Монако може да спре устрема на ПСЖ


FUTBOL-TV

Монако може да спре устрема на ПСЖ

Монако - ПСЖ
Стадион: "Стад Луи II", Монако
Дата: 30.08.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Бастиен


Дербито от програмата на 4-я кръг в Лига 1 ще бъде сблъсъкът между двата отбора, които диктуват френския футбол в последните няколко сезона. Един срещу друг в Монте Карло местният Монако посреща шампиона Пари Сен Жермен.

Домакините изживяха разочароваща седмица. Първо, в предишния кръг "монегаските" не успяха да победят като гости състава на Тулуза и двубоят завърши наравно 1:1, като играчите на Леонардо Жардим изравниха през втората част. Така Монако заема 8-мо място в класирането с актив от 5 точки. Във вторник вечерта обаче тимът от Княжеството преглътна много горчив хап и не успя да стори чудото и да елиминира Валенсия в плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. След загубата с 3:1 в първия мач "монегаските" спечелиха с 2:1 реванша, въпреки че изоставаха в резултата, но успяха да осъществят обрат още през първото полувреме, който обаче се оказа недостатъчен и сега многомилионната селекция на Монако ще трябва да се задоволи с участие в групите на Лига Европа. За настоящия двубой с травми са португалците Моутиньо и Коща.

Пари Сен Жермен продължава да ниже победа след победа и през новия сезон. В предишния кръг играчите на Лоран Блан победиха с минималното 1:0 тима на Монпелие, като единственото попадение в срещата бе дело на Матюди през втората част. Така столичани продължават да са единственият отбор в шампионата, който има 100%-ов актив от точки загуба, както и суха мрежа. И за настоящия двубой парижани ще бъдат без двете си звезди - Златан Ибрахимович и Анхел ди Мария, както и италианският национал Марко Верати.

Любопитен факт от статистиката от срещите между двата отбора на ниво Лига 1 е, че последните шест двубоя помежду им всеки път завършват наравно. През сезон 2009/10 Монако записа две победи над ПСЖ, а последния успех на шампионатно ниво на столичани в Княжеството е есента на 2007 г., когато ПСЖ печели с 2:1.

Прогноза: Монако - Пари Сен Жермен 0:0

Последни 5 изиграни срещи:

Монако:

08 август Ница - Монако 1:2 (Лига 1)
14 август Монако - Лил 0:0 (Лига 1)
19 август Валенсия - Монако 3:1 (Шампионска лига)
22 август Тулуза - Монако 1:1 (Лига 1)
25 август Монако - Валенсия 2:1 (Шампионска лига)

ПСЖ:

30 юли Манчестър Юнайтед - ПСЖ 0:2 (Приятелска среща)
01 август ПСЖ - Лион 2:0 (Суперкупа на Франция)
07 август Лил - ПСЖ 0:1 (Лига 1)
16 август ПСЖ - Газеле Аячо 2:0 (Лига 1)
21 август Монпелие - ПСЖ 0:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Монако - ПСЖ

82 срещи
39 победи за Монако
25 равенства
18 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 106:66 за Монако

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
247