Анонс на 3-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 3-ти кръг на Лига 1

Олимпик Лион - Рен
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 22.08. 2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Руди Буке


Вицешампионът Олимпик Лион постигна първа победа за сезона. След като стартираха с изненадващо реми 1:1 у дома срещу тима на Лориен, в предишния кръг играчите на Юбер Фурние победиха с 1:0 тима на Гингам, а единственото попадение в срещата за "хлапетата" бе дело на дошлия през лятото именно от Гингам Клаудио Буве, който наказа бившите си съотборници. Така Лион събра 4 точки в актива си и в момента заема 8-мо място в подреждането. За настоящия двубой контузени за домакините са Жале, Грение и Фофана.

Рен също записа първи успех в Лига 1 за новата кампания. Тимът от полуостров Бретан победи у дома преди седмица състава на Монпелие с 1:0 с гол на поляка Гросицки 5 минути преди края на мача. Така играчите на Филип Монтание зарадваха своите фенове след загубата в първия кръг от Бастия с 2:1. За тежкото гостуване в Лион контузени са Дукуре, Каваре, Нтеп и Гертмонас.

Прогноза: Олимпик Лион - Рен 2:0


Бастия - Гингам
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Фреди Футрел


Бастия започна с успех новия сезон, побеждавайки у дома тима на Рен с 2:1, но в предишния кръг клубът от остров Корсика направи драматично 1:1 при визитата си на Лориен. Островитяните водеха до самия край на мача, след като бяха повели след само 4 минути игра, но в последната минута домакините изравниха от дузпа. Така Бастия се смъкна на 5-то място в класирането с актив от 4 точки. За домакинството на Гингам с травми са Диало, Сиони, Палмиери и Кейта, а Брандао е наказан.

Гингам пък инкасира втора поредна загуба и така отборът е един от трите тима в Лига 1, които от началото на новата кампания в шампионата все още нямат спечелена точка. След поражението от Нант с 1:0 в първия кръг, преди седмица играчите на Жослен Гурвенек отстъпиха със същия резултат при домакинството си на Олимпик Лион, а единственото попадение в срещата за "хлапетата" бе доскорошната звезда на тима Клаудио Буве, който наказа бившите си съотборници. Добрите новини за "червено-черните" са, че преди гостуването в далечна Корсика няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Бастия - Гингам 1:1


Газелек Аячо - Анже
Стадион: "Анже Казанова", Аячо
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломю Варела


На стадион "Анже Казанова" в Аячо ще бъде исторически ден, тъй като местният Газелек Аячо ще домакинства за първи път в своята история на двубой от елитната Лига 1. Този път съперник на ГФК Аячо ще е отбор, с който допреди година мереше сили в долния ешелон. Футболистите на Тиери Лаурей стартираха нулево реми при визитата си на Троа, а в предишния кръг тимът от остров Корсика загуби с 2:0 гостуването си на шампиона ПСЖ. Така всички в лагера на ГФК Аячо очакват първа победа в историческия дебют на отбора. Контузени за настоящия двубой са Туре, Манган и Бреше.

Другият от новаците в Лига 1 - Анже, започна добре сезона сред най-добрите. След като в първия кръг играчите на Стефан Мулен поднесоха една от изненадите, побеждавайки Монпелие с 2:0, в предишния кръг тимът от от едноименния град в провинция Пеи дьо ла Лоар направи 0:0 у дома срещу Нант. За гостуването в Корсика Сисоко и Оделин са контузени, а с наказание е Мохсни.

Прогноза: Газелек Аячо - Анже 1:1


Нант - Реймс
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Хаким Бен Ел Хадж


След успеха с 1:0 над Гингам в първия кръг, преди седмица Нант и новака Троа врътнаха нулево реми. Така играчите на Мишел дер Закарян имат 4 точки в актива си и в момента заемат 7-мо място в подреждането. За настоящия двубой контузени за "канарчетата" са Сала, Бедоя и Моимбе.

Тимът на Реймс, който през изминалия сезон се спаси в последния момент от изпадане, показва много солидни изяви след първите два кръга от новата кампания. Играчите на Оливие Геган заемат 2-ро място във временното класиране със 100%-ов актив от точки. След успеха с 2:1 като гост на Бордо, в предишния кръг Реймс победи с 1:0 друг от грандовете във Франция - Олимпик Марсилия. За гостуването на Нант с травма е само Диего.

Прогноза: Нант - Реймс 1:1


Ница - Каен
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Мигелгори

Ница все още търси своя първи успех за сезон. "Орлетата" загубиха с 2:1 от Монако в първия кръг, а преди седмица тимът от Лазурния бряг изтърва победата при гостуването си на новака Троа. Играчите на Клод Пюел водеха на почивката с 3:1, но двете попадения, които инкасираха в последните 15 минути на срещата, им костваха успеха. Така Ница заема 13-то място в класирането с актив от 1 точка. За настоящия двубой контузени са Бодмер, Хулт, Пуплен и Рахерихаманана.

