Анонс на 30-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 30-ти кръг на Лига 1

Олимпик Лион - Ница
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Антони Готие


Лидерът във временното класиране в Лига 1 Олимпик Лион отново успя да запази първото си място в подреждането с не малка доза късмет. "Хлапетата" успяха да удържат 0:0 при гостуването си на един от преследвачите - съименникът им от Марсилия. В същото време вторият в подреждането Пари Сен Жермен загуби гостуването си на Бордо с 3:2 и така играчите на Юбер Фурние са все още начело на колоната с актив от 58 точки с две повече от столичани и на 4 от Олимпик Марсилия. За настоящия двубой контузени в състава на домакините са Гуркюф, Мвуемба, Бишевац, Бедимо, Умтити, а под въпрос е голмайсторът на Лион Александре Лаказет.

Ница продължава да затъва в класирането, след като в предишния кръг "орлетата" инкасираха четвърта поредна загуба в шампионата. Този път тимът от Лазурния бряг отстъпи у дома срещу състава на Гингам с 2:1 играчите на Клод Пюел се смъкнаха до 16-то място в класирането с актив от 34 точки, на 5 от зоната на изпадащите. За тежкото гостуване на лидера в таблицата контузени са Палун, Пентекот, Траоре и Дел, а с наказание са Пюел и Диавара.

Прогноза: Олимпик Лион - Ница 2:0


Бастия - Гингам
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Ланоа


Коравият състав на Бастия допусна загуба с 3:0 преди повече от седмица, след като тимът от остров Корсика отстъпи при гостуването си на Монако. Така Бастия се смъкна с една позиция надолу в подреждането и сега воденият от тандема Принтан-Секли тим заема 12-то място в подреждането с актив от 36 точки. Преди настоящия двубой проблемите в отбора са свързани с липсата на много играчи, тъй като с контузии са Будебуз, Сисе, Кикабидзе, Скилачи, Брандао и Ба, а наказани са Каюзак, Диаките и Сио.

Гингам пък сложи край на серията от три поредни загуби в Лига 1, след като действащият носител на Купата на Франция записа победа с 2:1 при визитата си на Ница, а победата за водения от Жослен Гурвенек тим донесе Кристоф Мандан с двата си гола край Лазурния бряг. Така Гингам се изкачи до 10-то място в подреждането и отборът вече има 38 точки в актива си. За гостуването в далечна Корсика наказани са Пиед и Ангуа, а Левек е контузен.

Прогноза: Бастия - Гингам 1:1


Каен - Метц
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Александре Кастро


Съставът на Каен, който допреди два кръга бе във впечатляваща серия от шест победи и едно равенство, допусна втора поредна загуба в Лига 1 преди седмица и то след като отново допусна пълен обрат. Новакът във френския елит отново отстъпи с 2:1, само че този път бе при гостуването си Лориен, а поражението смъкна нормандци на 14-то място в класирането с актив от 34 точки. За настоящия двубой наставникът на тима Патрис Гаранд няма да може да разчита на контузения Мусаву-Кинг и наказания Да Силва.

Катастрофалната поредица от 17 кръга без успех за новака Метц продължи и преди седмица. Този път тимът от провинция Лотарингия допусна своята 17-та загуба от началото на сезона, отстъпвайки като домакин с 2:3 на Сент Етиен. Така надеждите за спасение за играчите на Албер Картие се изпаряват все повече и повече след всеки изминат кръг. В момента Метц е еднолично закотвен на последното 20-то място с актив от 22 точки, на 10 от спасителната 17-та позиция. За настоящия двубой контузени са Фалкон, Карасо, Роки и Бен Юсеф.

Прогноза: Каен - Метц 2:0


Евиан ТГ - Монпелие
Стадион: "Парк дю Спор", Гайяр
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж


Евиан инкасира втора поредна загуба в Лига 1, след като в предишния кръг тимът от провинция Горна Савоя отстъпи с 2:1 при гостуването си на Нант. Поражението остави играчите на Паскал Дюпрас на спасителното 17-то място, непосредствено над зоната на изпадащите, с актив от 32 точки, на 3 от първият отбор под чертата. За настоящия двубой контузени за отбора от Гайяр са Сорлен, Сабали и Суну, а наказан е Камбон.

След унизителната загуба, която Монпелие инкасира у дома срещу лидера Олимпик Лион с 5:1, в предишния кръг играчите на Ролан Кубрис записаха домакинска победа над Рейм с 3:1. Успехът запази заеманото от южняците 7-мо място, а Монпелие има 45 точки и е на 5 от зона "Европа", като тимът е и с мач по-малко. За гостуването в Савоя контузени са Рибелен, Аит-Фана и Мартен, а Делплан е наказан.

Прогноза: Евиан ТГ - Монпелие 1:2


Рен - Нант
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Вилфред Биен


Серията от два поредни успеха на Рен в шампионата приключи и преди седмица играчите на Филип Монтание загубиха безславно гостуването си на Лил с 3:0 след хеттрик на Дивок Ориги. Поражението смъкна тима от полуостров Бретан на 11-то място в класирането, а Рен има 38 точки в актива си. За предстоящия двубой с травми в състава на домакините са Пайо и Хозинер.

