Анонс на 36-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 36-ти кръг на Лига 1

Каен - Олимпик Лион
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Никола Рейнвил


Отборът на Каен успя да сложи край на серията от три поредни загуби преди седмица, но уви не с победа, а с реми. Нормандци стигнаха до 1:1 при гостуването си на Ница, но водения от Патрис Гаранд тим остава все така несигурен за мястото си сред най-добрите през следващия сезон. В момента Каен заема 14-то място в класирането, на 2 от зоната на изпадащите, а до края на кампанията остават още 3 кръга. За важния двубой с Лион контузени са Фере и Фелипе Саад.

Олимпик Лион продължава усилено битката за шампионската титла. В предишния кръг "хлапетата" очаквано надиграха на своя "Жерлан" състава на Евиан ТГ с 2:0. Победа остави 7-кратните шампиони на Франция на 2-ро място в класирането с актив от 71 точки, на 3 от водача ПСЖ. Така футболистите на Юбер Фурние трябва да спечелят своите оставащи мачове до края и в същото време да се надяват столичани да сбъркат някъде. За гостуванео на Каен с травми са Гюркюф и Бишевац, а Жале е наказан.

Прогноза: Каен - Олимпик Лион 1:3


Бордо - Нант
Стадион: "Шабан Далма", Бордо
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Антони Готие


Бордо записа второ поредно реми в предишния кръг и общо трети мач без победа в Лига 1. Този път "жирондинците" не успяха да се наложат при гостуването си на борещия се за оцеляване отбор на Лориен, а двубоят завърши 1:1. Така играчите на Вили Саньол направиха поредна грешна стъпката в битката за Топ 5 и Европа все повече се отдалечава от Бордо. В момента тимът от област Аквитания заема 6-то място с актив от 56 точки, на 4 от Олимпик Марсилия и Сент Етиен, които са с по 60 пункта. За настоящия двубой контузени са Сане, Туре, Жусие и Диабате.

Нант пък не успя да се справи при домакинството си на шампиона и водач в класирането Пари Сен Жермен. "Канарчетата" загубиха мача с 2:0, а поражението смъкна възпитаниците на Мишел Дер Закарян на 11-то място в подреждането с актив от 44 точки. Отборът доиграва сезона и играе без напрежение, а за гостуването на Бордо с травма е Хансен, а Гомис е наказан.

Прогноза: Бордо - Нант 2:1


Евиан ТГ - Реймс
Стадион: "Парк дю Спор", Гайяр
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо


Евиан записа втора поредна загуба в шампионата и общо пети пореден двубой без победа. Този път тимът от Горна Савоя отстъпи с 2:0 при гостуването си на борещия се за титлата състав на Олимпик Лион. Поражението остави футболистите на Паскал Дюпрас в зоната на изпадащите, където Евиан заема 18-то място с актив от 37 точки, като спасителната 17-та позиция е само на 1 точка и се заема от настоящия съперник. За важния двубой контузени са Барбоса, Абдала и Хансен.

Реймс пък записа шеста загуба в последните си седем мача, след като в предишния кръг играчите на Оливие Геган отстъпиха с 2:0 при визитата си на Гингам. Така един от най-титулуваните френски клубове заема 17-то място в класирането с актив от 38 точки и ако загуби настоящия двубой от Евиан, ще се смъкне под чертата. За гостуването в Гайяр контузени са Дево, Бенедик и Пеже.

Прогноза: Евиан ТГ - Реймс 0:0


Метц - Лориен
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Вилфред Биен


Надеждата за спасение на новака Метц стана вече илюзорна. В предишния кръг лотарингци загубиха домакинството си на Олимпик Марсилия с 2:0 и по този начин играчите на Албер Картие продължават да заемат предпоследното 19-то място в класирането с актив от 30 точки, на 8 от спасителната 17-та позиция, а до края на сезона остават едва 3 кръга. За настоящия двубой контузени са Маршал, Н'Сор, Ривиерес, Роши и Милан.

За Лориен всяка спечелена точка до края на надпреварата ще е от значение. Преди седмица "мерлузите" направиха домакинско 1:1 с коравия състав на Бордо. Така футболистите на Силвен Риполи събраха 39 точки в актива си и към момента са на 2 от зоната на изпадащите. За гостуването на Метц с травми са Жано, Ле Гоф, Жуфре, Лавин и Кутадьор.

