Анонс на 27-ми кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 27-ми кръг на Лига 1

Олимпик Марсилия - Каен
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 27.02.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Себастиен Десиаж


Първият двубой от програмата на 27-я кръг в Лига 1 ще изправи един срещу друг отборите на Олимпик Марсилия и Каен.

Един от най-титулуваните френския отбор започва все по-осезаемо да изостава в борбата за златните медали, макар и до края на сезона да има още много кръгове. В предишния кръг Олимпик направи драматично равенство 2:2 като гост на Сент Етиен, а възпитаниците на Марсело Биелса допуснаха изравняване в добавеното време на срещата. Така тимът от пристанищния град записа трето поредно равенство в шампионата, което го смъкна на 3-то място във временното класиране, а ОМ е с актив от 50 точки, на 4 от лидера Олимпик Лион и на две от ПСЖ. За предстоящия двубой отсъстващи в състава на домакините са контузените Барада и Н'Кулу, а Лемина е наказан.

Каен продължава с великолепните изяви напоследък. В предишния кръг тимът от Нормандия записа пета победа в последните си шест мача, като единственият път, в който играчите на Патрис Гаранд не спечелиха, бе драматичното равенство 2:2 като гост на шампиона Пари Сен Жермен, когато Каен стигна до ремито в с два бързи гола в заключителните минути на срещата. Иначе преди седмица Каен разби с 4:1 като домакин друг новак - Ланс. Успехът изкачи тима на 14-то място в класирането с актив от 31 точки. За гостуването край Средиземно море контузени са Яхия, Койта, Приват и Мусаву-Кинг, а Да Силва е наказан.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Каен 2:1


Лил - Олимпик Лион
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 28.02.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Людовик Жафредо


В предишния кръг отборът на Лил записа втори мач без победа в Лига 1. Този път "кучетата" загубиха гостуването си на далечния остров Корсика, където бяха надиграни от местния Бастия с 2:1. Поражението смъкна играчите на Рене Жирар на 12-то място в подреждането, а в момента Лил има в актива си 32 точки и е по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до място в първата половина на класирането. За тежкото домакинство срещу водача в шампионата с травми в състава на северняците са Фрай, Сумаро и Мартин.

Лидерът в класирането пък успя да запише първа победа след трите поредни равенства, които допусна отборът на Олимпик Лион. В предишния кръг "хлапетата" спечелиха трудно с 1:0 домакинството си на непредвидимия отбор на Нант, а единственото попадение в срещата отбеляза Фекир в средата на втората част. Така играчите на Юбер Фурние запасиха аванса си от 2 точки пред втория ПСЖ. В момента Лион има в актива си 54 точки и тимът продължава да преследва голямата цел, а именно осма титла на Франция. За гостуването на Лил контузени в състава на Олимпик са Жале, Мвуемба, Бишевац, Фофана и Грение.

Прогноза: Лил - Олимпик Лион 0:2


Бордо - Реймс
Стадион: "Шабан Далма", Бордо
Дата: 28.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Тони Шапрон


В предишния кръг отборът на Бордо записа пети мач без загуба в шампионата. Този път "жирондинците" завършиха наравно 1:1 като гост на Рен, но ремито не позволи на играчите на Вили Саньол да се придвижат по-напред в класирането и така Бордо продължава да заема 6-то място във временното подреждане с актив от 41 точки, като голямата цел пред състава от провинция Аквитания ще е участие в европейските клубни турнири наесен. За настоящия двубой с Реймс с травми в отбора на домакините са Илори, Жусие и Диабате.

Реймс постигна второ поредно реми преди седмица. И ако първото равенство бе престижно, дошло като гост на гранда Олимпик Марсилия за крайното 2:2 с гол в добавеното време, то последното бе разочароващо, и то като домакин на слабака Метц за 0:0. Ремито смъкна играчите на Жан-Люк Васьор на 15-то място в таблицата, а Реймс е с актив от 31 точки. За тежкото гостуване на Бордо отсъстващи са контузените Диего, Албек, Вебер и Бастиен.

