Анонс на 31-ви кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 31-ви кръг на Лига 1

Гингам - Олимпик Лион
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Клеман Турпен


След серията от три поредни загуби тимът на Гингам не е допускал поражение в последните си два шампионатни двубоя и то все като гост. Действащият носител на Купата на Франция първо победи Ница с 2:1, а в последния си мач в Лига 1 играчите на Жослен Гурвенек успяха да стигнат до точка при визитата си на остров Корсика срещу местния Бастия за крайното 0:0. Така Гингам запази 10-ото си място в подреждането и клубът вече е с актив от 39 точки. За тежкия двубой срещу Лион отсъстващи са контузеният Левек и наказаният Ангуа.

Запътилият се към своята 8-ма титла в Лига 1 състав на Олим Лион отстъпи първото място в шампионата на действащия първенец Пари Сен Жермен, след като допусна сериозна издънка в домакинството си на. "Хлапетата" допуснаха поражение с 1:2, въпреки че повече от половин час играха с човек повече. Така Лион вече изостава на една точка зад Пари Сен Жермен и заема втора позиция в класирането. "Хлапетата" са с 58 точки, докато парижани са с 59. Контузени за Лион са ключови играчи в лицето на капитанът Гоналон и Бишевац.

Прогноза: Гингам - Олимпик Лион 1:2


Лил - Реймс
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Оливие Туал

Серията от три поредни победи на Лил приключи в последния кръг, когато "кучетата" отстъпиха с 2:0 като гости на Сент Етиен. Въпреки поражението, играчите на Рене Жирар запазиха 8-ата си позиция във временното класиране с актив от 41 точки. Проблемите пред северняците са свързани с множеството контузии, които преследват Лил. За предстоящия двубой с травми в състава на домакините са Берия, Мавуба, Фрай, Сумаро и Мартен, а Балмон и Лопеш са наказани.

Реймс пък записа второ поредно поражение преди паузата за европейските квалификации. Този път играчите на Жан-Люк Васьор бяха надиграни от тима на Монако с 3:1 на своя "Огюст Делон". Загубата смъкна Реймс на 15-то място в подреждането, а отборът е с актив от 35 точки и се намира само на 3 от първия клуб, който е под чертата. За гостуването на Лил контузени в отбора са Девю, Албек и Бастиен, а Конте и Шарбоние са наказани.

Прогноза: Лил - Реймс 2:1


Лориен - Рен
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Десиаж


Отборът на Лориен продължава с крайно колебливите изяви, които могат да костват и отпадането на "мерлузите" в края на сезона. В предишния кръг играчите на Силвен Риполи загубиха с 3:1 гостуването си на шампиона ПСЖ, а поражението отново смъкна бретонци на 17-то място, непосредствено над опасната зона, като разликата със Тулуза, който е първият тим под чертата, е само 2 точки. Лориен е с 34 пункта, а "виолетовите" - с 32. За регионалното дерби срещу Рен с травми в състава на домакините са Герейро, Абдула, Лавин, Отре и Кутадьор.

Отборът на Рен пък загря за местния сблъсък срещу Лориен с домакинско нулево реми срещу Нант. Точката остави играчите на Филип Монтание на 11-то място в класирането, а Рен има в актива си 39 пункта. "Червено-черните" със сигурност ще се опитат да запишат нов успех над регионалния съперник, след като по-рано през сезона Рен победи много драматично с 1:0 след гол на Енрике в последната минута на срещата. За гостуването на Лориен контузени са Пажо и Хозинер.

Прогноза: Лориен - Рен 1:1


Метц - Тулуза
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломю Варела


Катастрофалната поредица от 18 кръга без успех за новака Метц продължи и преди паузата за европейските квалификации. Този път тимът от провинция Лотарингия стигна до що-годе престижно реми като гост на Каен за крайното 0:0, но въпреки това шансовете за спасение на клуба от Източна Франция стават все по-илюзорни, тъй като играчите на Албер Картие имат незавидните 23 точки в момента, заемайки логично последното 20-то място, и са на цели 11 към настоящия момент от спасението, а до края на сезона остават още 8 кръга. За настоящия двубой контузени са Фалкон, Карасо, Роки и Бен Юсеф.

След погрома от Олимпик Марсилия с 6:1 и последвалата оставка на дългогодишния треньор на Тулуза - Алек Казанова, отборът постигна витална и в същото време престижна победа в дебютния двубой на новия наставник Доминик Арибаж. "Виолетовите" се наложиха с 2:1 на отбора на Бордо, който в предишния кръг пък се бе справил с шампиона ПСЖ. Така надеждата за Тулуза остава жива, тъй като отборът е само на 2 точки от спасението. "Виолетовите" имат 32 пункта и в оставащите 8 кръга до края на шампионата ще се борят с всички сили за оцеляването си. За гостуването на почти изпадналия вече новак Метц контузени са сърбите Нинков, Спайич и Вешковац, и Дидо.

