Анонс на 32-ри кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 32-ри кръг на Лига 1

Сент Етиен - Нант
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 12.02.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Франк Шнейдер


Серията от три поредни победи в Лига 1 за Сент Етиен приключи в предишния кръг, но за радост на "зелените" без поражение. Възпитаниците на Кристоф Галатие успяха да измъкна престижна и в същото време важна точка при гостуването си на Монако. Сент Етиен дори поведе в резултата с гол на Ердинч, но радостта на тима бе кратка, тъй като "монегаските" изравниха 7 минути по-късно. Така Сент Етиен заема 5-то място във временното класиране с актив от 53 точки. За настоящия двубой контузени в състава на домакините са Хамума, Сал, Погба и Кохад. Иначе през седмицата "зелените" отпаднаха на полуфиналите в турнира за Купата на Франция, след като Сент Етиен бе разбит с 4:1 при гостуването си на ПСЖ.

Нант пък пропиля победата в последния си мач при домакинството си на Каен. "Канарчетата" водеха в резултата 10 минути преди края на срещата 1:0 над новака, но с два гола Сала и Лемар в добавеното време на срещата оставиха играчите на Мишел Дер Закарян с празна кошница. Домакинското поражение смъкна "жълтите" на 10-то място в таблицата с актив от 40 точки. За тежката визита срещу Сент Етиен контузени са Бесат и Гомис.

Прогноза: Сент Етиен - Нант 2:1


Евиан ТГ - Лил
Стадион: "Парк дю Спор", Гайяр
Дата: 12.04.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Фрерди Футрел


Преди седмица тимът на Евиан записа едва третото си равенство от началото на тазгодишния шампионат. Отборът от провинция Горна Савоя си тръгна с точката при гостуването си на Ница за крайното 2:2, а ремито изкачи играчите на Паскал Дюпрас на 15-то място във временното подреждане с актив от 36 точки. Преди настоящия двубой лазаретът на тима е пълен и с травми са Дюамел, Хансен, Менса, Рамирес, Сорлен, Суну и Сабали.

След грешната стъпка срещу Сент Етиен в предишния кръг Лил отново се върна на пътя на победите и тимът постигна четвърта победа в последните си пет срещи. Този път северняците се наложиха с 3:1 у дома срещу Реймс. Така "кучетата" събраха на сметката си 44 точки, които ги оставиха на заемата от тях преди това 8-ма позиция. За гостуването в Савоя треньорът на тима Рене Жирар няма да може да разчита на контузените Берия, Фрай, Сумаро и Мартен, а наказан е Лопеш.

Прогноза: Евиан ТГ - Лил 1:2


Ланс - Лориен
Стадион: "Стад де ла Ликорн", Амиен
Дата: 12.04.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Себастиен Морейра

Падението за Ланс продължава с пълна сила и след изиграването на последния 31-ви кръг "жълто-червените" вече се озоваха еднолично на последното 20-то място в Лига 1, седем кръга преди края на сезона. Северняците загубиха драматично гостуването си на амбициозния тим на Бордо с 2:1. Играчите на Антоан Комбуаре успяха да изравнят в 86-ата минута с гол на Шавария, след като домакините откриха пет минути по-рано, но попадение на Морис-Белай в 93-ата усложни допълнително ситуацията около Ланс. Тимът има в актива си 25 точки и към настоящия момент е на 9 пункта от спасителната 17-та позиция. За двубоя с Лориен контузени са Буриго, Тузгар, Сек, Н'Диайе и Каваре.

Лориен пък отстъпи в регионалното дерби от Рен с 3:0, инкасирайки четвърта загуба в последните си пет мача. Въпреки поражението, "мерлузите" продължават да заемат спасителното 17-то място с актив от 34 точки, но са само на 2 от първия отбор под чертата. За гостуването на Ланс наставникът на тима Силвен Риполи няма да може да разчита на Лавин, Отре и Котадьор.

Прогноза: Ланс - Лориен 0:1


Реймс - Ница
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 12.04.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Микаел Лесаж


Реймс инкасира трета поредна загуба в предишния кръг, когато футболистите на Жан-Люк Васьор отстъпиха с 3:1 при гостуването си на Лил, а поражението смъкна застрашително един от най-титулуваните френски отбори на 3 точки от опасната зона, където Реймс заема 16-то място в таблицата. Реакцията на шефовете на Реймс не закъсня и след срещата Васьор бе уволнен, а начело на тима застана Оливие Геган. За настоящия двубой с травма в състава на домакините е само Албек.

След гръмката победа с 2:1 над доскорошния лидер в шампионата Олимпик Лион в предишния кръг Ница не успя да победи у дома на своя "Алианц Ривиера" гостуващия Евиан ТГ, а срещата завърши наравно 2:2. Ремито смъкна "орлетата" на 13-то място в подреждането с 38 точки. И за настоящия двубой треньорът на клуба от Лазурния бряг Клод Пюел няма да може да разчита на контузените Дигард, Пентекот и Траоре, а Карлос Едуардо е наказан.

Прогноза: Реймс - Ница 2:2


Рен - Гингам
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 12.04.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Антони Готие


Рен записа втора победа за сезона в регионалния сблъсък над Лориен. Този път играчите на Филип Монтание се наложиха с 3:0 при визитата си на "Мустоар", а точните за "червено-черните" бяха Мексер, Арман и Дукуре. Така Рен се изкачи на 9-то място във временното класиране с актив от 42 точки. За настоящия двубой с травми за домакините са Диане, Леняни, Пажо и Хозинер.

