Анонс на 25-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Лига 1

Монако - Ница
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Тони Шапрон

След неприятната загуба с 3:0 от новака Анже, съставът на Монако бързо успя да се върне обратно на победния ход. В междинния кръг "монегаските" се наложиха с 2:0 при домакинството си на Бастия, а след успеха тимът от Княжеството продължава да заема 2-ро място във временното класиране с актив от 42 точки. За регионалното дерби с Ница треньорът на домакините Леонардо Жардим няма да може да разчита на Туалан, Бахлули, Лемар, Траоре, Кавалейро, Ечиежиле и Туре.

Ница също се върна към победите, след като "орлетата" постигнаха четвърти успех за последните шест кръга в Лига 1. Този път играчите на Клод Пюел се справиха у дома с борещия се за оцеляване Тулуза с минималното 1:0. Така отборът от Лазурния бряг се намести на 3-ото място в подреждането с 39 точки. За гостуването на Монако с травми за Ница продължават да са Бодмер, Пупле, Плеа, Ле Биан и Траоре.

Прогноза: Монако - Ница 2:2


Анже - Олимпик Лион
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Франк Шнайдер

Сензацията в Лига 1 Анже допусна изненадващо поражение в междинния кръг. "Черно-белите" загубиха с 2:1 визитата си на застрашения от изпадане състав на Реймс, а загубата бе четвърта поред при гостуванията на новака. Играчите на Стефан Мулен вече не са в Топ 3 и към момента заемат 4-то място с 37 пункта. За настоящия двубой в лазарета за домакините са Доре, Оделин, Ориак, Сисоко и Кеткеофомфон.

Вицешампионът Олимпик Лион записа едва втора победа за последните си 11 мача в първенството. През седмицата "хлапетата" не срещнаха затруднения при домакинския си двубой срещу Бордо. Въпреки спечелените три точки, 7-кратните шампиони на Франция се намират на незавидната за тях 10-та позиция с актив от 33. За гостуването на изненадата Анже с контузии са Фекир, Рафаел, Коне и Фофана.

Прогноза: Анже - Олимпик Лион 2:2


Лориен - Монпелие
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж

Лориен инкасира трета загуба в последни си пет срещи в Лига 1, след като през седмицата "мерлузите" очаквано не успяха да окажат особена съпротива на шампиона ПСЖ и отстъпиха при визитата си в столицата с 3:1, макар и на полувремето резултатът да бе равен. Възпитаниците на Силвен Риполи заемат 12-то място в колоната с актив от 30 точки. За настоящия двубой с контузии за Лориен са Гакпа, Фафана и Лаутоа.

Монпелие пък инкасира първа загуба под ръководството на новия треньор Фредерик Хантц. Южняците паднаха с 1:0 у дома от Олимпик Марсилия, а поражението бе пето в последните шест мача на Монпелие. Загубата остави тима от едноименния град в зоната на изпадащите, заемайки 18-то място с 25 точки. За визитата на Лориен отсъстващи са Русилон, Журден, Сансон, Марво и Ласне.

Прогноза: Лориен - Монпелие 1:1


Газелек Аячо - Гингам
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Клемен Турпен

След силната поредица от 11 мача без загуба, сега абсолютният дебютант в Лига 1 Газелек Аячо отново се върна към пораженията, след като през седмицата тимът от остров Корсика инкасира трета поред загуба. Този път играчите на Тиери Лорей бяха надиграни с 3:1 от Нант, а поражението ги запрати на 17-ото място, непосредствено над зоната на изпадащите, с актив от 26 точки. За настоящия двубой контузен продължава да е единствено Пуйол.

Гингам пък е на другия полюс и през седмицата "червено-черните" постигнаха трета поредна победа, а отделно нямат поражение вече в пет последователни срещи. Този път хората на Жослен Гурвенек се наложиха с категоричното 4:0 над слабака Троа, а успехът изкачи Гингам на 13-ото място с 30 точки. За гостуването на остров Корсика отсъстващи за гостите са Де Пау и Самаса.

Прогноза: Газелек Аячо - Гингам 2:1


Бастия - Троа
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра

Бастия допусна трета поредна загуба далеч от дома. През седмицата корсиканци отстъпиха с 2:0 при визитата си на Монако и така играчите на Гислен Принтан остават с 28 точки, заемайки 15-та позиция. За настоящия двубой отсъстващи за островитяните са контузените Джику и Маранж, а Фофана е наказан.

