Анонс на 18-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Лига 1

Рен - Каен
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 11.12.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Йоан Амел


Рен записа трето равенство в последните си пет мача в шампионата. В предишния кръг играчите на Филип Монтание направиха 1:1 като гости на Сент Етиен. След спечелената точка Рен има 23 на сметката си и вече заема 10-то място в таблицата. Контузени в състава на Рен за предстоящия двубой са Гросицки, Зефан, Мексер, Нтеп и Каваре.

Каен получи "студен душ" в предишния кръг, след като тимът отстъпи с 2:1 при домакинството си на Лил. Така клубът от Нормандия отстъпи от заеманото от него 2-ро място в подреждането и играчите на Патрис Гаранд вече за на 3-та позиция в колоната с актив от 29 пункта. За гостуването на Рен с травми са Белио и Войсен.

Прогноза: Рен - Каен 1:2


Реймс - Ница
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Франк Шнайдер


След първата победа от 7 кръга насам, Реймс се бе наточил да постигне втори пореден успех, но мераците на възпитаниците на Оливие Геган удариха на камък, след като Реймс се издъни у дома срещу последния Троа, завършвайки 1:1. Така "червените" прибавиха само 1 точка към сметката си и вече са с 20, заемайки 14-то място. Отсъстващи за домакините са Вебер, Родригес, Кией и Конте.

Ница се смъкна до 7-ото място в подреждането, след като в предишния кръг "орлетата" загубиха очаквано домакинството си на шампиона ПСЖ с 3:0. По този начин селекцията на Клод Пюел записа трети пореден двубой без победа в Лига 1, а тимът от Лазурния бряг е с 25 точки на сметката си, което е на 4 от Топ 3. За гостуването на Реймс с контузии в състава на Ница са Перейра, Пуплен, Траоре, Ле Биан и Плеа, а Хулт пък е наказан.

Прогноза: Реймс - Ница 1:2


Лил - Лориен
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Клемен Турпен

Отборът на Лил най-накрая започна да показва живец в своите изяви. В предишния кръг "песовете" постигнаха втора поредна победа в шампионата - нещо, което не се бе случвало на северняците от началото на настоящата кампания. Този път воденият от наскоро назначеният Фредерик Антонети тим победи с 2:1 намиращия се на 2-ро място в класирането състав на Каен след два гола на Бензия. Така Лил вече има 20 точки на сметката си и успя да се изкачи на 13-то място в таблицата. Единственият контузен за северняците е Берия.

Лориен също записа успех в Лига 1 от три кръга насам. В последния си мач "мерлузите" победиха с 3:2 като гости тима на Тулуза в двубой, който премина през редица обрати. Така възпитаниците на Силвен Риполи вече заемат 8-мо място във временното подреждане с актив от 25 точки и са само на 3 от челната тройка. За гостуването на набиращия увереност Лил контузени са Лаутоа, Абдулах и Си, а Уарис е наказан.

Прогноза: Лил - Лориен 2:2


Монпелие - Гингам
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра

Въпреки двата гола, които Нинга отбеляза във вратата на Олимпик Марсилия, Монпелие не успя да спечели регионалното дерби и двубоят завърши без победител за крайното 2:2. Играчите на Ролан Курбис на два пъти повеждаха, но съперникът успяваше да изравни. Така Монпелие добави само 1 точка към актива си и тимът вече има 19, които към настоящия момент му отреждат 16-то място в таблицата. С контузии в тима продължават да са Марво, Ласне, Журден и Бериго.

Гингам инкасира трета поредна загуба в първенството и общо четвърта от последните си пет срещи в Лига 1. Този път футболистите на Жослен Гурвенек бяха надиграни с 1:0 при визитата си на Бордо, а поражението смъкна "червено-черните" на 17-то място в подреждането с актив от 19 точки. За гостуването в Южна Франция контузени са Брианд, Матис, Мане, Самаса и Бака.

Прогноза: Монпелие - Гингам 2:0


Нант - Тулуза
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж


Нант вече няма победа в първенство от пет кръга насам, а в последния си мач "канарчетата" направиха трето поредно равенство. Този път селекцията на Мишел дер Закарян извъртя 1:1 като гост на отлично представящия се напоследък новак ГФК Аячо, като корсиканци вкараха изравнителното попадение 5 минути преди последния съдийски сигнал. Така Нант си тръгна само 1 точка от визитата си на Корсика, а "канарчетата" имат 22 пункта и заемат 11-то място. За настоящия двубой с травми са Риу, Моимбе, Алеге, Бирама Туре и Ронжие.

