Анонс на 12-ти кръг на Висшата Лига на Русия


Н. Гавазов

Анонс на 12-ти кръг на Висшата Лига на Русия

Спартак - Локомотив
Стадион: "Откритие Арена"
Дата: 18.10.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Игор Федотов

Мачът между Спартак и Локомотив е централен за кръга и не само за това, че дербитата винаги привличат внимание. През миналата година този двубой не можеше да бъде определен като важен, тъй като двата тима се боричкаха в средата на таблицата. Сега нещата стоят по съвсем друг начин. Спартак е четвърти в класирането, а Локомотив е втори, като разликата между съперниците е само 4 точки.

Иначе и двата отбора се намират в добра форма. Спартаковци в последния кръг победиха Мордовия като гост, а преди това за малко не взеха трите точки срещу Зенит. Локомотив пък размаза Амкар, а преди това даде истинска битка на лидера ЦСКА, завършвайки 1:1 с "армейците".

Излишно е да казваме, че това ще е двубой с много неясен знак, но пък за сметка на това удоволствието сред почитателите на залозите вероятно е много голямо. За домакините е много важно да спечелят. Първо, така няма да се позволи откъсване на съперника в класирането. Второ, спартаковци нямат победа в последните шест мача с Локомотив. Време ли е да се празнува победа. Мнението ни е, че "Откритие Арена" предразполага към това и спартаковци ще запишат успех, който ще ги остави в битката за високите места в класирането.

Прогноза: Спартак - Локомотив 2:1

 


Криля Советов - Терек
Стадион: "Металург", Самара
Дата: 18.10.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Сергей Куликов

Криля Советов се намираше на пето място в таблицата в средата на септември и мнозина изказаха възхищение и изненада от играта на новаците. Разбира се, за всички бе ясно, че това е пикът на представянето на самарци, а това се потвърди в следващите мачове - загуба от Локомотив и равенство с Динамо и Урал.

Що се отнася до Терек, отборът нямаше победа в първите си седем двубоя, макар че показа стойностен футбол в някои мачове. След международната пауза чеченци най-после обърнаха нещата и спечелиха три от четирите си двубоя, като не загубиха гостуването си на Краснодар! Така Терек направи лъвски скок и вече е 8-ми, с 15 точки, изоставайки от съперника си на един пункт.

Ако погледнем формата на съперниците, то гостите са фаворити в сблъсъка. Но... колективът на Рахимов пристига без седем основни играчи: контузени са Коморовски, Мирзов, Митришев, Родолфи и Рибус, а Маурисио и Садаев са наказани. Вие бихте ли се доверили на отбор, който ще играе без половината си титуляри?

Прогноза: Криля Советов - Терек 1:0

 

 

Анжи - Краснодар
Стадион: "Анжи Арена", Махачкала
Дата: 18.10.2015г.
Час: 18:30
Съдия: Александър Егоров

Уволнението на Юрий Семин по никакъв начин не повлия положително на Анжи. Вярно е, че отборът от Махачкала не допусна загуба в последните си два мача, но това се дължи единствено на слабата форма и възможности на Уфа и Кубан, които впрочем бяха близо до успех в тези двубои. Така Анжи остана в зоната на изпадащите и по всичко изглежда, че през този сезон ще се бори за оцеляването си.

Краснодар също записа две равенства в последните си два мача. Едното бе срещу намиращия се в добра форма Терек, а другото на терена на Уфа. Веднага ще уточним, че за 12 дни краснодарци изиграха 5 мача и това повлия на представянето им - тимът не разполага с дълга скамейка, а резервите не са равностойни на титулярите. Сега, след международната пауза обаче отборът на Кононов е готов да докаже своята състоятелност, преди да влезе в нова тежка серия от 5 мача за 13 дни.

Класата на гостите е по-голяма, а следващата среща е чак в четвъртък и е с най-голям промеждутък в мачовете на тима през следващите 13 дни. Именно поради това се предполага, че гостите ще излязат с титулярния си състав, който е много по-качествен от този на Анжи, което предполага да се доверим на краснодарци.

Прогноза: Анжи - Краснодар 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
286