Прогноза: Метц - Лориен 1:2


Рен - Бастия
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими


Рен записа шести пореден двубой без поражение на сметката си. В предишния кръг играчите на Филип Монтание направиха 0:0 като гости на Монпелие, а ремито остави тимът от полуостров Бретан на 9-то място в класирането с актив от 50 точки. И за предстоящия мач с травми в състава на Рен са Леняни и Хозинер.

Бастия пък постигна изключително важна и престижна победа преди седмица. Корсиканци се наложиха с минималното 1:0 над амбициозния тим на Сетн Етиен, а успехът изкачи островитяните на 12-то място в класирането, като вече Бастия е на 6 точки от зоната на изпадащите със своите 43 пункта. Ако възпитаниците на треньорския тандем Принтан-Секли успеят да победят Рен, то корсиканци със сигурност ще си гарантират оставенето в Лига 1 през следващия сезон. За настоящия двубой с травми за гостите са Лека, Ба, Скилачи и Каюзак.

Прогноза: Рен - Бастия 1:1


Тулуза - Лил
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Десиаж


Тулуза инкасира първа загуба от три кръга насам, след като преди по-малко от седмица "виолетовите" бяха разбити с 4:1 при визитата им на Монако. Поражението в Княжеството смъкна отборът от едноименния град 16-то място в класирането, а футболистите на Доминик Арибаж имат 39 точки в актива си и са само на 2 от опасната зона. За настоящия двубой контузен е Думбия, а Кана-Бийк е наказан.

Лил записа седма победа в последните си девет мача в Лига 1, а успехът на "кучетата" бе специален - победа над регионалния съперник Ланс в дербито на Севера. Възпитаниците на Рене Жирар осъществиха пълен обрат и се наложиха над своя опонент с 3:1, като по този начин подпечатаха билетите на "червено-жълтите" за Лига 2. В момента Лил заема 8-мо място с актив от 53 точки и има микроскопичен шанс за участие в европейските клубни турнири. Проблемите за тима преди гостуването на юг в Тулуза са свързани с контузиите на Делпласе, Берия, Фрай, Сумаро и Мартен, а с наказания са Кяер и Корчия.

Прогноза: Тулуза - Лил 1:1


Ланс - Монпелие
Стадион: "Стад де ла Ликорн", Амиен
Дата: 10.05.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Микаел Лесаж


Ланс вече доиграва сезона, след като тимът няма шанс за оцеляване. Северняците се завръщат в Лига 2 след само една кампания при най-добрите. В предишния кръг "червено-жълтите" загубиха дербито с Лил с 3:1 и така продължават да заемат еднолично последното 20-то място с актив от 26 точки. Преди настоящия двубой воденият от Антоан Комбуаре тим е с препълнен лазарет, тъй като контузени са Номенжанахари, Баал, Гилам, Фрадж, Сек, Бурго, Н'Диайе и Каваре, а Валдивия е наказан.

Монпелие пък има все още хипотетични шансове за Европа. В предишния кръг южняците направиха нулево домакинско реми срещу Рен. Така футболистите на Ролан Кубрис запазиха 7-ото си място и в момента имат в актива си 53 точки, което към настоящия момент е на 7 от местата, даващи право на евроквота. За гостуването на Ланс с травми са Аит-Фана и Сансон, а наказани са Конгре, Дабо и Илтон.

Прогноза: Ланс - Монпелие 0:2


Сент Етиен - Ница
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 10.05.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Бартоломю Варела

Сент Етиен стъпи накриво преди малко повече от седмица, след като "зелените" загубиха с 1:0 гостуването си на остров Корсика срещу Бастия. За щастие на играчите на Кристоф Галатие поражението нямаше сериозни последствия, тъй като преследвачите за Топ 5 също не спечелиха своите двубои и така Сент Етиен запази заеманата и преди това 5-та позиция с актив от 60 точки. За настоящия двубой контузени са Лемоан, Перен и Кохад.

Ница записа трети пореден двубой без победа, но поне "орлетата" прекъснаха серията от две загуби. Тимът от Лазурния бряг направи домакинско 1:1 със състава на Каен. Така футболистите на Клод Пюел вече имат 42 точки на сметката си, но ремито смъкна южняците на 13-то място в класирането и към настоящия момент Ница е на 5 точки от опасната зона, а до края на сезона има още 3 кръга. За тежкото гостуване на Сент Етиен контузени са Веркутрен, Пуплен, Бенрахма, Диавара, Пентекот и Траоре.

Прогноза: Сент Етиен - Ница 3:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
330