Анонс на 17-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Лига 1

Олимпик Лион - Анже
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Лионел Жафредо


Вицешампионът Олимпик Лион прекъсна серията от две поредни загуби в първенството, но, въпреки това, "хлапетата" отново не победиха, след като завършиха 0:0 при гостуването си на Нант в двубой от междинния 16-ти кръг. Със спечелената точка възпитаниците на Юбер Фурние имат 26 и заемат 4-то място в колоната. В лазарета на Лион продължават да са Фекир, Калулу, Фофана и Умтити, а под въпрос са Жале, Лопеш и Валбуена. Янга-Мбива пък е наказан.

Новакът Анже отново показа голям хъс и успя да спре серията от 9 поредни победи на шампиона и водач в класирането ПСЖ за крайното 0:0. Футболистите на Стефан Мулен за пореден път потвърдиха защо след 16 мача от завръщането си в елита на Франция са може би най-приятната изненада до момента. "Черно-белите" заемат 3-то място във временното класиране с актив от 27 точки. За гостуването на Лион с травми са Сисоко и Доре.

Прогноза: Олимпик Лион - Анже 1:1


Бастия - Монако
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Руди Буке


Тимът на Бастия постигна победа в най-правилния момент - точно, когато корсиканци се доближиха опасно близо до зоната на изпадащите. В междинния кръг играчите на Гислен Принтан се наложиха с минималното 1:0 при домакинството си на неубедителния състав на Бордо, а попадението за Бастия падна две минути преди края на срещата и бе дело на Распентино. Със спечелените три точки островитяните 18 и заемат 16-то място в подреждането. Диало, Камано и Джику продължават да лекуват травми.

Монако записа второ поредно равенство, като и в последния си мач от междинния кръг "монегаските" изтърваха победата в заключителните минути на двубоя. След головия трилър срещу Олимпик Марсилия, завършил 3:3, този път играчите не Леонардо Жардим направиха 1:1 при домакинството си на втория в подреждането Каен, като гостите изравниха четири минути преди последния съдийски сигнал. Така Монако има 25 точки и заема 6-то място. За гостуването на остров Корсика контузени са Туалан, Кавалейро, Дирар и Траоре.

Прогноза: Бастия - Монако 1:2


Каен - Лил
Стадион: "Мишел д‘Орнано", Каен
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими

Намиращият се на втора позиция във временното класиране в Лига 1 състав на Каен записа четвърти пореден двубой в шампионата без загуба. В междинния кръг тимът от Нормандия стигна трудно до точката при гостуването си на Монако за крайното 1:1, като футболистите на Патрис Гаранд успяха да изравнят в 86-ата минута. Така Каен събра 29 точки на сметката си и запази 2-ото си място в подреждането. За настоящия двубой с травми за домакините са Войсен и Белио.

Фредерик Антонети постигна първи успех начело на Лил, а северняците записаха много важна победа с 1:0 над Сент Етиен в срещата от междинния 16-ти кръг. Този успех спря серията на домакините от шест поредни мача без победа на сметката им и ги изкара от опасната зона. Героят за "кучетата" бе Ясин Бензия, който реализира победното попадение за своя тим. С него Лил заема 18-то място в класирането с актив от 17 точки. За гостуването на Каен контузени са Баша, Обади и Берия.

Прогноза: Каен - Лил 1:1


Газелек Аячо - Нант
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Вилфред Биен


Абсолютният дебютант в Лига 1 Газелек Аячо продължава с отлични изяви в последно време. Корсиканците записаха пета победа в последните си шест мача, след като този път изненадаха с 2:0 като гост Монпелие. Жак Зуа и Джон Чибумбу бяха точни за Газелек, с което донесоха успеха на тима си. По този начин играчите на Тиери Лаурей вече имат 19 и заемат 13-та позиция. С травми преди настоящия двубой са Мартинес, Маури, Пуйол и Туре.

Нант пък извъртя второ поредно нулево реми в първенството. Този път "канарчетата" поделиха точките при домакинството си на вицешампиона Олимпик Лион. Със спечелената точка селекцията на Мишел дер Закараян вече има 21 и заемат 11-то място. Проблемите за Нант преди далечното гостуване на остров Корсика са свързани с многото контузени, тъй като в лазарета на тима са титулярният вратар Риу, Моимбе, Томасон, Бирама Туре, Валонгва и Ронжие.

