Шампионът ще стартира с победа


FUTBOL-TV

Шампионът ще стартира с победа

Лил - ПСЖ
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 07.08.2015г.
Час: 21:30
Съдия: Фреди Фотрел


Чакането във френската Лига 1 свърши и в първата седмица от месец август ще бъде дадено началото на сезон 2015/2016 в елитната дивизия. В най-северната част на страната местният Лил посреща хегемона от последните години Пари Сен Жермен.

Домакините не се представиха до такава степен добре през изминалия сезон за отбор от тяхната класа. "Кучетата" завършиха на 8-мо място в крайното класиране с актив от 56 точки, реализирани чрез 16 победи, 8 равенства и цели 14 загуби. Това доведе до треньорската смяна и Рене Жирар напусна тима, като сега начело е Ерве Ренар. До момента на "Пиер Моруа" бяха осъществени няколко трансфера, като екипа на Лил вече носят Ренато Чивели (от Бурсаспор), Мунир Обади (от Монако), Стопила Сунзу (под наем от Шанхай Шенхуа), Тало Гаджи (от Рома) и Уилфред Канон (от АДО Ден Хааг). Клубът бе напуснат от Дивок Ориги, който подписа с Ливърпул преди година, но през последния сезон играеше под наем в Лил. Идриса Гай премина в Астън Вила, Джонатан Делпласе в Каен, Симон Кяер подписа с Фенербахче, Давид Розенал с Остенде, Нолан Ру парафира със Сент Етиен, а Абдулай Диаби с Клуб Брюж.

Пари Сен Жермен вече спечели два трофея, а шампионатът още дори не е започнал. Шампионът, носител на Купата на Лигата и носител на Купата на Франция от последния сезон триумфира в най-оспорваната група 3 на приятелския турнир International Champions Cup 2015 по стадионите в Северна Америка. Преди по-малко от седмица парижани победиха Олимпик Лион с 2:0 и спечелиха Суперкупата на Франция. Иначе във водения от Лоран Блан тим пристигнаха Стамбули от Тотнъм, вратарят на Айнтрахт Франкфурт Кевин Трап и Серж Орие от Тулуза, а безспорно най-голямото име е това на аржентинския национал Анхел Ди Мария от Манчестър Юнайтед. В същото време обаче слуховете около "Парк де Пренс" са свързани с евентуална раздяла с голямата звезда Златан Ибрахимович, който е пред трансфер в Милан. Шведският таран ще пропусне и първия мач на тима за настоящия сезон поради травма, но дори и без ексцентричният нападател ПСЖ разполага с достатъчно класи футболисти.

Прогноза: Лил - Пари Сен Жермен 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Лил:

15 юли Локерен - Лил 4:1 (Приятелска среща)
18 юли Оостенде - Лил 0:1 (Приятелска среща)
22 юли Лил - Троа 1:0 (Приятелска среща)
25 юли Бешикташ - Лил 0:0 (Приятелска среща)
01 август Брага - Лил 1:1 (Приятелска среща)

ПСЖ:

19 юли Бенфика - ПСЖ 2:3 (Приятелска среща)
22 юли ПСЖ - Фиорентина 4:2 (Приятелска среща)
26 юли ПСЖ - Челси 1:1 - 5:6 сл. дузпи (Приятелска среща)
30 юли Манчестър Юнайтед - ПСЖ 0:2 (Приятелска среща)
01 август ПСЖ - Лион 2:0 (Суперкупа на Франция)


Досегашни срещи:

Лил - ПСЖ

79 срещи
29 победи за Лил
23 равенства
27 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 98:89 за ПСЖ

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228