Прогноза: Бордо - Реймс 2:0


Ланс - Рен
Стадион: "Стад де ла Ликорн", Амиен
Дата: 28.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Мило


В предишния кръг новакът Ланс допусна втора поредна загуба в Лига 1. Този път "жълто-червените" бяха разбити с 4:1 като гост на Каен, а поражението остави водения от Антоан Комбуаре тим на предпоследното 19-то място, където Ланс продължава да има 22 точки и към настоящия момент е на 6 пункта от спасителната 17-та позиция. За двубоя срещу Рен контузени за северняците са Риу, Фрадж, Номенжанахари, Н'Диайе и Каваре.

Рен пък направи 1:1 като домакин на амбициозния състав на Бордо. Въперки това, едва ли равенството може да зарадва много играчите на Филип Монтание, които нямат победа в първенството вече 10 поредни кръга, в които Рен записа 6 загуби и 4 равенства. В момента бретанци заемат 13-то място в класирането с актив от 32 точки. За гостуването на Ланс контузени са Андре, Хозинер и Мексер.

Прогноза: Ланс - Рен 0:1


Лориен - Бастия
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 28.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Вилфред Биен


Преди седмица двубоят на Лориен бе отложен. По програма "мерлузите" трябваше да гостуват на Евиан, но мачът не се състоя заради натрупалия снеговалеж на стадион "Парк дю Спор" в провинция Горна Савоя. Така играчите на Силвен Риполи остават с 28 точки в актива си, на 2 от зоната на изпадащите, но Лориен е и с мач по-малко. Проблемите за отбора преди настоящия двубой са, че лазаретът е препълнен и с контузии са Вахтер, Педриньо, Отре, Жуфър, Одар, Котадьор и Керсия.

Бастия пък записа трета поредна победа, след като в предишния кръг тимът от остров Корсика победи като домакин състава на Лил с 2:1, а островитяните нямат загуба в Лига 1 вече 9 поредни кръга, в които възроденият от треньорския тандем Принтан-Секли отбор записа 5 победи и 4 равенства. В момента корсиканци заемат 10-то място в класирането с актив от 33 точки. За гостуването на Лориен отсъстващи са Пейберн, Каюзак и Ба.

Прогноза: Лориен - Бастия 1:2


Метц - Евиан ТГ
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 28.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Филип Калт


Катастрофалната криза, в която изпадна новакът Метц, продължава с пълна сила. В предишния кръг играчите на Албер Картие записаха нулево реми като гост на Реймс, но едва ли спечелената точка топли особено много тима от провинция Лотарингия, който няма победа в Лига 1 от началото на ноември месец миналата година досега или казано иначе 14 поредни кръга. В този период Метц инкасира 10 загуби и едва 4 равенства, които напълно очаквано закотвиха тима еднолично на последното 20-то място в класирането с актив от 22 точки, на цели 6 от спасителната 17-та позиция. За предстоящия двубой контузени в състава на домакините са Вион, Роки, Малуда и Бен Юсеф.

Преди седмица двубоят на Евиан ТГ бе отложен. По програма тимът от град Гайяр трябваше да е домакин на Лориен, но мачът не се състоя заради натрупалия снеговалеж на стадион "Парк дю Спор" в провинция Горна Савоя. В момента играчите на Паскал Дюпрас продължават да са в зоната на изпадащите с актив от 26 точки, заемайки 18-то място в таблицата, но спасението е само на 2 точки разстояние, а и Евиан е с мач по-малко спрямо конкурентите в битката за оцеляване. За гостуването на един от тях контузени са Бланди и Нинкович, а Вас е наказан.