Прогноза: Метц - Тулуза 0:1


Монпелие - Бастия
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Александре Кастро


В предишния кръг амбициозният отбор на Монпелие записа неприятна загуба от борещия се за оцеляване тим на Евиан с 1:0. Играчите на Ролан Кубрис загубиха гостуването си в Савоя, а поражението удари лошо по надеждите на неговите възпитаници в битката за участие в европейските клубни турнири. В момента южняците заемат 7-мо място в класирането с актив от 45 точки, на 7 от 5-ата позиция. Добрата новина за Монпелие е, че тимът има мач по-малко спрямо останалите отбори, а лошата е, че двубоят е гостуване на Монако, който дори има шансове и за титлата. За предстоящия двубой с травми в състава на домакините са Тиене, Марвю, Рибелен и Мартен.

Бастия пък записа втори пореден двубой без успех в Лига 1. В предишния кръг водения от треньорския тандем Принтан-Секли отбор завърши 0:0 при домакинството си на Гингам. Ремито смъкна отбора от остров Корсика на 13-то място в класирането с актив от 37 точки, а Бастия все още не се е спасил от изпадане, тъй като до края на сезона във френския шампионат остават още 8 кръга. За тежкото гостуване на Монпелие контузени са Палмиери, Тало, Скилачи, Каюзак, Будебуз, Брандао и Ба.

Прогноза: Монпелие - Бастия 2:0


Ница - Евиан ТГ
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Амаури Делеру


Ница сложи край на серията от 7 кръга без победа в Лига 1, в които записа последователно първо три равенства, а след това и четири загуби, след изненадващ успех като гост на Олимпик Лион с 2:1. Така "орлетата" смъкнаха запътилия се към своята 8-ма титла тим от първото място. "Хлапетата" допуснаха поражение с 1:2, въпреки че повече от половин час играха с човек повече. Гостите от Лазурния бряг на два пъти повеждаха в резултата, а в герои за водения от Клод Пюел отбор се превърнаха Едуардо и Юзерик. Така Ница пое глътка въздух и тимът успя да се изкачи до 12-то място във временното класиране с актив от 37 точки, на 5 от опасната зона. За предстоящия двубой контузени са Босети, Пентекот и Траоре, а Плеа, Палун, Диавара и Едуардо са наказани.

Евиан също постигна много важна победа в борбата за оцеляване. В предишния кръг тимът от Горна Савоя победи с минималното 1:0 като домакин състава на Монпелие, а единственото попадение в срещата бе дело на Н'Сикулу 5 минути преди края на двубоя. Така играчите на Паскла Дюпрас вече имат 35 точки в актива си и са на 3 от зоната на изпадащите. За важното гостуване на Ница с травми са Рамирес, Сорлен, Суну и Сабали, а Коне е наказан.

Прогноза: Ница - Евиан ТГ 1:1


Бордо - Ланс
Стадион: "Шабан Далма", Бордо
Дата: 05.04.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Филип Калт

След престижната победа на шампиона Пари Сен Жермен в предишния кръг тимът на Бордо записа разочароваща загуба от борещия се за оцеляване състав на Тулуза с 2:1. Така "жирондинците" се отдалечиха от заветното 5-то място, даващо право на участие в европейските клубни турнири. В момента Бордо има 48 точки в актива си, което на 4 пункта от Сент Етиен. За предстоящия двубой контузени са Палоис, Жусие и Диабате, а с наказания са Хазри, Плашил, Сане и Шантом.

Ланс пък отново допусна загуба в предишния кръг. "Жълто-червените" излязоха с малко по-приповдигнато самочувствие срещу гранда Олимпик Марсилия, след като преди това бяха победи с 1:0 Тулуза, слагайки край на серията от 9 поредни кръга без успех, в които играчите на Антоан Комбуаре инкасираха 3 равенства и цели 6 загуби, но радостта на северняците бе кратка, тъй като гостите от южния пристанищен град не им оставиха никакъв шанс, побеждавайки ги с 3:1. Така Ланс е на път отново да се завърне в Лига 2 след само един сезон в елита. В момента тимът заема предпоследното 19-то място в класирането с актив от 25 точки, на 9 от спасението, а до края остават още 8 кръга. За тежкото гостуване на Бордо контузени са Номенжанахари, Н'Диайе и Кавре.

Прогноза: Бордо -Ланс 3:0


Нант - Каен
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 05.04.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Мило


Нант изравни актива си до момента в Лига 1, след като в предишния кръг "канарчетата" направиха 0:0 като гости на Рен. Така след 30 изиграни мача играчите на Мишел Дер Закарян имат 10 победи, 10 равенства и 10 загуби, които им отреждат 9-то място във временното класиране с актив от 40 точки, а шансовете на Нант за участие в европейските клубни турнири наесен са илюзорни. За предстоящия двубой контузени са Гомис, Дубоа и Одел.

Каен пък сложи край на серията от две поредни загуби. В предишния кръг новаците записаха нулево реми срещу почти сигурния изпадащ Метц. Точката остави нормандци на заеманата от тях 14-та позиция в подреждането, а Каен има 35 пункта, които към настоящия момент със сигурност не могат да гарантират спокойствие на играчите на Патрис Гаранд, тъй като опасната зона е на дистанция от 3 точки. За предстоящия двубой контузени е само Мусаву-Кинг.

Прогноза: Нант - Каен 2:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217