Този път ПСЖ ще се справи с приятната изненада в Лига 1


Н. Атанасов

Този път ПСЖ ще се справи с приятната изненада в Лига 1

ПСЖ - Анжер
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 23.01.2016г.
Час: 18:00
Съдия: Фреди Футрел

Шампионът на Франция и абсолютен доминант в Лига 1 от последните няколко години Пари Сен Жермен направи поредната си крачка към нова титла в първенството. Парижани надиграха с минималното 1:0 Тулуза при гостуването си от предишния 21-ви кръг на шампионата и така записаха девета победа от последните си десет срещи. Столичани нямат поражение в Лига от началото на кампанията. ПСЖ не изигра най-добрия си мач през сезона, но с класа и рутина стигна до успеха. Единственото попадение отбеляза Златан Ибрахимович в 73-ата минута. По този начин играчите на Лоран Блан вече имат 21 точки преднина на върха и новата титла е само въпрос на време. ПСЖ е с актив от 57 пункта, а втори вече не е настоящият опонент, а съставът на Монако. През седмицата парижани стигнаха до труден успех при домакинството си на Тулуза в турнира за Купата на Франция, дошъл след пълен обрат и гол в последната минута крайното 2:1. Под въпрос за домакините е единствено капитанът Тиаго Силва.

Сензацията в Лига 1 Анже инкасира драматична загуба в предишния кръг. Новаците паднаха с 2:1 при визитата си на коравия отбор на Ница. Възпитаниците на Стефан Мулен поведоха първи в резултата с гол на Капел през първата част, но в последните 10 минути на двубоя бяха отсъдени две дузпи за домакините, които Бен Арфа реализира. Така Анже отстъпи второто си място в класирането и "черно-белите" вече са 3-ти с актив от 34 точки. През седмицата клубът бе елиминиран и от турнира за Купата на Франция след загуба с 2:1 у дома срещу Бордо. Преди тежката визита в дома на шампиона с контузии в състава на Анже са Мангани, Оделин и Доре.

Двата отбора вече се изправиха един срещу друг по-рано през сезона. Тогава Анже успя да спре устрема на ПСЖ за крайното 0:0, като новаците могат да бъдат горди от този факт, тъй като след 21 кръга столичани имат цели 18 победи само 3 ремита до момента, като едно от тях бе именно като гости на Анже.

Прогноза: Пари Сен Жермен - Анже 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

03 януари Васкуел - ПСЖ 0:1 (Купа на Франция)
08 януари ПСЖ - Бастия 2:0 (Лига 1)
13 януари ПСЖ - Лион 2:1 (Купа на Лигата)
16 януари Тулуза - ПСЖ 0:1 (Лига 1)
19 януари ПСЖ - Тулуза 2:1 (Купа на Франция)

Анжер:

20 декември Анжер - Бордо 1:1 (Лига 1)
02 януари Расинг Бесанкон - Анжер 1:3 (Купа на Франция)
09 януари Анжер - Каен 2:0 (Лига 1)
15 януари Ница - Анжер 2:1 (Лига 1)
19 януари Анжер - Бордо 1:2 (Купа на Франция)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Анжер

16 срещи
6 победи за ПСЖ
7 равенства
3 победи за Анжер
Голова Разлика: 24:18 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
407