Анонс на 23-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Лига 1

Oлимпик Марсилия - Лил
Стадион: "Велодром", Марислия
Дата: 29.01.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Беноа Бастиен


Олимпик Марсилия започва да се представя по-уверено, макар че има още какво да се очаква от един от най-титулуваните френски отбори. Южняците нямат загуба в Лига 1 вече в девет поредни мача, като в тази поредица от срещи футболистите на Мичел записаха три победи и цели шест равенства. Всички победи за ОМ бяха постигнати далеч от дома, а темпераментните привърженици на клуба очакват първи домакински успех от септември месец насам. Преди седмица марсилци поделиха точките със съименника от Лион за крайното 1:1. В момента ОМ заема 8-мо място в класирането с актив от 30 точки. Барада, Окампос и Менди пропускат настоящия двубой.

Лил инкасира втора поредна загуба, която бе повече от шокираща, след като северняците паднаха с 3:1 у дома от слабака и почти сигурен изпадащ тим на Троа, който пък постигна чак едва сега първата си победа за кампанията. В момента "кучетата" са на 14-та позиция с 25 точки, което е на 3 от опасната зона. През седмицата възпитаниците на Фредерик Антонети размазаха Бордо с 5:1 у дома и се класираха на финала за Купата на Лигата. За далечното гостуване в Марсилия с травми са Баша и Майнан.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Лил 2:1


Анже - Монако
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Руди Буке


Новакът Анже, който е може би най-приятната изненада до момента в първенството, изпадна от Топ 3. В предишния кръг играчите на Стефан Мулен инкасираха втора поредна загуба и общо трета в последните четири срещи на клуба. "Черно-белите" бяха разбити с 5:1 при визитата си на шампиона ПСЖ, а поражението в столицата смъкна Анже на 5-ото място с актив от 34 точки. Преди поредния тежък двубой отсъстващи за домакините са Ориак, Мангани, Оделин и Доре.

Монако играе много добре напоследък, като резултатите сами потвърждават това. Тимът от Княжеството няма загуба вече в девет последователни мача в Лига 1. За тези кръгове "монегаските" записаха пет победи и четири равенства. В предишния кръг играчите на Леонардо Жардим се наложиха с категоричното 4:0 у дома над борещия се за оцеляване състав на Тулуза, а успехът отново изкачи Монако на 2-ото място във временното класиране с актив от 39 точки. Проблемите за тима от Лазурния бряг са свързани с травмите на Туалан, Дирар, Кавалейро, Ечиежиле и Траоре.

Прогноза: Анже - Монако 1:1


Троа - Нант
Стадион: "Стад дьо л'Об", Троа
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Йоан Амел


След 21 поредни кръга, 8 равенства и 13 загуби, преди седмица новакът Троа най-накрая дочака своята първа победа за кампанията. Футболистите на Клод Робен победиха с 3:1 като гости коравия тим на Лил и то след пълен обрат в последния четвърт час на срещата. Така Троа събра 11 точки на сметката си, които към настоящия момент не оправят особено много положението на тима, тъй като е все така здраво закотвен на последната 20-та позиция в колоната на цели 12 пункта от спасението. С травми за Троа са Вешковац, Ринкон, Лакур, Коне и Н‘Диайе, а Дабо е наказан.

Нант записа седмо равенство в последните си осем мача в Лига 1. Този път "канарчетата" не успяха да победят у дома тима на Бордо. Играчите на Мишел дер Закарян водеха с 2:0 на почивката и до последните минути на срещата, но в заключителните моменти пропиляха двата гола аванс и отново поделиха точките. Така Нант имат 29 точки и заема 11-та позиция. С контузии са Сабали, Одел, Алеге и Ронжие,

Прогноза: Троа - Нант 1:2


Газелек Аячо - Монпелие
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломеу Варела


След 11 поредни кръга без поражение, абсолютният дебютант в елита на френския футбол - Газелек Аячо, допусна първа загуба и общо осма за сезона. Тимът от остров Корсика отстъпи с минималното 1:0 като гост на Рен, след като Родерик си заби автогол в 91-ата минута на мача. Така ГФК Аячо заема 13-то място подреждането с 26 точки. За настоящия двубой единственият отсъстващ е Пуйол.

Монпелие инкасира четвърта поредна загуба, след като преди седмица южняците паднаха с 2:1 у дома от състава на Каен, допускайки пълен обрат. Поражението смъкна клуба от едноименния град под чертата на 18-то място в класирането с актив от 22 точки. През седмицата шефовете на Монпелие назначиха Фредерик Хантц за старши-треньор на клуба, който ще трябва да спаси тима от изпадане. В лазарета на отбора продължават да са Ласне, Журден, Сансон и Марво, а Конгре е наказан.

