Анонс на 27-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 27-ти кръг на Лига 1

Бордо - Ница
Стадион: "Бордо-Аталнтик", Бордо
Дата: 19.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Никола Рейнвил


Бордо прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг жирондинците победиха с 4:2 като гости състава на Гингам. Така играчите на Вили Саньол остават в битката за евроквота за следващия сезон. В момента Бордо е на 9-та позиция с актив от 36 точки, което към настоящия момент е на 3 точки от първите шест отбора в класирането. За настоящия двубой с контузии за Бордо продължават да са една дузина играчи в лицето на Контенто, Лефебър, Жусие, Маулун, Пабло, Телин, Гайич, Плашил, Карасо, Морис-Белай и Сертич, а наказани са Кривели и Палоа.

Ница направи 1:1 у дома срещу Олимпик Марсилия в много интригуващ двубой, като определено "орлетата" могат да са щастливи, тъй като по-чистите положения бяха за гостите. Така хората на Клод Пюел продължават да заемат 3-то място в класирането с актив от 40 точки. За гостуването на Бордо с травми са Пуплен, Траоре и Бен Арфа.

Прогноза: Бордо - Ница 2:2


Бастия - Нант
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 20.02.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Руди Буке


Бастия най-накрая победи като гост през настоящия сезон, след като в предишния кръг тимът от остров Корсика постигна втори пореден успех, надделявайки с минималното 1:0 като гост на Реймс. Така играчите на Гислен Принтан вече дишат много по-спокойно, тъй като са с 34 точки в актива си и заемат 34 точки, което към настоящия момент е на 7 от опасната зона. С контузии за островитяните преди настоящия двубой са Скилачи, Мабулу, Джику и Сиони.

Отборът на Нант продължава с впечатляващата си серия в Лига 1. "Канарчетата" победиха с 2:1 Лориен в мач от 26-ия кръг на френския шампионат и така вече 12 мача не познават загубата в първенството. Футболистите на Мишел дер Закарян заемат 6-то място в колоната и имат 39 пункта, като са само на точка от топ 3 и зона "Шампионска лига". За гостуването на остров Корсика с контузии са Джиджи, Алеге и Ронжие, а Томасон е наказан.

Прогноза: Бастия - Нант 2:2


Анже - Монпелие
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 20.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра


Сензацията в Лига 1 Анже инкасира трета поредна загуба и общо пета в последните си шест мача в шампионата, след като в предишния кръг новаците сами се закопаха в добавеното време като гости на Рен, отбелязвайки си автогол в добавеното време на срещата за крайното 1:0. Така играчите на Стефан Мулен се смъкнаха до 8-мо място в класирането с 37 точки, а само допреди няколко кръга "черно-белите" бяха в челната тройка. За настоящия двубой с травми за домакините са Андру, Сисоко, Ориак, Оделин и Доре, а с наказания са Н‘Дойе, Сайс, Суну, Капел и Мангани.

Монпелие постигна изключително ценен успех в предишния кръг, надигравайки с 2:0 у дома състава на Тулуза, който е пряк претендент в битката за оцеляване. Така южняците вече имат 29 точки и се намират на 16-та позиция, като играчите на Фредерик Хайнтц са близко до опасната зона. За настоящия двубой аут за гостите са Сансон, Ласне и Журден, а Мартен е наказан.

Прогноза: Анже - Монпелие 0:0


Монако - Троа
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 20.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Йоан Амел


Отборите на Сент Етиен и Монако завършиха наравно 1:1 в мача помежду си от предишния 26-ти кръг на Лига 1. Домакините могат да съжаляват, че не стигнаха до успеха, тъй като бяха по-активният тим през целия мач и водеха в резултата до 84-ата минута. В герой за тима от Княжеството се превърна новото попълнение Вагнер Лав, който измъкна точката за "монегаските". Въпреки ремито, възпитаниците на Леонардо Жардим заемат еднолично 2-ото място във временното класиране с актив от 46 точки. За настоящия двубой контузени за Монако са Бернардо Силва, Траоре, Туалан, Кавалейро и Коентрао, а наказани са Дирар, Моутиньо и Фабиньо.

Троа постигна втора победа в шампионата, след като се наложи с 3:2 при гостуването си на Газелек Аячо. В герой за тима се превърна Карим Азамум, който отбеляза две от попаденията и асистира на Чоуки Бен Саада за третото. Въпреки успеха Троа остава твърдо на последно място с едва 14 точки и твърде малко надежда за спасение. Лакур, Коне и Н‘Диайе са контузени, а Переа е наказан.

Прогноза: Монако - Троа 3:0


Лориен - Гингам
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 20.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломеу Варела


Лориен инкасира трета поредна загуба далеч от дома, като този път "мерлузите" отстъпиха с 2:1 регионалното дерби срещу Нант. Така играчите на Силвен Риполи се смъкнаха до 14-ото място в таблицата, където тимът е с актив от 31 точки. За настоящия двубой контузен за домакините е Лаутоа, а Жуфре и Белугу са наказани.

