Анонс на 22-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 22-ти кръг на Лига 1

Рен - Газелек Аячо
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 22.01.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Себастиен Морейра


Рен няма загуба вече пет поредни кръга. Преди по-малко тимът се наложи с изразителното 4:2 като гости над последния в класирането Троа. Успехът над новаците изстреля бретанци на 6-то място в класирането с актив от 31 точки. Изненада през седмицата обаче бе свързана с решение от ръководството да освободят треньора Филип Монтание заради отпадането на Рен от втородивизионния Бурж Перона в турнира за Купата на Франция, а сега начело на клуба застана бившият наставник на Монпелие Ролан Курбис. За настоящия двубой отсъстващи за Рен са Кинтеро, Жанвие, Баал, Мексер, Педро Енрике и Каваре.

След като абсолютният дебютант във френския елит Газелек Аячо започна кампанията сред най-добрите в страната с 10 поредни мача без успех, сега клубът от остров Корсика е в подем и вече в 11 последователни кръга не познава вкуса на поражението. В тази впечатляваща поредица от срещи играчите на Тиери Лорей шест победи и пет равенства. В предишния кръг ГФК Аячо направи 2:2 у дома срещу Реймс, което донякъде може дори да се приеме като изненада. Въпреки това, островитяните са спокойни за оцеляването си към настоящия момент, заемайки 13-та позиция с 26 точки на сметката си. За визитата на Рен с травми са Зуа, Года и Туре.

Прогноза: Рен - Газелек Аячо 2:2


Гингам - Бастия
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж

Борещият се за оцеляването си тим на Гингам инкасира много драматично и неприятно равенство в последния си мач от шампионата. "Червено-черните" пропиляха през второто полувреме аванс от два чисти гола, като последният от тях падна в добавеното време на мача срещу Нант за крайното 2:2. Така възпитаниците на Жослен Гурвенек останаха на 18-то място, като вече имат 21 точки. За настоящия двубой отсъстващи са Де Пау, Самаса и Бака.

Бастия постигна много важна втора поред домакинска победа. В предишния кръг съставът от остров Корсика се наложи с 1:0 над Монпелие. Със спечелените три точки хората на Гислен Принтан вече имат 25 на сметката си и продължават всячески да се борят за оцеляване, като за момента островитяните заемат 15-то място в колоната. За гостуването на Гингам с контузии са Распентино и Диало.

Прогноза: Гингам - Бастия 1:1


Нант - Бордо
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Тони Шапрон


Нант успя по много драматичен начин да си тръгна с точка от гостуването си на Гингам. "Канарчетата" губеха с 2:0 на полувремето, но през втората част успяха да изравнят, като последното попадения с предвождания от Мишел дер Закарян тим падна в добавеното време на срещата. Така Нант няма загуба вече в шест поредни кръга, а това бе пето равенство за клуба от Западния бряг. В момента "канарчетата" са с актив от 28 точки и заемат 11-то място. С контузии за Нант са Сала, Моимбе, Алеге и Ронжие.

Бордо постепенно започва да възвръща познатата си форма. В предишния кръг от Лига 1 жирондинците постигнаха трета победа в последните си пет мача, като тази поредица от срещи бе допълнена и от две ремита. Този път възпитаниците на Вили Саньол се наложиха с 1:0 у дома над състава на Лил. Така Бордо вече има 29 точки на сметката си, които му отреждат 10-та позиция в таблицата. За гостуването на Нант контузени са Пабло, Маулун, Телин, Гайич и Сертич, а Палоа е наказан.

Прогноза: Нант - Бордо 1:1


Лил - Троа
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Никола Рейнвил


Лил записа първа загуба от пет кръга насам и втора под ръководството на новия наставник на тима Фредерик Антонети. Преди седмица "песовете" отстъпиха с 1:0 при визитата си на Бордо, а поражението смъкна северняците на 14-то място в подреждането с актив от 25 точки. Въпреки това, сега идва мач със слабака Троа. Отсъстващи за Лил са Балмон, Баша и Берия.

Новакът Троа най-вероятно ще потегли уверено към Лига 2, след като продължава да е единственият отбор, който след преполовяването на сезона все още няма победа на сметката си. Преди седмица футболистите на наскоро назначения треньор Клод Робен инаксираха втора поредна загуба и общо 13-та от началото на кампанията, като Троа е твърдо закотвен на последната 20-та позиция с актив от едва 8 точки на цели 14 от спасението. За гостуването на Лил с травми са Аяс, Вешковац, Ринкон, Лакур, Коне и Н'Диайе.

Прогноза: Лил - Троа 3:0


Монпелие - Каен
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Франсоа Летешие


Монпелие инкасира трета поредна загуба преди седмица, която се отрази и на класирането на южняците. Този път клубът от едноименния град отстъпи с 1:0 при гостуването си на Бастия и се свлече до 16-ата позиция в колоната с актив от 22 точки, което само на 1 от опасната зона. Най-големият срив за Монпелие бе изненадващото напускане на Ролан Кубрис, а под ръководството на Паскал Белс тимът все още не може да намери себе си. За настоящия двубой все още контузени за южняците Марво, Журден, Ласне и Сансон.

