Тигрес би Интер и се класира за финала в Копа Либертадорес


Н. Гавазов

Тигрес би Интер и се класира за финала в Копа Либертадорес

Мексиканският Тигрес победи с 3:1 Интернасионал в мач-реванш от полуфиналите на Копа Либертадорес и се класира за финала в турнира. В първия двубой в Порто Алегри бразилският тим помете съперника си в началото, но не успя да развие успеха си от 2:0 и позволи на мексиканците да дойдат на себе си. Резултатът 2:1 предвещаваше оспорван реванш и неясен победител.

Тези прогнози бяха опровергани от самото начало на ответната среща. Мексиканците изобщо не се размотаваха, а започнаха мощно и още в 18-та минута поведоха в резултата и в общия сблъсък. Юрген Дам центрира топката в наказателното поле от дясно, а новото попълнение на Андре-Пиер Жиняк с глава порази вратата, отривайки сметката си за мексиканския клуб.

Преимуществото на домакините стана още по-голямо преди почивката. Защитникът на гостите Джеферсон би трябвало спокойно да прихване неточно подаване на съперника от центъра на терена, но толкова лошо постави крака, че топката с красива траектория влетя в собствената врата за 2:0.

В началото на второто полувреме домакините пропуснаха дузпа - Рафаел Собис не успя да вкара на бившия си отбор. Но третият гол във вратата на бразилците все пак падна. Дам получи пас в наказателното поле, преодоля неадекватния Джеферсони и от аут линия прати топката, от което се възпозлва Аревало Риос, който с глава направи 3:0.

В края на мача мексиканците бяха принудени да треперят. Лисандро Лопес след изстрел на Едуардо Саши намали в 89-та минута, за крайното 3:1.

Това е трети финал за мексикански отбор в турнира. На 29 юли и 5 август Тигрес ще играе с Ривър Плейт и ще има възможността да донесе Купата в Мексико, след като през 2001 Крус Асул отстъпи на Бока Хуниорис, а през 2010 година Чивас се оказа по-слаб от Интернасионал.

 

  Сподели
72