Анонс на 10-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 10-ти кръг на Лига 1

Монако - Олимпик Лион
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 16.10.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Фреди Футрел


Отборът на Монако записа второ поредно равенство и общо четвърто в кампанията до момента. В предишния кръг "монегаските" направиха 1:1 у дома срещу състава на Рен. Точката остави клуба от Княжеството на 10-та позиция в подреждането, а играчите на Леонардо Жардим са с актив от 13 точки. За настоящия двубой с контузии за Монако са Траоре, Бахлули и Елдер Коща, а наказан е опитният Рикардо Карвальо.

Вицешампионът Олимпик Лион пък се съвзе от двете поредни загуби, които инкасира срещу Бордо за първенството и срещу Валенсия в Шампионската лига. "Хлапетата" победиха с 1:0 у дома добре представящия се тим на Реймс, а единственото попадение в срещата бе дело на Лаказет в края на първата част. Така футболистите на Юбер Фурние събраха 15 пункта и се придвижиха до 6-ото място в колоната. Проблемите пред лионци преди гостуването край бреговете на Лазурния бряг са свързани с контузиите на Фекир, Фофана, Грение, Бедимо, Янга-Мбива, Рафаел и Коне.

Прогноза: Монако - Олимпик Лион 1:1


Гингам - Лил
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж


Гингам отново се завърна на пътя на победите. В предишния кръг "червено-черните" надвиха с 1:0 като гости новака Троа. Така играчите на Жослен Гурвенек записаха четвърта победа до момента, с която вече са 11-ти с актив от 13 точки. Проблемите пред Гингам са в кадрови план, тъй като с контузии преди настоящия двубой са Бенезет, Кербрат, Дембеле, Леметър, Левек и Бака, а наказани са Матис и Сахаре.

Лил показа, че можел и да побеждава, след като "кучетата" успяха да постигнат втори успех за кампанията и първи от четири поредни кръга без победа. Преди паузата за европейските квалификации възпитаниците на Ерве Ренар се наложиха с 2:0 над крайно неубедителния Монпелие с 2:0 у дома. В момента северняците заемат 12-та позиция в колоната с актив от 10 точки. За гостуването на Гингам контузени са Баша, Сумаро, Балмон и Берия, а Баутеак е наказан.

Прогноза: Гингам - Лил 1:1


Нант - Троа
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж


Нант не успя да доиграе последния си мач от Лига 1. Заради лошите атмосферни условия в средиземноморската част на Франция мачът между Ница и Нант бе прекратен в началото на второто полувреме заради проливния дъжд на Лазурния бряг. Дотогава резултатът бе равен 2:2. Валер Жермен бе отбелязал на два пъти за "орлетата", докато за "канарчетата" точни бяха Жюл Илоки и Адриен Томасон. Двубоят е насрочен за 4 ноември. Иначе играчите на Мишел Дер Закарян са 15-ти с актив от 10 точки, но и с мач по-малко. Отсъстващи за настоящия двубой са Моимбе, Одел, Гомис и Сала, а Леняни е наказан.

Троа продължава да е един от двата отбора в Лига 1, които след първите 9 кръга от сезона все още нямат победа на сметката си. В предишния кръг играчите на Жан-Марк Фурлан отстъпиха с 1:0 при домакинството си на Гингам, а инкасираната пета загуба до момента остави тима на предпоследното 19-то място. За гостуването на Нант с травми са Мавинга, Мартинс-Перейра, Коне и Н'Диайе, а наказан е Аясе.

Прогноза: Нант - Троа 2:0


Реймс - Каен
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Вилфред Биен


Реймс отстъпи с няколко места назад, след като в предишния кръг играчите на Оливие Геган загубиха с 1:0 гостуването си на Олимпик Лион. Поражението смъкна Реймс на 7-мо място в класирането с 15 точки. За настоящия двубой контузени за домакините са Вебер, Туран, Манди, Агаса и Конте, а с наказания са Траоре и Канкава.

Кане записа втора поредна победа и общо четвърта в последните си 5 мача в Лига 1. В предишния кръг нормандци се наложиха с 1:0 над амбициозния тим на Сент Етиен. Успехът изкачи футболистите на Патрис Гаранд на 3-то място в класирането с актив от 18 точки, с колкото е и 2-ят Анже, чийто показатели са по-добри. Освен това "синьо-червените" са на 5 точки от лидера ПСЖ. За гостуването на Реймс контузен е само Делпласе.

Прогноза: Реймс - Каен 1:2


Сент Етиен - Газелек Аячо
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Йохем


Сент Етиен отстъпи 2-ото място в Лига 1, след като воденият от Кристоф Галатие тим инкасира две поредни загуби в първенството. След тежкото домакинско 4:1 срещу Ница, в предишния кръг "зелените" бяха надиграни с 1:0 при визитата си на Каен. Поражението смъкна Сент Етие на 5-то място в класирането с актив от 16 точки, на 7 от лидера ПСЖ. За настоящия двубой с травми в състава на домакините са Погба, Клемент, Теофил-Катерин и Кохад.

Газелек Аячо записа трето равенство от началото на сезона. Абсолютният дебютант в Лига 1 направи 2:2 у дома с Тулуза. Въпреки това, играчите на Тиери Лаурей са един от двата отбора, които все още нямат победа за кампанията. Съставът от остров Корсика заема последното 20-то място в класирането с актив от 3 точки. За тежкото гостуване на Сент Етиен контузени са Юга и Туре, а Филипи е наказан.

