Портсмут победи Тотнъм в скучен мач


А. Франгов

Портсмут победи Тотнъм в скучен мач

В мач който не блестеше с футболна красота Портсмут взе своето срещу Тотнъм. Домакините от южна Англия заслужено водиха с 1:0 на полувремето благодарение на хаотичната игра на гостите от "Уайт Харт Лейн". В 34-та минута, доскоро контузеният Литъл центрира в наказателното поле на гостите и Джинас игра с ръка. Майк Дийн моментално отсъди дузпа и Дефоу вкара срещу бившия си тим. Преди това Дефоу вкара гол който бе отменен поради засада, и Аурелио Гомеш се отчете с няколко важни спасявания.

След почивката момчетата на Хуанде Рамос увеличиха уборотите но стигнаха само до няколко по-опасни атаки. Все пак домакините окончатено убиха интригата в мача след като блестящия до момента Гомеш неадекватно отби силен шут на Дефоу и за новото попълнение на Помпи Питър Крауч не бе проблем да вкара с глава.

В самият край на мача Ласама Диара бе изгонен за Портсмут, но това не промени нещата на терена.

Така Тотнъм си остава закотвен на дъното с едва 2 точки от началото на сезона, и си остава само с високите цели за място в Топ 4. Портсмут пък се изкачи на 9-то място във временното класиране.

ПОРТСМУТ - ТОТНЪМ 2:0 (1:0)
1:0 - Дефоу (34-д.)
2:0 - Крауч (69)


ПОРТСМУТ: Джеймс, Джонсън, Кемпбъл, Дистен, Белхадж, Литъл (61-Утака), Диара, Хюз, Траоре, Крауч, Дефоу (89-Кабул)

ТОТНЪМ
: Гомеш, Чорлука, Доусън, Уудгейт, Асу-Екото, Бентли, Джинас, Зокора (58-Дос Сантос), О'Хара, Жилберто (46-Ленън), Павлюченко (73-Бент)

ЖЪЛТИ КАРТОНИ
: Белхадж, Диара, Траоре, Крауч (Портсмут); Уудгейт, O'Хара (Тотнъм)
ЧЕРВЕН КАРТОН: Диара (Портсмут)
СЪДИЯ: Майк Дийн
СТАДИОН: "Фратън парк"

Снимка: АП

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
144