Копа Америка 2016 може да не се състои


Н. Гавазов

Копа Америка 2016 може да не се състои

Копа Америка 2016 може да не се проведе. Турнирът е планиран в чест на стогодишнината от основаването на състезанието и в него трябваше да участват отбори от Южна и Северна Америка, като домакин трябваше да бъде САЩ. Избухналият скандал с корупция във ФИФА обаче може да попречи на провеждането на турнира и той да бъде отменен.

Оказва се, че компанията Datisa е раздала подкупи на стойност 100 милиона долара, за да получи комерсиалните права върху Копа Америка 2016.

В момента сметките на компанията по целия свят са блокирани, а срещу нея се води разследване от ФБР. Според неофициална информация, много е вероятно част от "мръсните" пари да са се насочили към ФИФА, а след това и в джоба на подалия оставка Йозеф Блатер.

Не е изключено именно тези последни разкрития да са подтикнали президента на ФИФА към снощното решение да подаде оставка.

"Този турнир най-вероятно няма да се проведе. Президентът на едната конфедерация е арестуван, а сметките на Datisa са блокирани. В момента не мога да кажа каквото и да е било", заяви генералният секретар на КОНМЕБОЛ Хосе Луис Мейснер.

 

  Сподели
225