Нант постигна втора поредна домакинска победа. "Канарчетата" успяха да се наложат на своя "Божоар" над отбора на Евиан ТГ с 2:1 след попадения на Н'Куду и Гакпе. Успехът изкачи играчите на Мишел Дер Закарян на 9-то място в класирането, а Нант има 39 точки. За гостуването на Рен контузени са Одел и Вейно.

Прогноза: Рен - Нант 1:1


Тулуза - Бордо
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Никола Рейнвил

След погрома от Олимпик Марсилия с 6:1 преди седмица Тулуза отстъпи и с 1:0 от предпоследния в класирането тим на Ланс. Загубата от новака коства треньорския пост на наставника на "виолетовите" Ален Казанова, който подаде оставка след 7 години начело на Тулуза. 53-годишният специалист пое тима през лятото на 2008 година и оттогава насам записа 257 мача начело отбора, което го прави наставникът с най-много двубои за Тулуза. Причина за оставката е кризата, в която се намира отбора и реалната заплаха от изпадане. В момента "виолетовите" са на 18-о място с 29 точки - на три от спасението. До края на сезона отборът ще бъде воден от Доминик Арибаж. За настоящия двубой контузен е единствено Дидо.

Преди седмица отборът на Бордо записа много важна и престижна, но в същото време и много спорна победа над шампиона Пари Сен Жермен. "Жирондинците" бяха по-добрият тим през целия мач и заслужено взеха три точки срещу шампиона, въпреки че някои съдийски отсъждания бяха в ущърб на столичани. Иначе головете за успеха на водения от Вили Саньол тим бяха дело на Сане, Хазири и Ролан, като Бордо на три пъти повеждаше в резултата. Клубът от провинция Аквитания запази 6-ото си място в класирането и "жирондинците" вече имат 48 точки в актива си, като са само на 1 от зона "Европа". За гостуването на неубедителния Тулуза контузени са Туре, Палоа, Сайве, Жусие и Диабате.

Прогноза: Тулуза - Бордо 0:1


Сент Етиен - Лил
Стадион: "Жофроа Гишар" Сент Етиен
Дата: 22.03.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Саид Енжими

Сент Етиен постигна втора поредна победа в Лига 1, след като преди седмица борещият се за участие в европейските клубни турнири догодина тим победи с 3:2 като гост последния в подреждането Метц. Така играчите на Кристоф Галатие запазиха 5-ото си място в класирането с актив от 49 точки, но преследвачите в лицето на Бордо и Монпелие са в непосредствена близост до "зелените". За настоящия двубой контузени в състава на Сент Етиен са Мулен, Сал, Брисон, Диоманде, Байсе, Погба и Кохад.

Лил пък отвя Рен с 3:0 преди седмица, а големият герой за "кучетата" бе новото попълнение на Ливърпул Дивок Ориги, който наниза хеттрик. Както е известно, белгийският национал ще се присъедини към редиците на английския гранд от следващия сезон, но въпреки това младокът показа, че все още защитава достойно цветовете на сегашния си клуб, след като бе обвинен преди няколко седмици от треньора на северняците Рене Жирар, че вече мисли за "мърсисайдци". Победата над Рен запази заеманата от Лил 8-ма позиция, а "кучетата" вече имат 41 точки в актива си. За гостуването на Сент Етиен лазаретът на тима е препълнен и контузени са Берия, Сидибе, Кубемба, Делпласе, Мавуба, Фрай, Сумаро и Мартен, а наказан е Сидибе.

Прогноза: Сент Етиен - Лил 1:1


Ланс - Олимпик Марсилия
Стадион: "Стад де ла Ликорн", Амиен
Дата: 22.03.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Фреди Футрел


Преди повече от седмица отборът на Ланс победи с 1:0 Тулуза и по този начин си върна частица надежда, че може да запази мястото си в елита и за следващия сезон. Единственото попадение падна 13 минути преди края, когато резервата Пабло Шавария се възползва от едно центриране на Вилиан Сиприен и с глава донесе много важната победа на северняците. По този начин Ланс събра 25 точки и спасението в момента е на седем. За тежкия сблъсък с борещия се за титлата отбор на Олимпик Марсилия наставникът на северняците Антоан Комбуаре няма да може да разчита на контузените Н'Диайе и Каваре, а Баал е наказан.

Олимпик Марсилия записа ново реми, което коства важни точки на тима от пристанищния град в оспорваната битка за първото място. Този път играчите на Марсело Биелса завършиха 0:0 като домакини с лидера в подреждането Олимпик Лион, като ОМ бе по-дейният отбор и повече може да съжалява, че не се поздрави с победата. Така марсилци продължават да заемат 3-то място в класирането с актив от 54 точки, на 4 от челната позиция и с две по-малко от втория Пари Сен Жермен. Победата над предпоследния Ланс е задължителна, тъй като в следващите два кръга на Олимпик му предстоят много тежки сблъсъци. Веднага след паузата за европейските квалификации отборът е домакин на ПСЖ в субердербито на френския клубен футбол, а след това ОМ гостува на Бордо. Иначе за настоящия двубой с Ланс контузени са Барада и Н'Кулу, а Морел е наказан.

Прогноза: Ланс - Олимпик Марсилия 1:3

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170