Анонс на 11-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 11-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота

Мордовия - Спартак
Стадион: "Старт", Саранск
Дата: 03.10.2015г.
Час: 14:30
Съдия: Владимир Москалев

Мордовия в края на август и началото на септември постигна победа над Рубин и тогава изглеждаше, че този мач може да стане отправна точка за по-нататъшни успехи на тима. Уви, последваха три загуби, които изпратиха тима от Саранск в зоната на плейофите - Мордовия е тук само защото аутсайдерите Анжи и Уфа показват по-ужасна игра.

В последно време Спартак не радва своите фенове, като столичани твърдо се придържат към статута си на един от най-непредсказуемите отбори. В последните си четири мача столичани имат само една победа, две загуби и равенство, като и двете поражения са унизителни - 1:2 при домакинството на Анжи и 0:3 при гостуването на Кубан. Единственият светъл лъч е бойкото равенство срещу шампиона Зенит.

Ананидзе и Зе Луиш няма да играят от гостите. Домакините са без кадрови проблеми.

През миналия сезон Спартак постигна победа тук, разбираемо е, че сега московчани са със статут на фаворит, но това трябва да бъде защитено. Логиката сочи да се доверим на гостите, но по-предпазливите любители на залозите трябва да имат едно наум.

Прогноза: Мордовия - Саранск 1:2

 

Зенит - Ростов
Стадион: "Петровский", Санкт Петербург
Дата: 03.10.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Александър Егоров

Зенит победи Гент през седмицата и се превърна в безапелационен лидер в своята група в Шампионка лига. Хората на Вилаш-Боаш обаче имат проблеми във вътрешното първенство - шампионите са в серия от четири мача без победа! Нещо повече. Зенит у дома си загуби от новака Криля Советов и не успя да победи аутсайдера Амкар. Със знак "плюс" може да поставим на равенствата на терените на столичните отбори ЦСКА и Спартак, но това не е достатъчно за шампиона да навакса изоставането от 8 точки от лидера. На практика Зенит не е в битка за първото място, а в конкуренция с Ростов и Спартак за третата позиция!

Говорихме вече за отбора на Курбан Бердиев и за това, как специалистът проведе лятната подготовка на тима, което се отрази на представянето на Ростов - южняците не се борят за мястото си в елита, както през миналия сезон, а показват достоен и съдържателен футбол и добри резултати, които ги изпратиха на четвърта позиция, с равен брой точки с днешния съперник.

Домакините са без Файзулин, а гостите не могат да разчитат на Киреев, Новоселцев и Могилевец.

Интересен мач, защото Зенит си я има класата, но по една или друга причина я няма нужната мотивация, а и мачовете в Европа изцеждат силите на шампиона. Съперникът пък натрупа самочувствие, след като записа две поредни победи, отделно, с всяка изминала среща хората на Бердиев играят много разумно и пресметливо, и поради това няма нищо учудващо във факта, че Ростов е отборът с най-малко допуснати голове.

В интерес на истината няма как да не поставим знак "1" на този мач. Но както и по-горния, няма да бъде никаква изненада, ако двата отбора не успеят да се победят.

Прогноза: Зенит - Ростов 1:0


Кубан - Анжи
Стадион: "Кубан", Краснодар
Дата: 03.10.2015г.
Час: 19:30
Съдия: Алексей Матюнин

Последният мач от днешния игрови ден също се очертава да бъде оспорван и с трудно прогнозируем резултат. Кубан е с точка повече от своя съперник, като разликата в полза на краснодарци се получи в по-предишния кръг, когато "биковете" победиха Спартак в Москва. Що се отнася до Анжи, новакът също надделя над спартаковци, но това се случи още през август. Оттогава колективът от Махачкала успя да вземе само една точка и закономерно се смъкна на предпоследното място.

Павлюченко и Аршавин са контузени от домакините, гостите са без Максимов и Маевский.

Домакините изглеждат по-силни, но ако се погледне статистиката, ще видим минимално предимство за краснодарци - 3 победи, 3 равенства и 2 загуби. Точно такава - равностойна - се очертава да бъде днешната среща, в която едва ли ще видим много попадения, а вероятността двата тима да не се победят е много голяма.

Прогноза: Кубан - Анжи 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
118