Прогноза: Сент Етиен - Газелек Аячо 3:0


Тулуза - Анже
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Амаури Делеру


Тулуза можеше да се представи по-добре при гостуването си в предишния кръг на новака ГФК Аячо. "Виолетовите" направиха 2:2, като изравнителният гол, който спаси точката за играчите на Доминик Арибаж всъщност бе автогол на противников футболист. Така Тулуза продължава да се намира близо до опасната зона и в момента "виолетовите" са с актив от 8 точки, заемайки 17-то място в таблицата. И за настоящия двубой в тима има редица кадрови проблеми, тъй като с контузии са Гойкоечеа, Сомалиа, Нинков, Уилиам Матеус и Видал, а Спайич и Акпа Акпро са наказани.

Новакът в Лига 1 Анже продължава с отличното си представяне от началото на сезона. Тимът от полуостров Бретан победи с 1:0 Бастия в предишния кръг и вече се намира на 2-ра позиция в подреждането. Единственото попадение отбеляза Били Кеткеофомфон в 41-ата минута. Успехът на домакините можеше и да е още по-изразителен, но Абдул Камара пропусна дузпа две минути след попадението. Така или иначе Анже вече има 18 точки и се намира на 5 от лидера и действащ първенец в Лига 1 Пари Сен Жермен. За гостуването на Тулуза Каранович е контузен, а Саис е наказан.

Прогноза: Тулуза - Анже 0:1


Олимпик Марсилия - Лориен
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 18.10.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Себастиен Морейра

Олимпик Марсилия допусна пълен обрат и отново загуби Френската класика срещу големия съперник Пари Сен Жермен. Тимът от пристанищния град отстъпи с 2:1, а след като вече изоставаше в резултата изпусна и дузпа, за сметка на своя опонент, който вкара и двете си попадения чрез точно изпълнени 11-метрови наказателни удари. По този начин ПСЖ записа осма поредна победа над ОМ. Последният път, когато Марсилия не загуби от парижани, бе преди три години, когато двубоят завърши 2:2. Последният им успех пък бе през ноември 2011 година. В момента воденият от испанската легенда Мичел тим заема незавидното 16-то място в класирането с актив от едва 8 пункта и спешно се нуждае от точки. Контузен в състава на марсилци е Н'Куду.

Лориен пък е на другия полюс. "Мерлузите" записаха четвърти успех в последните си пет мача в Лига 1. В предишния кръг играчите на Силвен Риполи се справиха с 3:2 у дома над коравия тим на Бордо. Успехът изкачи Лориен на 9-то място в класирането с актив от 14 точки. За визитата в Марсилия контузени са Рафаел Герейро и Жано, а с наказания са Гасама и Абдула.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Лориен 2:1


Бордо - Монпелие
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 18.10.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Бартоломю Варела


Бордо продължава да е много непостоянен през настоящата кампания. В последните три кръга от Лига 1 "жирондинците" загубиха катастрофално от Ница с 6:1, след това се наложиха у дома с 3:1 над вицешампиона Олимпик Лион, а в последния кръг играчите на Вили Саньол отстъпиха с 3:2 при гостуването си на Лориен. Колебливите изяви смъкнаха тимът от провинция Аквитания на 14-то място в класирането с актив от 10 точки. За настоящия двубой контузени са Шантом, Туре, Сертик и Диабате, а Бийого Поко е наказан.

Радостта на неубедителния Монпелие продължи само един кръг. В последния си двубой от първенството южняците инкасираха 7-ма загуба от началото на кампанията. Този път играчите на Ролан Курбис отстъпиха с 2:0 при визитата си на Лил. Загубата в северната част на Франция остави Монпелие на 18-то място в класирането с актив от едва 4 пункта. За гостуването на Бордо с травми са Бериго, Ятабаре, Журден, Саихи и Сансон, а Бенсебаини е наказан.

Прогноза: Бордо - Монпелие 2:1


Рен - Ница
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 18.10.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Мило

Рен продължава да се намира в челните позиции в Лига 1 след първите 9 мача от сезона, въпреки че бретанци са в серия от четири поредни равенства в първенството и то все с по 1:1. В предишния кръг възпитаниците на Филип Монтание направиха реми при гостуването си на Монако. В момента Рен заема 4-то място в класирането с актив от 16 точки, което е на 7 от водача ПСЖ. За настоящия двубой с травми за домакините са Зефан, Мексер, Фернандес, Костил и Каваре.

Ница не успя да доиграе последния си мач от Лига 1 и да постигне евентуална четвърта поредна победа. Заради лошите атмосферни условия в средиземноморската част на Франция домакинският двубой срещу Нант бе прекратен в началото на второто полувреме заради проливния дъжд на Лазурния бряг. Дотогава резултатът бе равен 2:2. Валер Жермен бе отбелязал на два пъти за "орлетата", докато за "канарчетата" точни бяха Жюл Илоки и Адриен Томасон. Двубоят е насрочен за 4 ноември. В момента играчите на Клод Пюел заемат 8-ма позиция в колоната с 14 точки, но и с мач по-малко. За визитата на Рен контузени са Ле Биан, Плеа, Хулт, Пуплен и Женево.

Прогноза: Рен - Ница 2:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
340