Анонс на 20-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Лига 1

Олимпик Лион - Троа
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 09.01.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Руди Буке

Нова година, нов късмет и нов треньор за състава на Олимпик Лион. В последните дни на 2015 г. доскорошният наставник на "хлапетата" Юбер Фурние бе уволнен и начело на 7-кратните шампиони на Франция до края на сезона ще бъде Бруно Женесио. В последния си мач в първенството Лион инкасира трета поредна загуба и общо пета в последните си шест кръга, след като тимът отстъпи с 2:1 при гостуването си на новака ГФК Аячо. В момента "хлапетата" са 9-ти с актив от 26 точки. За настоящия двубой с травми за домакините е ключовото трио Фекир, Лаказет и Валбуена, както и Бишевац.

Сезонът в Лига 1 вече е преполовен, а новакът Троа продължава да е единственият състав в шампионата, който продължава да няма победа в актива си. Въпреки това, треньорът Жан-Марк Фурлан запазва все още поста си, а неговите играчи са с актив от едва 8 точки, на цели 11 пункта от спасението. Все пак, в предишния кръг Троа направи 0:0 у дома срещу 2-ия в класирането Монако. За гостуването на Лион контузени са Ниве, Марсиал, Лакур, Ринкон, Коне и Н'Диайе.

Прогноза: Олимпик Лион - Троа 2:0


Анже - Каен
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 09.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Никола Рейнвил


Новакът Анже завърши 2015-та г. с поражение в шампионата. Отборът, който е сензацията до момента в Лига 1, претърпя минимално поражение с 1:0 при визитата си на Сент Етиен. Въпреки това, играчите на Стефан Мулен остават в челото, заемайки 3-то място в класирането с актив от 31 пункта. За настоящия двубой контузен за "черно-белите" е единствено Доре.

Каен също е една от приятните изненади в първенството през настоящата кампания. В предишния кръг съставът от провинция Нормандия бе надигран при домакинството си на хегемона ПСЖ с 3:0, но селекцията на Патрис Гаранд заема 4-то място в таблицата с 29 точки на сметката си. За гостуването на Анже наказан е Луис, а Войсен е контузен.

Прогноза: Анже - Каен 1:1


Монако - Газелек Аячо
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 09.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Йоем


Монако вече няма загуба в шест последователни кръга, но "монегаските" се изложиха сериозно при гостуването си на слабака Троа за крайното 0:0. Така играчите на Леонардо Жардим добавиха само 1 т. в актива си, но въпреки това заемат 2-ро място в класирането с 32 пункта. За настоящия двубой под въпрос са Субашич, Карийо, Коентрао и Траоре.

Абсолютният дебютант в Лига 1 Газелек Аячо продължава да възхода си в елита на френския футбол. Корсиканците победиха с 2:1 Олимпик Лион в предишния кръг и така вече девет кръга играчите на Тиери Лорей нямат загуба в шампионата. По този начин продължава невероятният обрат в представянето на тима, който в първите си десет мача в елита нямаше победа. В момента ГФК Аячо заема 12-то място в колоната с 24 точки. За гостуването на Монако с контузии са Пуйол, Туре и Года.

Прогноза: Монако - Газелек Аячо 2:1


Монпелие - Бордо
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 09.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Клемен Турпен


Монпелие загуби южняшкия сблъсък от Ница в предишния кръг с 1:0. След срещата треньорът на тима от едноименния град Ролан Курбис заяви, че напуска поста и сега наставник на Монпелие е Паскал Белс. В момента клубът заема 15-то място с актив от 22 точки. Марво, Ласне и Журден продължават да са с травми за домакините.

Бордо извъртя второ поредно равенство от 1:1, след като в последния си мач в шампионата жирондинците не успяха да победят у дома тима на Олимпик Марсилия. Възпитаниците на Вили Саньол продължават да са във втората половина на класирането, заемайки незавидната за тях 14-та позиция с 23 точки. За гостуването на Монпелие контузени са Морис-Белай, Шантом, Гайич и Сертич, а Палоа е наказан.

Прогноза: Монпелие - Бордо 1:1



Реймс - Тулуза
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 09.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж


Реймс инкасира загуба преди Нова година. Играчите на Оливие Геган паднаха с 2:0 при гостуването си на Бастия, а поражението на остров Корсика остави "червените" с актив от 21 точки, като тимът продължава да е опасно близо до зоната на изпадащите, заемайки 17-то място в колоната. Родригес, Кией и Конте са все още контузени за домакините.