Троа пък акостира на остров Корсика без треньор, след като Клод Робен бе уволнен само няколко месеца след назначението си, а под негово ръководство новакът постигна единствената си победа до момента. По всичко личи, че Троа доиграва сезона и след неговия край ще се завърне обратно в Лига 2. Тимът е закотвен твърдо на последното 20-то място с актив от 11 точки, което преди кръга е на цели 15 от спасението. През седмицата Троа бе разбит с 4:0 при гостуването си на Гингам. За настоящия двубой аут са Лакур, Коне и Н'Диайе.

Прогноза: Бастия - Троа 3:0


Каен - Реймс
Стадион: "Мишел д‘Орнано", Каен
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломеу Варела

След серията от две поредни победи, през седмицата Каен инкасира четвърта загуба за последните шест кръга в Лига 1. Този път нормандци бяха надиграни с 1:0 при гостуването си на Лил, а поражението в най-северната част на Франция остави водения от Патрис Гаранд тим с актив от 36 точки, които отреждат на Каен 6-то място във временното класиране. За настоящия двубой с травми за домакините са Яхия, Делпалсе, Базил, Да Силва и Войсен.

Реймс се измъкна от опасната зона, след като през седмицата "червените" постигнаха изненадващ домакински успех над сензацията в първенството Анже с 2:1. По този начин играчите на Оливие Геган прекъснаха негативната поредица от седем поредни мача без успех в шампионата. В момента Реймс се намира на 16-то място с 26 точки. За гостуването на Каен с контузии са Сейбачо, Вебер, Ндом, Булот, Родргиес, Кией и Конте.

Прогноза: Каен - Реймс 2:0


Тулуза - Нант
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо

Тулуза продължава да се запътва все по-силно към Лига 2. През седмицата "виолетовите" инкасираха четвърта поредна загуба. Този път тимът от едноименния град загуби с 1:0 гостуването си на Ница, а поражението остави Тулуза на предпоследното 19-то място в класирането с актив от 20 точки, което преди двубоите от настоящия кръг е на 6 от спасението. Треньорът Доминик Арибаж няма да може да разчита единствено на Кана-Бийк.

Нант пък продължава да се изкачва нагоре в подреждането. "Канарчетата" нямат поражение в шампионата вече в девет последователни кръга, в които записаха шест ремита и три победи. През седмицата играчите на Мишел дер Закарян победиха с 3:1 у дома новака Газелек Аячо, а след спечелените нови три точки Нант вече има 35 и заема 7-мо място колоната. За гостуването на Тулуза с травми за "канарчетата" са Джиджи, Алеге и Ронжие.

Прогноза: Тулуза - Нант 0:1


Лил - Рен
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 07.02.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Йоан Амел

Лил се представя много по-уверено под ръководството на Фредерик Антонети. През седмицата "кучетата" прекъснаха серията от пет поредни кръга без победа с Лига 1, след като се наложиха са минималното 1:0 у дома над амбициозния тим на Каен. В момента северняците се намират на 14-то място с 29 точки. В лазарета на Лил продължават да са Баша и Майнан.

Рен пък инкасира втора поредна загуба. След разгромното 4:0 от Бордо, в междинния кръг бретанци отстъпиха с 1:0 у дома от Сент Етиен. Поражението смъкна играчите на Ролан Курбис на 9-ото място с 34 пункта. За гостуването на Лил отсъстващи са Гюркюф, Педро Енрике, Баал и Каваре.

Прогноза: Лил - Рен 1:1


Бордо - Сент Етиен
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 07.02.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Бастиен

Бордо допусна първа загуба от седем поредни кръга насам. През седмицата жирондинците бяха надиграни категорично с 3:0 при визитата си на Олимпик Лион, а поражението смъкна водения от Вили Саньол тим на 11-ото място в таблицата, където Бордо е с 33 точки. И за настоящия двубой лазаретът на тима е препълнен и с контузии са Жусие, Лефебър, Морис-Белай, Телин, Маулун, Пабло, Гайич, Карасо и Сертич, а Палоа е наказан.

Сент Етиен пък се придвижи до 5-ото място, след като в междинния кръг "зелените" постигнаха важен успех с 1:0 при гостуването си на Рен. Така играчите на Кристоф Галатие събраха 36 пункта в актива си. За гостуването на Бордо с травми са Танане, Перен, Полома, Асу-Екото, Хамума, Клерк и Берич.

Прогноза: Бордо - Сент Етиен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
235