Валке: Трябва да спасим Световното


Н. Гавазов

Валке: Трябва да спасим Световното

Генералният секретар на ФИФА Жером Валке заяви, че е много важно да бъде защитено Световното първенство по футбол, а също така подчерта, че не е имало нарушения при избора на Русия и Катар за домакини на Мондиал 2018 и 2022.

"Световното първенство трябва да бъде защитено, защото то лежи в дейността на ФИФА, намира се в центъра на вниманието на средствата за масова информация. Подобна ситуация възниква не за първи път. Сега се води разследване, под него попаднаха различни членове на ФИФА. не съм готов цял ден да обсъждам въпросите на разследването. Трябва да се съсредоточи върху въпросите за Световното", заяви Валке.

"Моят отбор се занимаваше с жребия за изборите на домакини на Мондиал 2018 и 2022, ние следвахме всички процедури , които бяха към момента. Нямаше нищо, което да повлияе върху крайния резултат, не бяха нарушени правилата, до тези изводи стигна комисията по одита", каза още чиновникът, който в последния момент отказа да пътува за Канада за откриването на женския Мондиал, но тази седмица се появи в руския град Самара.

 

  Сподели
75