Анонс на 14-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Лига 1

Ница - Олимпик Лион
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 20.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Беноа Бастиен


Ница прекъсна серията от три поредни мача без победа в Лига 1, след като в предишния кръг "орлетата" спечелиха с 1:0 регионалното дерби срещу неубедителния през настоящия сезон гранд Олимпик Марсилия и то насред "Велодром". С постигнатия шести успех за кампанията играчите на Клод Пюел се придвижиха до 6-ото място в класирането и вече имат 21 точки. Пуплен, Плеа и Ле Биан са контузени за настоящия двубой, а с наказания са Малман, Перейра и Бодмер.

Вицешампионът Олимпик Лион постигна трета поредна победа и общо четвърта в последните си пет срещи в първенството. В предишния кръг "хлапетата" сломиха по категоричен начин големия им регионален враг Сент Етиен с класическото 3:0. С престижната победа момчетата на Юбер Фурние се завърнаха на 2-ото място във временното подреждане, като в Олимпик е с актив от 25 точки, на цели 10 обаче от шампиона и лидер в класирането Пари Сен Жермен. Фекир, Бишевац, Грение, Калулу и Фофана са в лазарета на Лион и ще пропуснат визитата край бреговете на Средиземно море.

Прогноза: Ница - Олимпик Лион 2:2




Монако - Нант
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Антони Готие

Серията от шест поредни мача без поражение в първенството за Монако приключи, когато в последния си двубой в Лига 1 "монегаските" отстъпиха с 3:1 при гостуването си на колебливия до момента състав на Бордо. Поражението остави селекцията на Леонардо Жардим с актив от 20 пункта, като в момента тимът от Княжеството заема 9-та позиция заради по-лошите си показатели спрямо Лориен и Рен, които са с идентични показатели. Лазаретът на Монако продължава да е все така препълнен и в него към момента са Траоре, Дирар, Кавалейро, Бакайоко, Коентрао и Лемар, а наказан е Фабиньо.

Нант също допусна поражение в предишния кръг, след като този път "канарчетата" отстъпиха с 2:1 при гостуването си на Монпелие, а играчите на Мишел дер Закарян определено могат да съжаляват, че не спечелиха поне точка, тъй като допуснаха попадение в последната минута на срещата. Така Нант заема 10-то място в колоната с актив от 19 точки. За гостуването край Лазурния бряг контузени са Валонгва, Бедоя и Ронжие, а с наказания са Визкарондо и Деу.

Прогноза: Монако - Нант 1:0


Гингам - Тулуза
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Вилфред Биен


Серията от три поредни ремита за Гингам в първенството приключи, тъй като в последния си мач в Лига 1 играчите на Жослен Гурвенек инкасираха загуба с 2:1 при гостуването си на Каен. Поражението смъкна "червено-черните" на 12-то място в таблицата с актив от 16 точки. За настоящия двубой отсъстващ за Гингам е само Бака.

Тулуза продължава с отчайващото си представяне и вече 12 поредни кръга "виолетовите" нямат победа в шампионата. Единственият успех за тима от едноименния град дойде в първия кръг за сезона, а в последния Тулуза допусна шесто поражение за кампанията, като този път отборът загуби катастрофално с 5:0 при визитата си на първенеца ПСЖ. Загубата в столицата остави Тулуза на предпоследното 19-то място в подреждането с актив от 9 точки, а бъдещето на треньора Доминик Арибаж е под сериозна въпросителна. За гостуването на Гингам контузен е Думбия, а Регатен е наказан.

Прогноза: Гингам - Тулуза 2:1


Троа - Лил
Стадион: "Стад дьо л'Об", Троа
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо


Новакът Троа продължава да е безспорната боксова круша до момента в Лига 1. След 13 кръга от настоящия сезон играчите на Жан-Марк Фурлан са единственият отбор, който все още не постигал победа за кампанията. В момента Троа има скромния актив от 4 точки и логично заема еднолично последното 20-то място в класирането. В предишния кръг Троа инкасира пета поредна загуба, като този път тимът отстъпи с 4:1 като гост на Лориен. За предстоящия мач с травми са Мартинс-Перейра, Отон, Соние, Коние и Н‘Диайе.

Лил записа пореден слаб мач за кампанията, като в предишния кръг "песовете" направиха 1:1 у дома срещу Бастия, а Сидибе спаси северняците от загуба с изравнителен гол три минути преди края. В момента Лил заема незавидното за него 16-то място в класирането с актив от 13 точки. Именно поради този факт настоящият треньор на тима Ерве Ренар напусна и все още не ясно кой официално ще застане начело на "песовете". За гостуването на Троа контузен е Берия, а Буфал е наказан.

Прогноза: Троа - Лил 0:1


Монпелие - Реймс
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Йоем


Монпелие изглежда започва да се отърсва от кошмарното начало на сезона и в предишния кръг южняците отново демонстрираха характер, постигайки трета победа за последните си шест мача. Този път играчите на Ролан Курбис се наложиха драматично с 2:1 при домакинството си на Нант, а в герой за Монпелие се превърна Елтон, който отбеляза победното попадение в последната минута. Така тимът от едноименния град се отлепва постепенно от дъното и вече заема 17-то място в класирането с актив от 12 точки. За настоящия двубой с травми за домакините са Ласне, Марво, Журден, Сансон, Саихи и Бериго.