Прогноза: Газелек Аячо - Монпелие 2:1


Лориен - Реймс
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Мигелгори


Лориен няма победа вече в пет поредни кръга. Преди седмица "мерлузите" допуснаха втора поредна загуба, като този път играчите на Силвен Риполи отстъпиха с 2:1 като гости на амбициозния състав на Ница. Поражението смъкна Лориен на 12-ото място в класирането с актив от 27 точки. За настоящия двубой с контузии са Фофана, Лаутоа, Уарис и Гакпа, а Ндонг е наказан.

Реймс пък няма победа в шест последователни двубои. Преди седмица играчите на Оливие Геган записа второ поредно реми и общо четвърто в тази поредица от срещи, като този път "червените" се добраха до 1:1 у дома срещу Сент Етиен с гол в последната минута. Ремито остави Реймс на спасителната 17-та позиция в таблицата с актив от 23 точки, което е само на точка от отборите под чертата. Ндом, Булот, Родригес, Кией и Конте са контузени.

Прогноза: Лориен - Реймс 2:0


Бастия - Олимпик Лион
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 21;00
Съдия: Беноа Мило


Бастия записа втора поредна загуба при гостуването, като в предишния кръг тимът от остров Корсика отстъпи с 1:0 при гостуването си на Гингам, а поражението остави играчите на Гислен Принтан на 15-то място с актив от 25 точки, което е само на 3 от отборите под чертата. За настоящия двубой с травми за домакините са Распентино, Модесто и Фофана.

Олимпик Лион продължава с колебливите изяви. В предишния кръг "хлапетата" извъртяха домакинско реми 1:1 срещу съименника от Марсилия. С добавената точка 7-кратните шампиони на Франция имат 30 пункта и заемат 9-то място в класирането. За гостуването на Корсика треньорът на тима Брюно Женесио няма да може да разчита на Коне, Фофана и Фекир.

Прогноза: Бастия - Олимпик Лион 2:2


Тулуза - Гингам
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра


Тулуза инкасира втора поредна загуба, като и двете поражение на "виолетовите" бяха във водещите отбори в класирането. Първо играчите на Доминик Арибаж отстъпиха у дома с 1:0 от първенеца ПСЖ, а в последния си двубой тимът от едноименния град бе разбит с 4:0 при визитата си на Монако. Така "виолетовите" остават на предпоследното 19-то място с актив от 20 точки. За настоящия двубой контузен е Кана-Бийк, а Акпро и Диоп са наказани.

Гингам постигна първа победа от седем кръга насам. В последния си мач от Лига 1 "червено-черните" се наложиха с 1:0 у дома над Бастия, след като отбелязаха гол в 94-ата минута след точно изпълнена дузпа. С постигнатите скъпоценни три точки играчите на Жослен Гурвенек се измъкнаха от зоната на изпадащите и вече имат 24, което на две от отборите под чертата. За гостуването на Тулуза с травми са Де Пау и Самаса, а с наказания са Мартинс-Перейра и Санкаре.

Прогноза: Тулуза - Гингам 1:1


Каен - Ница
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 31.01.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Стефан Ланоа

След три поредни загуби и общо шест кръга без победа в Лига 1, Каен записа успех в шампионата. Преди седмица нормандци се възползваха от слабата форма на Монпелие и успяха да осъществят пълен обрат за крайното 2:1. Така възпитаниците на Патрис Гаранд събра 33 точки и заема 7-мо място към настоящия момент. За предстоящия мач с контузии за домакините са Базил, Да Силва и Войсен, а Имору е наказан.

Възходът на Ница продължава. След трета победа в последните пет мача, през които отборът от Лазурния бряг е непобеден, "орлетата" се придвижиха до 3-ото място във временното класиране с актив от 36 точки. В последния си двубой от първенството южняците се наложиха с 2:1 на състава на Лориен. Отсъстващи преди визитата в Нормандия са Перейра, Пуплен, Траоре, Ле Биан и Плеа.

Прогноза: Каен - Ница 2:2


Бордо - Рен
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 31.01.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Микаел Лесаж


Бордо е в серия от три победи и три равенства. В мача си от предишния кръг жирондинците стигнаха по много драматичен начин до точката при гостуването си на Нант. Играчите на Вили Саньол губеха в резултата до 84-ата минута с 2:0, но в крайна сметка успяха да стигнат до ремито. В момента Бордо заема 10-ото място в колоната с 30 точки. През седмицата тимът от Аквитания бе разбит с 5:1 от Лил в полуфиналния двубой в турнира за Купата на Лигата. С контузии за Бордо са една дузина играчи в лицето на Жусие, Лефебър, Морис-Белай, Маулун, Пабло, Телин, Гайич, Карасо и Сертич, а Палоа е наказан.

Рен записа втора поредна победа и първа под ръководството на Ролан Курбис. Преди повече от седмица тимът се наложи много трудно у дома над новака ГФК Аячо с 1:0 и то след автогол на противников футболист. Въпреки това, със спечелените три точки Рен вече има 34 пункта и заема 4-та позиция, което е само на 2 точки от Топ 3. За гостуването на Бордо с травми са Гюркюф, Педро Енрике, Баал и Каваре.

Прогноза: Бордо - Рен 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
247