Берич, а Лемоан е наказан.

Прогноза: Гингам - Сент Етиен 0:2


Газелек Аячо - Каен
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 12.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж


Газелек Аячо е в серия от три поредни равенства, които, обаче, не помогнаха на абсолютния дебютант в елита на френския футбол да се измъкне от зоната на изпадащите. През седмицата тимът от остров Кориска първо направи 1:1 като гост на Бордо, а в сряда вечерта играчите на Тиери Лорей се спасиха от поражение и срещу Олимпик Марсилия. Така ГФК Аячо е с актив от 30 точки, но заема 18-то място в подреждането, като спасението на разстояние от 2 точки. В лазарета за островитяните са Коеф, Йога, Бреше и Пуйол.

Каен добави нова точка в битката за място, даващо евроквота. Преди седмица нормандци извъртяха зрелищно 2:2 у дома срещу Монако и така възпитаниците на Патрис Гаранд вече са с актив от 43 точки, заемайки 6-то място в колоната. С контузии в състава на Каен са Нтизабонкиза, Имору, Диоманде, Делпласе и Войсен.

Прогноза: Газелек Аячо - Каен 1:1


Монпелие - Ница
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 12.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо


Монпелие е прероден под ръководството на Фредерик Хантц. Специалистът, който е третият треньор за южняците от началото на сезона, успя да стабилизира представянето на тима от едноименния град. В предишния кръг приключи серията от три поредни победи за Монпелие, но пък южняците стигнаха до престижно реми при гостуването си на хегемона ПСЖ. Така Монпелие вече с актив от 36 точки и е на 15-то място. С травми в отбора са Камара, Сансон, Ласне и Журден.

Ница сложи край на серията от четири последователни мача в шампионата без успех. Преди седмица "орлетата" победиха с 2:1 у дома слабака Троа и отново възродиха надеждите си за място в челната тройка и участие в Шампионската лига. В момента възпитаниците на Клод Пюел заемат 4-то място в колоната с актив от 44 точки, което е само на 1 от Топ 3. Лорис, Пуплен и Ле Биан пропускат гостуването на Монпелие.

Прогноза: Монпелие - Ница 2:2


Бастия - Лил
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 12.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими


Въпреки че до края на сезона във Франция остават още 9 кръга, по всичко личи, че тимът на Бастия няма да се бори за оцеляване. След серията от три поредни победи, сега клубът от остров Корсика е в серия от две последователни равенства у дома с по 0:0 - първо срещу Лориен, а през седмицата в отложен двубой срещу Нант. Така футболистите на Гислен Принтан вече имат 39 точки и заемат 10-то място в класирането. С контузии в състава на островитяните са Мабулу и Сиони.

Лил записа втора поредна победа у дома, след като в предишния кръг "кучетата" се справиха с 2:0 с тима на Реймс. Северняците вече имат 37 точки са на 14-то място в подреждането. В лазарета на Лил са Мартен, Чивели, Балмон, Берия и Майнан.

Прогноза: Бастия - Лил 1:1


Тулуза - Бордо
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 12.03.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Ланоа


Тулуза записа девети пореден двубой без победа в Лига 1, след като в последния си мач от първенството "виолетовите" изпуснаха да победят непостоянния у дома през кампанията състав на Олимпик Марсилия и двубоят завърши 1:1. Въпреки точката, положението на Тулуза не е особено добро, тъй като тимът от едноименния град продължава да е на предпоследното 19-то място в класирането с актив от 23 точки и преди кръга е на цели 9 от спасението. Контузен за "виолетовите" е Роман.

Бордо няма победа вече три поредни кръга, като преди седмица "жирондинците" записаха второ поредно реми у дома и то срещу новака и ГФК Аячо за 1:1. Проблемите пред треньора Вили Саньол са свързани с множеството контузии и в лазарета на Бордо е почти цял отбор. С травми са Дебюшо, Лефебър, Маулун, Гайич, Палоа, Плашил, Карасо, Морис-Белай и Сертич.

Прогноза: Тулуза - Бордо 1:1

 

Нант - Анже
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 13.03.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Бастиен


След 13 мача без загуба, Нант инкасира поражение, което бе изразително. "Канарчетата" паднаха с 4:1 при гостуването си на Рен. През седмицата възпитаниците на Мишел Дер Закарян извъртяха нулево реми при гостуването си на Бастия в отложен двубой от шампионата. В момента Нант има 41 точки на сметката си и заема 8-мо място в класирането, като надеждата за място в европейските клубни турнири е напълно действителна. С контузии в състава на "канарчетата" са Бедоя, Адриан, Леняни, Алеге и Ронжие.

След четири поредни загуби, сега доскорошната сензация в Лига 1 Анже е в поредица от две последователни ремита. В предишния кръг футболистите на Стефан Мулен направиха 0:0 у дома срещу коравия състав на Сент Етиен. В момента "черно-белите" имат 39 точки и са на 9-то място в класирането. С контузии за Анже са Сисоко, Капел, Оделин и Доре.

Прогноза: Нант - Анже 1:0


Рен - Олимпик Лион
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 13.03.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Франк Шнайдер


Рен записа втора поредна победа и общо 11-та за сезона, след като преди повече от седмица бретанци разбиха у дома с 4:1 коравия тим на Нант. Така хората на Ролан Курбис вече имат 44 точки и заемат 5-то място в класирането, като са само на точка от Топ 3 и място в Шампионската лига. С травми в състава на Рен са Нтеп, Мексер и Каваре.

Олимпик Лион размаза с 5:1 у дома Гингам в среща от предишния 29-ти кръг на Лига 1 и се изкачи от 6-ото на 3-ото място във временното класиране с 45 точки. Така "хлапетата" са най-добре представящият се тим в последните пет кръга със своите четири успеха. Фекир, Валбуена, Толисо и Калулу са контузени за ОЛ, а Янга-Мбива е наказан.

Прогноза: Рен - Олимпик Лион 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
276