Гингам приключи с добрата серия от шест поредни мача без загуба, в която тимът записа по три ремита и три победи. Преди седмица "червено-черните" паднаха с 4:2 у дома от състава на Бордо. Така възпитаниците на Жослен Гурвенек останаха с баланс от 31 пункта и заемат 15-то място в колоната. Контузени за Гингам са Левек, Лемтър, Бенезе, Мартинс-Перейра, Де Пау и Самаса, а наказани са Кербрат и Матис.

Прогноза: Лориен - Гингам 1:0


Тулуза - Газелек Аячо
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 20.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Фреди Футрел


Тулуза си остана с актив от 21 точки, което преди настоящи кръг е на осем от спасението и в Розовия град вече усещат все повече угрозата от участие в Лига 2 през следващия сезон. Преди седмицата "виолетовите" отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Монпелие и така тимът от едноименния град е на предпоследното 19-то място в подреждането. Треньорът Доминик Арибаже няма да може да разчита на Роман, Уилиам Матеус, Кана-Бийк и Думбия.

Газелек Аячо инкасира четвърта загуба за последните си пет мача в Лига 1, след като в предишния кръг тимът от остров Корсика отстъпи изненандващо у дома от почти сигурният изпадащ Троа с 3:2. Така абсолютният дебютант в елитната дивизия няма победа вече в седем поредни кръга. Селекцията на Тиери Лорей заема 18-ото място в класирането и ще трябва да се бори всячески за оцеляването си. За гостуването на Тулуза контузени са Шимбумбу и Пуйол, а Манган е наказан.

Прогноза: Тулуза - Газелек Аячо 1:1


Олимпик Марсилия - Сент Етиен
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 21.02.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Клемен Турпен


Тимът на Олимпик Марсилия записа 11-то равенство за сезона. В последния си мач от шампионата играчите на Мичел завършиха 1:1 като гости на Ница, като ОМ определено могат да съжаляват, че не се поздравиха с успеха, тъй като пропиляха много изгодни положения. Така клубът от пристанищния град заема 11-то място в класирането с актив от 35 точки, а южняците продължават да преследват първи домакински успех от септември месец миналата година. С контузии за Марсилия са Окампос, Джа Джедже и Менди.

Отборите на Сент Етиен и Монако завършиха наравно 1:1 в мача помежду си от предишния 26-ти кръг на Лига 1. Домакините могат да съжаляват, че не стигнаха до успеха, тъй като бяха по-активният тим през целия мач и водеха в резултата до 84-ата минута, но в крайна сметка хората на Кристоф Галатие изпуснаха две точки, които щяха да ги настанят в Топ 3. В момента "зелените" заемат 4-то място в класирането с актив от 40 точки, с колкото е и Ница, но показателите на "орлетата" са по-добри. С контузии за Сент Етиен са Корне, Ру, Полома, Перен, Асу-Екота, Хамума, Клерк и Берич.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Сент Етиен 2:1


Каен - Рен
Стадион: "Мишел д‘Орнано", Каен
Дата: 21.02.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Тони Шапрон


Каен допусна трета поредна загуба и общо шеста за последните си осем мача в Лига 1, след като в предишния кръг нормандци бяха разбити с 4:1 при гостуването си на Олимпик Лион. Така възпитаниците на Патрис Гаранд заемат 10-то място в класирането с актив от 36 точки. С травми в състава на домакините са Диоманде, Имору, Делпласе, Базил и Войсен.

Рен пък постигна първа победа от три кръга насам, макар и успехът за бретанци да бе късметлийски. Играчите на Ролан Курбис победиха с 1:0 у дома тима на Анже, след като гостите си забиха автогол в добавеното време на срещата. Рен има 38 точки и заема 7-мо място в таблицата. За гостуването на Каен контузени са Мексер, Зефан, Кинтеро и Каваре, а Сила е наказан.

Прогноза: Каен - Рен 1:1


Лил - Олимпик Лион
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 21.02.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Бастиен


Лил записа второ поредно реми в шампионата. В предишния кръг "песовете" успяха да измъкнат точка от тежкото си гостуване в дома на шампиона ПСЖ за крайното 0:0, като по този начин северняците станаха един от четирите клуба, които успяха да спечелят някакви точки от абсолютния хегемон в Лига 1, а Лил тепърва ще трябва да се опита да победи гранда, тъй като ще спори с него на финала за Купата на Лигата. В момента играчите на Фредерик Антонети заемат 13-то място с 31 точки, което към настоящия момент е на 4 от опасната зона. С травми за северняците са Едер, Баша, Обади и Майнан.

Отборът на Лион показа, че навлиза във все по-добра форма в последно време. "Хлапетата" победиха с 4:1 Каен в мач от 26-ия кръг на Лига 1. Играчите на Брюно Женесио записаха трета поредна победа с три гола разлика след успехите с по 3:0 над Бордо и Анже и демонстрират все по-добра игра. В момента вицешампионът от последния сезон заема 5-то място с актив от 39 точки, което е само на 1 от Топ 3 и зона "Шампионска лига". С травми за ОЛ преди гостуването в най-северната част на Франция са Грение, Калули, Рафаел и Фекир.

Прогноза: Лил - Олимпик Лион 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178