Каен все по-усилено изпуска от инерцията, която имаше до скоро. В предишния кръг нормандци инкасираха трета поредна загуба и общо четвърта в последните си пет срещи в Лига 1. Този път играчите на Патрис Гаранд паднаха у дома от гранда Олимпик Марсилия с 3:1. Поражението смъкна Каен на 7-мо място в подреждането с актив от 30 пункта. За гостуването на Монпелие контузени са Да Силва и Войсен.

Прогноза: Монпелие - Каен 1:1



Ница - Лориен
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Йоем


Ница постигна много драматична победа в предишния кръг. "Орлетата" губеха 10 минути преди края на домакинството си на сензацията в Лига 1 Анже с 0:1, но с два гола от дузпи в рамките на 4 минути, реализирани от Хатем Бен Арфа, футболистите от клуба от Лазурния бряг успяха да запишат своята девета победа за сезона, която изкачи играчите на Клод Пюел на 4-то място в класирането с актив от 33 точки. За второто поредно домакинство отсъстващи за южняците са Перейра, Бодмер, Пуплен, Траора, Плеа и Ле Биан.

Лориен отстъпи с 2:0 преди по-малко от седмица от амбициозния Монако. Поражението смъкна "мерлузите" на 12-то място в класирането, а играчите на Силвен Риполи останаха с 27 точки на сметката си. За гостуването на Ница с контузии са Уарис, Муканджо и Лаутоа.

Прогноза: Ница - Лориен 2:1


Монако - Тулуза
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 24.01.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж


Монако вече в осем поредни кръга не познава вкуса на загубата в първенството. В тази положителна поредица от срещи "монегаските" записаха по четири победи и четири равенства. В предишния кръг тимът от Княжеството се наложи с 2:0 при гостуването си на Лориен и благодарение на грешната стъпка на Анже възпитаниците на Леонардо Жардим успяха да се настанят на 2-ото място във временното класиране с актив от 36 точки. За настоящия двубой в лазарета на Монако са Кавалейро, Карвальо, Ечиежиле, Си, Туре и Траоре.

Тулуза не успя да устиска настиска на шампиона ПСЖ и "виолетовите" загубиха домакинството си на колоса с 1:0. Поражението бе първо от три кръга насам за играчите на Доминик Арибаж, което остави тима от едноименния град на предпоследното 19-то място в подреждането с актив от 20 точки. За тежката визита на Лазурния бряг отсъстващи за Тулуза са Машах, Дидо и Кана-Бийк.

Прогноза: Монако - Тулуза 3:1


Реймс - Сент Етиен
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 24.01.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Руди Буке

Реймс прекъсна серията от две поредни загуби в първенството и в предишния кръг играчите на Оливие Геган успяха да стигнат до точка при гостуването си на нямащия поражение вече в 11 поредни мача новак Газелек Аячо. Двубоят на остров Корсика завърши 2:2, а със спечелената точка Реймс вече има 22 пункта, заемайки 17-то място в таблицата. За настоящия двубой отсъстващи за домакините са Булот, Родригес, Кией и Конте, а Девю е наказан.

Сент Етиен постигна минимална победа над големия регионален съперник Олимпик Лион в дербито на предишния 21-ви кръг на Лига 1. "Зелените" стигнаха до успеха с 1:0 след попадение на Александър Тофт Сьодерлунд в 76-ата минута на двубоя. Със спечелените три точки хората на Кристоф Галатие 32, които ги изкачиха до 5-ото място във временното подреждане. За гостуването на Реймс с травми за Сент Етиен са много играчи в лицето Асу-Екото, Хамума, Перен, Бакайоко, Диоманде, Клерк и Берич.

Прогноза: Реймс - Сент Етиен 1:2


Олимпик Лион - Олимпик Марсилия
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 24.01.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Антони Готие


Олимпик Лион записа неприятна загуба в големия регионален сблъсък срещу Сент Етиен. "Хлапетата" отстъпиха с 1:0 при визитата си на "зелените", а поражението бе осмо за сезона за 7-кратните шампиони на Франция. В момента футболистите на наскоро назначения Брюно Женесио заемат 9-то място в класирането с 29 точки, а въпросителната относно евентуалното участие на тима в евротурнирите наесен става все по-голяма. И за дербито със съименника от Марсилия с контузии са Фекир, Фофана и Бедимо.

Отборът на Олимпик Марсилия победи с 3:1 като гост Каен в мач от предишния кръг в Лига 1. Така ОМ си върна на нормандци за поражението в първия кръг на шампионата, която стана причина за оставката на тогавашния наставник Марсело Биелса. Също така успехът сложи край на серията от четири поредни равенства за гранда от пристанищния град. По този начин Марсилия вече е на 8-ма позиция с 29 точки и с по-добри показатели спрямо настоящия съперник. Менди, Де Челие и Окампос за контузени за гостуването на Лион.

Прогноза: Олимпик Лион - Олимпик Марсилия 3:3

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
269