Каен пък продължава да е един от трите отбора в Лига 1, които след първите два кръга имат 100%-ов актив от точки. След победата над Олимпик Марсилия с 1:0 в първия кръг, в предишния възпитаниците на Патрис Гаранд се наложиха със същия резултат при домакинството си на Тулуза. Така нормандци заемат 3-то място в класирането. За далечното гостуване край бреговете на Средиземно море контузени са Ле Жонкур, Дюамел, Распентино и Раино.

Прогноза: Ница - Каен 2:1


Тулуза - Монако
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Ланоа


Тулуза допусна първа загуба в Лига 1. След успеха с 2:1 над Сент Етиен в предишния кръг "виолетовите" отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Каен. Така играчите на Доминик Арибаж вече заемат 9-то място в класирането. За домакинството на Монако контузени са Сирие, Вешковац и Агилар, а с наказания са Спайич и Пешич.

Монако не успя да победи преди седмица у дома състава на Лил. "Монегаските" и "кучетата" направиха 0:0 в Княжеството. Така играчите на Леонардо Жардим вече имат 4 точки в актива си, които за момента им отреждат 6-то място в класирането. Добрите новини за Монако са, че за гостуването в Тулуза няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Тулуза - Монако 0:2


Лил - Бордо
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 23.08.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Лионел Жафредо


Лил постигна първа точка за сезона. След като инкасира поражение у дома с 1:0 от шампиона ПСЖ, в предишния кръг "кучетата" направиха 0:0 при визитата си на Монако, а ремито им отреди 16-то място в класирането. Северняците имат сравнително тежка начална програмата, тъй като сега посрещат състава на Бордо. За настоящия двубой треньорът на тима Ерве Ренар няма да може да разчита на контузените Амаду, Баша и Берия.

Бордо също спечели първа точка в предишния кръг. След фалстарта, който "жирондинците" направиха у дома, отстъпвайки с 2:1 срещу Каен, преди седмица играчите на Вили Саньол стигнаха до драматично 1:1 при гостуването си на коравия тим на Сент Етиен, като изравнителното попадение за Бордо падна в добавеното време на срещата, а негов автор бе Савие. Въпреки ремито, "жирондинците" заемат 15-то място в класирането. За гостуването на Лил с травми са Караско, Сертик, Плашил и Сане.

Прогноза: Лил - Бордо 1:1


Лориен - Сент Етиен
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 23.08.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Франк Шнайдер


Лориен записа второ поредно равенство в Лига 1. "Мерулузите" направиха 0:0 при гостуването си на Олимпик Лион в първия кръг, а преди седмица играчите на Силвен Риполи стигнаха драматично до 1:1 при домакинството си на Бастия, като голът за Лориен падна в последната минута от точно изпълнена дузпа от Муканджо. Така "мерлузите" заемат 12-то място в класирането след първите два кръга. За настоящия двубой контузени са Лавин, Мулумба и Жуфре.

Сент Етиен не успя да запише първи успех за новия сезон. "Зелените" изтърваха победа в предишния кръг в добавеното време на срещата, когато Бордо стигна до изравнителното 1:1. Играчите на Кристоф Галатие имат само 1 точка в актива си, след като загубиха в първия кръг срещу Тулуза с 2:1. В момента Сент Етиен е на 15-то място в класирането. За гостуването на Лориен контузени са Перен и Кохад.

Прогноза: Лориен - Сент Етиен 0:2


Олимпик Марсилия - Троа
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 23.08.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Тони Шапрон

Треньорската криза в Олимпик Марсилия се отразява на играчите на френския гранд. След като ОМ загуби с 1:0 домакинството си на Каен в първия кръг, Марсело Биелса хвърли оставка, изненадвайки ръководство, играчи и фенове. В предишния кръг Олимпик бе воден от Франк Баси, но дори под негово ръководство южняците не успяха да спечелят и загубиха със същия резултат визитата си на Реймс. Друг голям проблем пред тима е, че до момента бяха продадени редица ключови играчи, а пред пореден трансфер е друг от тях - Товен, който по всяка вероятност ще премине в английския Нюкасъл. Така Олимпик е един от трите отбора в Лига 1, които след първите два кръга нямат спечелена точка. За настоящия двубой контузен е Барада, а Ромао е наказан.

Новакът Троа пък записа второ поредно равенство в Лига 1. След 0:0 в първия кръг срещу ГФК Аячо, преди седмица играчите на Жан-Марк Фурлан стигнаха до драматично 3:3 у дома срещу Ница. Троа губеше на почивката с 3:1, но след късни попадения на Камус и Тиаго, който отбеляза в 93-ата минута, успя да не загуби двубоя. За гостуването на намиращия се в криза гранд Олимпик Марсилия контузени са Н'Диайе и Ринкон, а Мавинга е наказан.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Троа 1:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
258