Серията от две поредни победи на Тулуза приключи с поражение, което е осмо за сезона в актива на "виолетовите" до момента. Този път играчите на Доминик Арибаж загубиха драматично у дома от Лориен с 3:2 в мач, който премина през редица обрати. Загубата остави Тулуза с актив от 15 точки, а отборът от едноименния град продължава да заема предпоследното 19-то място в подреждането. За гостуването на Нант отсъстващ е единствено Агилар.

Прогноза: Нант - Тулуза 2:1


Троа - Бастия
Стадион: "Стад дьо л'Об", Троа
Дата: 12.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Ланоа


Троа добави една точка към и без това срамно-оскъдния си актив. Новакът вече има 6 пункта, но продължава да заема еднолично последното 20-то място в класирането, като футболистите от едноименния град са единственият отбор в Лига 1, който няма победа от началото на кампанията, от която са изминали цели 17 кръга. Логичното в Троа се случи и треньорът Жан-Марк Фурлан бе уволнен, а поста пое Клод Робен. За настоящия двубой с контузии за домакините са Лакур, Ринкон, Коне и Н'Диайе.

Бастия също продължава да е сред последните три отбора във временното класиране. В предишния кръг тимът от остров Корсика допусна девета загуба за кампанията, след като отстъпи с 2:1 при домакинството си на Монако. Така играчите на Гислен Принтан останаха с 18 точки на сметката си и към настоящия момент са на 18-та позиция. За гостуването на Троа отсъстващи са Диало, Камано и Джику.

Прогноза: Троа - Бастия 1:2


Монако - Сент Етиен
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 13.12.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Микаел Лесаж


Монако продължава бавно, но постепенно да напредва в подреждането. След пропилените две точки при гостуването си на Олимпик Марсилия, в предишния кръг "монегаските" се наложиха с 2:1 при визитата си на остров Корсика срещу местния Бастия. Със спечелените 3 точки играчите на Леонардо Жардим вече имат 28 и заемат 4-то място, като са само на точка от Топ 3. За настоящия двубой с травми за домакините са Раджи, Карийо, Моутиньо, Туалан, Кавалейро и Траоре.

Сент Етиен не успя за свое щастие да допусне втора поредна загуба, след като с гол от дузпа на Юсерик в последната четвърт на домакинския мач срещу Рен "зелените" се спасиха, завършвайки 1:1. Така възпитаниците на Кристоф Галатие вече са с 26 точки и заемат 6-та позиция в колоната. За гостуването в Княжеството с травми са Клерк, Баебек, Пиер-Габриел, Теофил-Кетерин и Берич.

Прогноза: Монако - Сент Етиен 1:0


Анже - Бордо
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 13.12.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Мило


Анже продължава с отличните си изяви, които са още по-впечатляващи заради факта, че предвождания от Стефан Мулен клуб е новак в елита. След домакинското 0:0 у с първенеца и хегемон ПСЖ, в предишния кръг "черно-белите" треснаха с 2:0 като гости вицешампиона Олимпик Лион. Със спечелените 3 престижни точки на "Жерлан" Анже отново се настани на 2-ото място във временното класиране с актив от 30 пункта, измествайки тима на Каен. За настоящия двубой контузени за домакините са Гомес, Сисоко и Доре.

Бордо спечели важна победа, с която прекъсна поредицата си от две поредни поражения в шампионата. В предишния кръг "жирондинците" се наложиха с минималното 1:0 у дома над Гингам. Така играчите на Вили Саньол поеха глътка въздух и успяха да се изкачат до 12-то място в класирането с актив от 21 точки. За гостуването на сензацията Анже контузени са Гайич, Кривели, Жусие, Шантом, Сане, Туре и Сертик, а Палоа е наказан.

Прогноза: Анже - Бордо 3:1


Олимпик Марсилия - Газелек Аячо
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 13.12.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Никола Рейнвил


Грандът Олимпик Марсилия продължава да е особено неубедителен през настоящия сезон в домакинските си двубои - нещо крайно нетипично за ОМ, още повече поради факта, че клубът се слави с най-темпераментните и верни привърженици в цяла Франция. В предишния кръг южняците направиха 2:2 у дома с Монпелие, като марсилци вече нямат победа на своя "Велодром" в шест последователни домакинства, в които Олимпик записа четири равенства и две поражения. В момента ОМ заема 9-то място в класирането с актив от 23 точки. Наставникът на отбора Мичел няма да може да разчита на контузените Де Челие и Алесандрини, а Ласана Диара е под въпрос.

Газелек Аячо записа седми пореден двубой в Лига 1 без загуба. В предишния кръг абсолютният дебютант във елита на Франция не се даде при домакинството си на Нант за крайното 1:1. Така играчите на Тиери Лаурей имат 20 точки и заемат 15-та позиция в таблицата. За гостуването в Марсилия в лазарета на клуба от остров Корсика са Мартинес, Пуйол, Туре и Жода.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Газелек Аячо 3:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
261