Тулуза посрещна 2016-та година в зоната на изпадащите. В последния си мач в Лига 1 "виолетовите" направиха второ поред 1:1, като този път хората на Доминик Арибаж не успяха да победят Лил, след като инкасираха изравнителен гол в заключителните минути. Тулуза продължава да заема предпоследното 19-то място с актив от 17 точки. С травми за тима са Кана-Бийк и Агилар, а Думбия е наказан.

Прогноза: Реймс - Тулуза 0:0


Рен - Лориен
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 09.01.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнайдер


Рен счупи каръка и постигна първа победа от пет кръга насам, като в последния си двубой за 2015 г. Играчите на Филип Монтание победиха с 2:0 като гости тима на Гингам и вече имат 27 точки на сметката си, които им отреждат 7-мо място в класирането. Проблемите пред "червено-черните" пред голямото регионално дерби са свързани с травмите на важни играчи като Гросицки, Баал, Мексер, Нтеп, Каваре и Педро Мендеш.

Лориен приключи 2015 г. с нулево реми у дома срещу Нант. Така "мерлузите" изостават от местния съперник преди дербито и са с 26 точки, което е само с 1 по-малко от Рен, като играчите на Силвен Риполи са на 8-мо място в колоната. Лориен е с още по-пълен лазарет преди настоящия мач и с контузии са Фофана, Бартлем, Гасана, Лаутоа, Абдулах и Си.

Прогноза: Рен - Лориен 1:1


Нант - Сент Етиен
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 10.01.2016 г.
Час: 15:00
Съдия: Стефан Ланоа


Нант завърши 2015 г. с пет последователни равенства, а преди тази поредица от ремита "канарчетата" имаха само един двубой, приключил наравно. Така футболистите на Мишел дер Закарян продължават да са без победа в Лига 1 от началото на месец ноември миналата година, а в момента тимът от Западния бряг е с актив от 24 точки и се намира на 13-та позиция в класирането. За предстоящия двубой с травми за домакините са Сигорсон, Моимбе, Алеге и Ронжие.

Сент Етиен излъга с минималното 1:0 у дома сензацията в първенството Анже. Важните три точки гарантираха на "зелените" 6-то място в колоната преди старта на новата календарна година. Проблемите пред треньорът на тима Кристоф Галатие са свързани с контузиите на Моне-Паке, Баебек, Диоманде, Карамоко, Клерк и Берич.

Прогноза: Нант - Сент Етиен 1:1


Лил - Ница
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 10.01.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж


След кошмарното начало на сезона, тимът на Лил успя да завърши благополучно 2015-та, което се дължеше най-вече на треньорската рокада и заставането начело на "песовете" на Фредерик Антонети. Северняците са в серия от четири поредни мача без поражение, като в предишния кръг бе прекъсната поредицата от три последователни успеха. Лил стигна трудно до реми за крайното 1:1 срещу Тулуза, но в крайна сметка с добавената точка отборът вече е с актив от 24 и заема 11-то място в колоната. С контузии за Лил са Араухо, Майнан и Берия.

Ница спечели южняшкия сблъсък срещу Монпелие, след като "орлетата" се наложиха с 1:0 у дома в последния им шампионатен двубой за отминалата година. Със спечелените 3 точки клубът от Лазурния бряг вече има 29 и заема 5-то място в подреждането. Перейра, Пуплен, Плеа, Ле Биан и Траоре пропускат далечното гостуване на Лил.

Прогноза: Лил - Ница 2:2


Олимпик Марсилия - Гингам
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 10.01.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Фреди Футрел


Грандът Олимпик Марсилия започва постепенно да се съвзема от тежкото начало на сезона и южняците вече шест поредни кръга нямат загуба в Лига 1. В тази поредица от срещи футболистите от пристанищния град постигнаха две победи и четири ремита, като възпитаниците на испанската легенда Мичел са в серия от три хикса. В момента ОМ заема 10-то място в подреждането с актив от 25 точки. Н'Куду и Алесандрини са контузени за марсилци преди настоящия двубой.

Гингам завърши 2015 г. по кошмарен начин, след като инкасира пет поредни загуби и общо шест в последните си седем мача в шампионата. Така "червено-черните" се смъкнаха до 18-то място в класирането, където си остават все така с актив от 19 точки. За настоящия двубой наставникът на тима Жослен Гурвенек няма да може да разчита на Левек, Мане, Самаса и Бака.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Гингам 3:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
299