Гингам пък записа домакинско поражение с 1:3 срещу борещия се за титлата тим на Олимпик Лион. Загубата смъкна селекцията на Жослен Гурвенек на 11-то място в таблицата с 39 точки. През седмицата Гингам понесе сериозен удар, след като тимът бе елиминиран на полуфиналите в турнира за Купата на Франция от втородивизионния Оксер с 1:0 и така Гингам няма да може да защити трофея си, чийто действащ носител е. За гостуването на Рен няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Рен - Гингам 2:0


Тулуза - Монпелие
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 12.04.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Вилфред Биен


Тимът на Тулуза отново си направи живота сложен. В предишния кръг "виолетовите" загубиха с 3:2 гостуването си на почти сигурния изпадащ Метц, като по този начин Доминик Арибаж освен че, станаха първият отбор, който Метц побеждава от цели 18 кръга насам, а за капак на всичко Тулуза пропиля златна възможност да се измъкне от зоната на изпадащите, след като Лориен също загуби своя мач. Така "виолетовите" остават под чертата с актив от 32 точки, на 2 от спасителната 17-та позиция. За настоящия двубой контузен за домакините е сърбинът Нинков, а с наказания са Тисеран и Григоре.

На Монпелие пък му се наложи да проведе два шампионатни двубоя в рамките на няколко дни. Първо южняците се справиха с 3:1 при домакинството си на Бастия, а през седмицата играчите на Ролан Кубрис изиграха отложения си мач от Лига 1 срещу Монако. Двубоят в Княжеството завърши без победител за крайното 0:0, като гостите дори изпуснаха дузпа, която Лукас Бариос не успя да реализира. Така Монпелие вече има в актива си 49 точки и към настоящия момент е на 4 от зона "Европа". За гостуването на Тулуза няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Тулуза - Монпелие 1:2


Бордо - Олимпик Марсилия
Стадион: "Шабан Далма", Бордо
Дата: 12.04.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Бартоломю Варела

Отборът на Бордо постигна драматична победа над почти обречения тим на Ланс. "Жирондинците" стигнаха до успех с 2:1, след като до 81-ата минута резултатът бе 0:0. Резултатът бе открит от десния бранител на домакините Мариано, но малко след това Ланс съумя да изравни. Успехът дойде в последната минута на мача, когато Морис-Белай хвърли в екстаз над 23 000 души на стадион "Шабан Далма", който за настоящия двубой ще бъде още по-пълен. Бордо заема 6-то място във временното класиране с актив от 51 точки, на 2 от зона "Европа", където в момента е тимът на Сент Етиен. Проблемите пред треньора на "жирондинците" Вили Саньол са свързани с контузиите на Каабуни, Планюс, Палоа, Жусие и Диабате, а Шантом е наказан.

Олимпик Марсилия почти се прости с шампионските си амбиции, след като в предишния кръг тимът загуби с 3:2 домакинството си срещу големия съперник и действащ първенец Пари Сен Жермен. На два пъти Андре-Пиер Жиняк извеждаше домакините напред с попадения в 30-ата и 43-ата минута, но и двата пъти гостите успяха да се върнат в мача с точни изстрели на Блес Матюиди в 35-ата и Маркиньос в 49-ата минута. Автогол на Жереми Морел в 52-ата минута пък се оказа решаващ и донесе успеха на парижани за съжаление на невероятните привърженици на домакините, които поставиха рекорд по посещаемост през настоящия сезон в Лига 1 и бяха изпълнили до краен предел "Стад Велодром" - 65 146 зрители, като феновете на ОМ направиха и феноменална хореография. Така след 31 кръга Марсилия заема 3-то място с актив от 57 точки, на 5 от лидерската позиция. За тежкото гостуване на Бордо контузен е Барада, а Аю е наказан.

Прогноза: Бордо - Олимпик Марсилия 2:2


Олимпик Лион - Бастия
Стадион: "Жерланд", Лион
Дата: 15.04.2015 г.
Час: 19:30


Олимпик Лион сложи край на серията от равенство и загуба, които костваха на "хлапетата" лидерското място, като в последния си мач играчите на Юбер Фурние се наложиха с 3:1 като гости на Гингам. Точни за 7-кратните шампиони бяха Фекир, Лаказет и Н'Жие, които помогнаха на своя отбор да остане в непосредствена близост до водача Пари Сен Жермен. В момента Лион е с актив от 62 точки, на 1 от челното място. За настоящия двубой контузени са Жале, Гюркюф и Бишевац.

Бастия пък записа трети пореден двубой в Лига 1 без победа. В предишния кръг тимът загуби с 3:1 гостуването си на Монпелие, а поражението смъкна островитяните на 14-то място в класирането с актив от 37 точки. Настоящия двубой на Бастия е по-късно, тъй като в събота вечер на корсиканци им предстои мачът на годината за тях, а именно - финал в турнира за Купата на Лигата срещу гранда Пари Сен Жермен, като треньорският тандем Принтан-Секли със сигурност знае как да се противопостави на именития съперник, така че трофеят да акостира на средиземноморския остров Корсика.

Прогноза: Олимпик Лион - Бастия 2:1

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185