Стадион за 900 милиона се използва като паркинг


Н. Гавазов

Стадион за 900 милиона се използва като паркинг

Националният стадион в град Бразилия не може да събере повече от 5 000 зрители на мачовете от бразилското първенство. В същото време поддръжката на построения за 900 милиона евро стадион е около 200 000 евро на месец, които не могат да бъдат осигурени и това принуди местните власти да използват съоръжението не по предназначение.

В момента стадионът се използва като паркинг за 400 автобуса, както и за офиси на учреждения и частни фирми.

Друг стадион, този в Манаус, не може да се похвали и с това. В момента съоръжението е заключено и дори не се поддържа, което крие рискове за състоянието на стадиона, за който бяха похарчени 600 милиона евро.

Както е известно, днес бразилското правителство официално обяви, че е приключило със строителството на съоръженията за Мондиал 2014 - десет месеца след края на първенството.

До момента загубите на страната от строителството на стадионите са около 3 милиарда евро. По-рано правителството направи всичко възможно да убеди хората, че построените обекти ще донесат големи печалби за страната. Според специалисти, това няма да се случи. Напротив, всеки месец съоръженията генерират загуби от близо един милион евро.

 

  Сподели
85