Прогноза: Газелек Аячо - Нант 2:0


Реймс - Троа
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Мигелгори

Реймс измъкна успеха при гостуването си на Гингам, като по този начин играчите на Оливие Геган прекъснаха серията си от седем мача без победа в шампионата. В герой за бургундци се превърна Давид Нгог, който вкара и двете попадения в срещата. Така Реймс вече има 19 точки и заема 12-то място в класирането. За настоящия двубой контузени са Диего, Киеи, Конте и Траоре.

Новакът Троа продължава еднолично да е най-слабият отбор в Лига 1 след първите 16 кръга на кампанията. В последния си мач от първенството играчите на Жан-Марк Фурлан загубиха с 3:0 домакинството си на Тулуза, а столът на наставника започва все по-усилено да се клати. Така Троа продължава да е единственият отбор без победа в актива си, а тимът има едва 5 спечелени точки и към настоящия момент е на цели 13 от спасението. В лазарета на Троа са Вешковац, Ринкон, Лакур, Коне и Н‘Диайе, а Дарбион е наказан.

Прогноза: Реймс - Троа 2:0


Тулуза - Лориен
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Йоем


Тулуза записа втора поредна победа и общо трета за кампанията. В междинния кръг "виолетовите" се наложиха с 3:0 като гости на новака Троа, който е най-слабият отбор до момента в първенството. Със спечелените нови три точки момчетата на Доминик Арибаж вече имат 15, като отново се намират на предпоследната 19-та позиция, но поне вече спасението е близко. За настоящия двубой с травми в състава на Тулуза са Агилар и Думбия, а Тисеран е наказан.

Лориен пък направи второ поредно реми, като този път "мерлузите" извъртяха 0:0 като домакини на Ница. В момента възпитаниците на Силвен Риполи заемат 9-та позиция в колоната с 22 точки на сметката си. За гостуването на Тулуза контузени са Шайно, Лаутоа, Абдула и Си, а Уарис е наказан.

Прогноза: Тулуза - Лориен 1:1


Олимпик Марсилия - Монпелие
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 06.12.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Бартоломю Варела


Грандът Олимпик Марсилия успя за първи път през настоящия сезон да попадне в Топ 10 на класирането. Южняците постигнаха минимален успех с 1:0 при визитата си на Рен, след като Реми Кабеля отбеляза дебютния си гол с екипа на ОМ. Така възпитаниците на Мичел записаха четвърта поредна победа като гости през сезона, а Олимпик има общо 6 до момента в актива си. Отборът от средиземноморския пристанищен град заема 8-мо място в подреждането с 22 точки. Де Челие продължава да е единственият контузен в отбора.

Серията от три поредни победи и общо шест мача без загуба в Лига 1 на Монпелие приключи малко неочаквано през седмицата, когато футболистите на Ролан Курбис отстъпиха с 2:0 при домакинството си на намиращия се също в серия новак ГФК Аячо. След поражението южняците останаха с актив от 18 точки и вече се намират на 15-то място в колоната. За гостуването в Марсилия с травми продължават да са Марво, Ласне, Журден и Бериго.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Монпелие 3:2


Бордо - Гингам
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 06.12.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Клемен Турпен


Бордо продължи негативната серия, след като в междинния кръг "жирондинците" загубиха с 1:0 гостуването си на Бастия, а поражението на остров Корсика смъкна играчите на Вили Саньолн на незавидното за тях 17-то място във временното класиране, като Бордо има 18 точки в актива си. Сане, Туре, Пабло и Сертик са контузени, а Палоа е наказан.

Гингам също стъпи на криво в мача си от междинния кръг. Футболистите на Жослен Гурвенек бяха надиграни с 2:1 у дома от състава на Реймс. След поражението "червено-черните" останаха с актив от 19 точки и заемат 14-то място в таблицата. За гостуването на Бордо контузени са Матис, Самаса, Мане и Бака.

Прогноза: Бордо - Гингам 3:1


Сент Етиен - Рен
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 06.12.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Никола Рейнвил


Тимът на Сент Етиен инкасира четвърта загуба в последните си шест мач в първенството. В междинния кръг "зелените" отстъпиха, донякъде изненадващо, с 1:0 при визитата си на неубедителния до момента отбор на Лил. Така възпитаниците на Кристоф Галатие се смъкнаха до 7-ото място във временното класиране с актив от 25 пункта. Лемоан, Баебек, Корне и Берич са контузени, а Теофил-Катерин е под въпрос.

Рен също допусна минимална загуба с 1:0 през седмица, само че при домакинството си на Олимпик Марсилия. Поражението остави водения от Филип Монтание тим с 22 точки, а Рен заема 10-то място в класирането. За гостуването на Сент Етиен с травми са Нтеп и Каваре.

Прогноза: Сент Етиен - Рен 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
498