Прогноза: Метц - Евиан ТГ 1:1


Тулуза - Сент Етиен
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 28.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнейдер


В предишния кръг Тулуза отново се представи много колебливо далеч от дума и "виолетовите" записаха пета поредна загуба в своите визити. Този път футболистите на Ален Казанова отстъпиха с 3:1 в столицата срещу шампиона Пари Сен Жермен, а поражението остави тима на спасителната 17-та позиция с актив от 28 точки, само на 2 от опасната зона, но Евиан ТГ, който е 18-ти, е и с мач по-малко, така че "виолетовите" трябва да постигнат задължителен успех днес, ако искат да са спокойни и да държат на този етап съдбата си в своите ръце. За настоящия двубой контузен е само Роман.

Сент Етиен пък стигна до драматично домакинско равенство преди по-малко от седмица. "Зелените" направиха 2:2 с Олимпик Марсилия. След като поведоха в резултата, играчите на Кристоф Галатие допуснаха пълен обрат в рамките на три минути, но развръзката настъпи в добавеното от съдията продължение, когато Ердинч спаси точката за Сент Етиен. Въпреки това тимът няма победа вече шест поредни кръга в шампионата, а "зелените" дори се смъкнаха с едно място назад и вече са на 5-та позиция с актив от 42 точки, на 1 от Монако, като "монегаските" са и с мач по-малко. За гостуването на Тулуза контузени са Сен-Максимин, Байс, Погба и Кохад.

Прогноза: Тулуза - Сент Етиен 1:2


Нант - Гингам
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 01.03.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Антони Делеру


Въпреки силния старт, сега отборът на Нант доиграва сезона. В предишния кръг "канарчетата" отстъпиха с 1:0 при гостуването си на лидера в класирането Олимпик Лион, а поражението смъкна водения от Мишел Дер Закарян тим на 11-то място в класирането с актив от 33 точки. Нант няма победа в Лига 1 вече в 7 поредни кръга, в които "канарчетата" записаха 4 загуби и 3 ремита и се отдалечиха още от голямата цел, а именно място в европейските клубни турнири наесен. За предстоящия двубой контузени са Бедоя и Одел.

Преди седмица серията на Гингам от четири мача без поражение, в които тимът записа три победи, приключи. Действащият носител на Купата на Франция загуби у дома на своя "Рудуру" от състава на Монпелие с 2:0. Поражение остави Гингам с актив от 35 точки и в момента тимът все още заема 8-мо място в класирането. През седмицата французите се простиха с европейските клубни турнири, след като играчите на Жослен Гурвенек загубиха реванша на осминафиналната фаза в Лига Европа с 3:1 като гост на Динамо Киев, въпреки че бяха спечелили първия двубой. За предстоящата среща с травми в състава на Гингам е само Коко.

Прогноза: Нант - Гингам 1:1


Монпелие - Ница
Стадион: "Алтрад", Монпелие
Дата: 01.03.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Руди Буке


Монпелие записа важна победа в предишния кръг. Играчите на Ролан Кубрис се наложиха с 2:0 като гост на коравия Гингам, а попаденията в срещата бяха дело на Сансон и Беригу. Така южняците събраха 39 точки в актива си и за момента запазват заеманото 7-мо място, като Монпелие има и мач по-малко, който е гостуване на Монако. За настоящия двубой с травми в състава на домакините са Бариос, Аит-Фана и Мартин.

Ница пък претърпя неприятна загуба в предишния кръг, след като "орлетата" отстъпиха с 1:0 при домакинството си на Монако в дербито на Лазурния бряг, като водения от Клод Пюел тим няма победа вече четири поредни кръга в Лига 1, а предишните си три от тях Ница направи все 0:0 срещу своите опонент. В момента "орлетата" заемат 9-то място във временното класиране с актив от 34 точки. За гостуването на Монпелие контузени са Пюел, Бодмер, Дигар, Пентекот, Траоре и Дел.

Прогноза: Монпелие - Ница 2:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155