Реймс пък е на точно обратния полюс. Отборът започна много силно сезона, но сега играчите на Оливие Геган са в серия от пет поредни загуби в Лига 1. В предишния кръг Реймс отстъпи с 2:1 при домакинството си на дебютанта ГФК Аячо. Поражението смъкна Реймс на 14-то място в колоната с актив от 15 точки. За гостуването в Южна Франция отсъстващи са Фофана, Родригес, Конте и Онианге.

Прогноза: Монпелие - Реймс 2:1


Бастия - Газелек Аячо
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Амаури Делеру


Бастия пропусна да запише втора поредна победа в първенството, след като в предишния кръг тимът от остров Корсика направи 1:1 при гостуването си на Лил, като играчите на Гислен Принтан инкасираха изравнително попадение 3 минути преди края на срещата. Така Бастия има 14 пункта на сметката си и заема 15-то място в класирането. Преди островното дерби срещу регионалния съперник с контузии за домакините са Маранж, Нгандо, Мабулу, Камано, Джику и Джебур.

Абсолютният дебютант в Лига 1 Газелек Аячо започва уверено да набира скорост след кошмарното начало на сезона сред най-добрите във френския клубен футбол. В предишния кръг корсиканци записаха трета поредна победа за кампанията, като този път играчите на Тиери Лаурей се наложиха с 2:1 като гости на Реймс, а успехът бе исторически, тъй като бе първи за ГФК Аячо като гост в своята история в Лига 1. С него тимът от остров Корсика вече има 12 точки и заема 18-та позиция в подреждането. С травми за дербито с Бастия са Пуйол, Юга и Туре, а Сила е наказан.

Прогноза: Батия - Газелек Аячо 2:2


Каен - Анже
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 22.11.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Франк Шнайдер


Съставът на Каен, който е една от приятните изненади до момента в Лига 1, успя да сложи край на серията от две поредни загуби в първенството. В последния си мач тимът от Нормандия се наложи с 2:1 при домакинството си на Гингам, а постигнатата осма победа от началото на сезона изкачи играчите на Патрис Гаранд в челната тройка, където "синьо-червените" имат в актива си 24 точки. Райно, Войсен, Болио, Имору и Базил са с контузии и по всяка вероятност няма да могат да вземат участие в срещата.

Новакът Анже, който също попада в графата приятни изненади, като че ли започва да изпуска от насъбралата се инерция. В предишния кръг играчите на Стефан Мулен допуснаха втора поредна загуба, като този път Рен бе тимът, който ги надви. Така Анже се смъкна на 4-то място във временното класиране с актив от 22 точки. За гостуването на Каен с контузии са Муту и Доре, а Камара е контузен.

Прогноза: Каен - Анже 2:1


Рен - Бордо
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 22.11.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Себастиен Морейра


Рен най-накрая успя да сложи край на серията от седем поредни мача в шампионата без победа. През този период тимът от полуостров Бретан записа пет равенства и две загуби. В предишния кръг играчите на Филип Монтание се наложиха с 2:0 като гости над силно представящия се новак Анже. Така Рен събра 20 точки на сметката си и тимът вече се намира на 8-ма позиция в подреждането. За настоящия двубой с контузии за Рен са Бенге и Каваре.

Бордо също е много непостоянен в изявите си през настоящата кампания. В предишния кръг играчите на Вили Саньол постигнаха втора победа у дома, като този път "жирондинците" се наложиха с 3:1 над Монако. С успеха си Бордо събра 17 точки в актива си и към настоящия момент заема 11-та позиция. Преди тежката визита на Рен контузени са Туре и Сертик, а Бийого Поко е наказан.

Прогноза: Рен - Бордо 1:1


Сент Етиен - Олимпик Марсилия
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 22.11.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Фреди Футрел


Сент Етиен допусна трета поредна загуба като гост и общо пета от началото на сезона в Лига 1, след като в предишния кръг "зелените" бяха тотално надиграни и резонно загубиха с 3:0 регионалното дерби срещу Олимпик Лион. Поражението на "Жерлан" смъкна момчетата на Кристоф Галатие на 5-то място в таблицата, където Сент Етиен продължава да е с актив от 22 точки. Преди второто поредно дерби с контузии за домакините са Бамба, Сал и Теофил-Катерин.

След серията от две поредни победи като гост, феновете на Олимпик Марсилия очакваха първи домакински успех на своите любимци в Лига 1 от повече от два месеца, но това не се получи, тъй като ОМ загуби с 1:0 регионалното дерби с Ница. Поражението, което бе под номер 6 за играчите на Мичел, остави тимът от пристанищния град на незавидното за неговия ранг 13-то място с актив от едва 15 точки. За гостуването на Сент Етиен с травми са Алесандрини и Джа Джедже, a Менди е наказан.

Прогноза: Сент Етиен - Олимпик Марсилия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
593