Анонс на 11-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 11-ти кръг на Лига 1

Каен - Нант
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 23.10.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Стефан Ланоа


Отборът на Каен продължава със силните изяви в Лига 1. В предишния кръг от френския шампионат нормандци се наложиха с 1:0 при гостуването си на Реймс и записаха седма победа за кампанията. Играчите на Патрис Гаранд все още нямат равенство на сметката си, а в същото време заемат 3-то място в подреждането със своите 21 точки. Имору и Делпласе са с контузии и ще пропуснат настоящия двубой.

Нант също подобри своите изяви напоследък и преди седмица "канарчетата" се справиха с 3:0 у дома срещу новака Троа за втората си поредна победа в шампионата. Чрез нея играчите на Мишел дер Закарян вече заемат 12-то място в класирането с актив от 13 точки, а Нант е и с мач по-малко. За гостуването на Каен контузени са Бедоя и Гомис.

Прогноза: Каен - Нант 2:1


Олимпик Лион - Тулуза
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 23.10.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Никола Рейнвил


Вицешампионът Олимпик Лион се спаси от поражение при гостуването си в Монако. "Хлапетата" стигнаха до равенство 1:1 в Княжеството, отбелязвайки попадение в заключителните минути на срещата. Така възпитаниците на Юбер Фурние имат 16 точки на сметката си и заемат 6-то място в класирането. През седмицата Лион допусна втора поредна загуба в групите на Шампионската лига, като този път тимът отстъпи с 3:1 във визитата си на руския първенец Зенит Санкт Петербург и допълнително усложни ситуацията си в групата. Най-големият проблем за "хлапетата" са кадровите проблеми в състава, тъй като с контузии са Фекир, Бишевац, Грение, Фофана, Коне и Бедимо, а Морел е под въпрос.

Тулуза записа девети пореден мач в Лига 1 без победа. Единственият успех на "виолетовите" дойде в първия кръг на кампанията и оттогава играчите на Доминик Арибаж са в негативна серия. В предишния кръг Тулуза отстъпи с 2:1 при домакинството си на намиращия се в отлична форма новак Анже. Четвъртото поражение за сезона остави отборът от едноименния град на 17-то място в класирането с актив от 5 точки. За гостуването на Лион контузени са Гойкоечеа и Сомалиа.

Прогноза: Олимпик Лион - Тулуза 1:0


Лориен - Рен
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 24.10.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Бастиен


Лориен записа трето равенство за сезона, след като преди по-малко от седмица "мерлузите" си тръгнаха с точка от гостуването си в Марсилия на местния Олимпик. Двубоят завърши 1:1, като футболистите на Силвен Риполи вече заемат 9-та позиция в колоната с актив от 15 точки. За настоящия двубой с травми за домакините са Лаутоа, Си, Уорис и Жано.

След серията от четири поредни победи, за отбора на Рен последва поредица от четири последователни ремита. В предишния кръг обаче играчите на Филип Монтание допуснаха втората си загуба за сезона, след като бяха разбити у дома срещу намиращия се във форма тим на Ница с 4:1. В момента Рен заема 7-мо място в класирането с актив 16 точки. Голямото регионално дерби с Лориен ще пропуснат контузените Нтеп, Мексер, Костил и Каваре.

Прогноза: Лориен - Рен 2:2


Анже - Гингам
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 24.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Антони Готие


Новакът Анже продължава да е най-приятната изненада до момента в Лига 1. В предишния кръг играчите на Стефан Мулен записаха трета поредна победа и общо шеста до момента за кампанията, след като този път "черно-белите" се наложиха с 2:1 при гостуването си на Тулуза. Така Анже запази 2-ата си позиция в подреждането с актив от 21 точки, с колкото е и съставът на Каен, но показателите на новаците са по-добри. Анже е на 5 точки зад шампиона и водач в Лига 1 Пари Сен Жермен. За настоящия двубой контузен за домакините е само Каранович.

Гингам записа второ равенство за сезона, след като преди седмица "червено-черните" направиха 1:1 у дома с тима на Лил. Така възпитаниците на Жослен Гурвенек събраха 14 точки, които им отреждат 11-то място в подреждането. За гостуването на намиращия се в отлична форма новак с травми за гостите са Кербрат, Дембеле, Леметр и Бака.

Прогноза: Анже - Гингам 2:1


Газелек Аячо - Ница
Стадион: "Анж Казанова", Аячо
Дата: 24.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Йоан Амел


Газелек Аячо допусна седма загуба от началото на сезона. В предишния кръг абсолютният дебютант в елита на френския клубен футбол отстъпи с 2:0 при гостуването си на Сент Етиен. Така играчите на Тиери Лаурей заемат еднолично последното 20-то място в класирането с актив от едва 3 точки. За настоящия двубой контузен в състава на тима от остров Корсика е само Диа.

Ница продължава да мачка всичко наред в Лига 1 през последния един месец. В предишния кръг "орлетата" разбиха с 4:1 тима на Рен и то като гости, записвайки четвърта поредна победа в шампионата. В тази поредица от срещи играчите на Клод Пюел отбелязаха 17 гола и допуснаха само 4 в своята врата. Доброто представяне даде резултат и спрямо мястото, което отборът от Лазурния бряг заема в подреждането. Ница се изкачи на 5-то място с актив от 17 точки, като тимът е и с мач по-малко. За гостуването на ГФК Аячо контузени са Хасен, Ле Биан, Плеа, Женеву, Хулт и Пуплен.

Прогноза: Газелек Аячо - Ница 1:3


Монпелие - Бастия
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 24.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Мигелгори


Монпелие продължава да е много непостоянен в изявите си през настоящия сезон. В предишния кръг южняците поне успяха да устискат точката при гостуването си на Бордо, а двубоят завърши 0:0. Така възпитаниците на Ролан Курбис заемат 18-та позиция в колоната с актив от едва 5 точки. За настоящия двубой контузени за Монпелие са Камара, Ятабаре, Бериго, Журден, Саихи и Сансон.

Бастия инкасира втора поредна загуба, след като преди седмица тимът от остров Корсика отстъпи с 2:0 при домакинството си на шампиона Пари Сен Жермен. Поражението смъкна водения от Гислен Принтан тим на 15-то място в класирането, а Бастия е с актив от 10 точки. За гостуването на Монпелие контузени са Камано, Лабулу, Джебоур и Джики.

Прогноза: Монпелие - Бастия 1:1


Реймс - Монако
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата; 25.10.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Франк Шнайдер


Реймс инкасира втора поредна загуба в първенството с 1:0, след като в предишния кръг играчите на Оливие Геган отстъпиха с минимален резултат при домакинството си на намиращия се в отлична форма състав на Каен. Така Реймс заема в момента 8-мо място в класирането с актив от 15 точки. За настоящия двубой с контузии в състава на домакините са Туран, Вебер, Манди и Конте.

Монако е далеч от формата, която отборът демонстрираше в предишните няколко сезона. "Монегаските" започнаха много колебливо настоящата кампания и след първите 10 кръга заемат 10-та позиция с актив от 14 точки. Преди повече от седмица играчите на Леонардо Жардим изпуснаха победата у дома срещу Олимпик Лион, след като инкасираха попадение в заключителните минути на двубоя за крайното 1:1. Така тимът от Княжеството трето поредно реми в Лига 1. Проблемите за Монако са свързани с многото контузени футболисти в състава. С травми преди гостуването на Реймс са Коентрао, Бакайоко, Траоре, Бахлули и Елдер Коща, а Уолъс е наказан.

Прогноза: Реймс - Монако 1:1


Бордо - Троа
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 25.10.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Саид Енжими

Бордо е много непостоянен в изявите си през настоящата кампания. "Жирондинците" имат само две победи от първите 10 кръга в шампионата. Преди седмица играчите на Вили Саньол завършиха наравно 0:0 у дома срещу Монпелие, а ремито им отреди незавидната за отбор от техния ранг 14-та позиция в подреждането. С контузия за двубоя с новака Троа е Сертик, а Боко е наказан. Добрите новини за Бордо са, че извън лазарета са много ключови футболисти за отбора.

Троа продължава да е един от двата отбора в Лига 1, които нямат все още победа през сезона. Преди седмица новакът допусна втора поредна загуба и общо шеста до момента за кампанията, като този път играчите на Жан-Марк Фурлан отстъпиха с 3:0 при гостуването си на Нант. Така Троа заема предпоследното 19-то място във временното класиране с актив от скромните 4 точки. С контузии за гостуването на Бордо са Ринкон, Дарбион, Суние, Коне и Н'Диайе.

Прогноза: Бордо - Троа 2:0


Лил - Олимпик Марсилия
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 25.10.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Тони Шапрон


Тимът на Лил записа пето равенство за сезона, след като в предишния кръг "кучетата" направиха 1:1 при гостуването си на Гингам. Възпитаниците на Ерве Ренар заемат 13-то място в класирането с актив от 11 точки. За настоящия двубой с контузии за северняците Баша и Берия, а Сунзу е наказан.

Олимпик Марсилия продължава с неубедителните си игри в Лига 1 през този сезон. Играчите на Мичел завършиха наравно 1:1 като домакин на Лориен в мач от предишния 10-ти кръг на шампионата. По този начин южняците остават с едва девет точки и заемат непривичното за отбор от тяхната класа 16-то място във временното класиране. ОМ вече шест поредни мача няма победа в Лига 1. Добрите новини за тима от средиземноморски пристанищен град преди далечното им гостуване в срещуположния край на Франция са, че в отбора всички са здрави.

Прогноза: Лил - Олимпик Марсилия 0:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227