Анонс на 25-и кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 25-и кръг на Лига 1

Олимпик Марсилия - Реймс
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 13.02.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Филип Калт


Първият двубой от началото на 25-я кръг в Лига 1 ще се проведе в пристанищния средиземноморски град Марсилия, а местният Олимпик посреща Реймс.

В предишния кръг домакините в настоящия двубой пропиляха поредна възможност да се изравнят на върха с водача Олимпик Лион. Марсилия завърши наравно 1:1 при гостуването си на Рен, а с оглед развоя в Лига 1 и равенството между другите два претендента за 1-ото място - Лион и Пари Сен Жермен, сега възпитаниците на Марсело Биелса можеха да делят лидерската позиция със съименниците си от Лион, но вместо това ОМ отново е на 2-ро място в подреждането с актив от 48 точки, на 2 зад "хлапетата". Освен това, марсилци имат и еднакъв точков актив и с ПСЖ, но са пред тях в подреждането, заради обстоятелството, че са отбелязали повече попадения - 44, докато столичани имат с три по-малко. За предстоящия двубой с травми в състава на Олимпик са Н'Кулу и Барада, а Лемина е наказан.

Продължава слабата форма, в която се намира съставът на Реймс. В предишния кръг възпитаниците на Жан-Люк Васьор допуснаха втора поредна загуба и общо четвърта в последните си пет шампионатни двубоя, които оставиха тима на 13-то място в подреждането с актив от 29 точки. Този път Реймс инкасира домакинско поражение от непретенциозния състав на Лориен с 1:3 и така един от най-титулуваните френски отбори продължава да е без победа от началото на календарната 2015 г. За тежкото гостуване в Марсилия контузени са Бенедик, Албек и Бастиен.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Реймс 2:0


Ланс - Евиан ТГ
Стадион: "Стад де ла Ликорн", Амиен
Дата: 14.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Руди Буке


В предишния кръг Ланс записа трето поредно равенство в Лига 1. Този път северняците стигнаха до точката при тежкото си гостуване на амбициозния тим на Сент Етиен в голов трилър, завършил 3:3. Домакините поведоха с 2:0 в резултата, но с два гола на Тузгар и един на Шавария Ланс осъществи пълен обрат след почивката, но момчетата на Антоан Комбуаре не успяха да удържат на последвалия натиск на Сент Етиен и срещата завърши 3:3, след като Ердинч оформи крайния резултата седем минути преди изтичането на редовното време. Така "жълто-червените" добавиха нова важна точка в борбата за оцеляване, но въпреки това Ланс продължава да се намира в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 19-то място с актив от 22 пункта, а спасителната 17-та позиция е на 3 точки дистанция. За предстоящия двубой с травми в щаба на северняците са Ел Жадеяоуи, Ландре и Н'Диайе.

Евиан пък записа втора поредна загуба с 1:0 в предишния кръг. Този път тимът от Савоя отстъпи като домакин срещу Бордо. Поражението остави играчите на Паскал Дюпрас в зоната на изпадащите, а клубът от град Гайяр заема 18-то място с актив от 23 точки. За гостуването на Ланс в опашкарското дерби контузени са Камус, Бланди, Н'Сикулу, Томасон и Нинкович.

Прогноза: Ланс - Евиан ТГ 2:0


Лил - Ница
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 14.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломю Варела


Лил сложи край на серията от три поредни мача в шампионата без победа. В предишния кръг "кучетата" записаха важна победа с 2:1 при гостуването си на борещия се за участие в европейските клубни турнири Монпелие, а в герои за Лил се превърнаха Ру и Лопеш. С успеха северняците се изкачиха на 11-то място във временното класиране и вече имат 31 точки в актива си, като на този етап могат да са спокойни, тъй като и зоната на изпадащите вече на 8 пункта дистанция. За настоящия двубой треньорът на Лил Рене Жирар няма да може да разчита на Мартин, Берия, Фрай и Сумаро.

Добрата форма, в която се намира съставът на Ница, продължи и преди седмица, когато "орлетата" записаха пети двубой в Лига 1 без допусната загуба и второ поредно реми. Този път играчите на Клод Пюел не успяха да се справят като домакини с Нант и срещата край Лазурня бряг завърши без отбелязани попадения. С ремито Ница запази 8-ото си място във временното класиране, а "орлетата" вече са с актив от 33 точки. Преди далечното гостуване в северната част на Франция в отбора има редица кадрови проблеми, тъй като с травми са Бодмер, Дигар, Пентекот, Траоре и Дел, а Грегори Пюел пък е наказан.

Прогноза: Лил - Ница 1:1


Нант - Бастия
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 14.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж


Нант не успя да направи прогрес и тимът продължава да заема 9-то място във временното класиране с актив от 33 точки. В предишния кръг "канарчетата" завършиха наравно 0:0 при гостуването си на Ница. През седмицата Нант бе елиминиран от турнира за купата на Франция, след като отборът отстъпи с 2:0 при гостуването си на Пари Сен Жермен. За предстоящия двубой с травми в състава на Нант са Одел и Роние.

В предишния кръг Бастия записа нова важна победа в борбата за оцеляване. Този път тимът от остров Корсика се справи с 2:0 като домакин срещу последния във временното класиране Метц. Успехът изкачи островитяните на 15-то място в класирането с актив от 27 точки, на 4 пункта от опасната зона. За важната визита на Нант треньорското дуо на Бастия Принтан-Секли няма да може да разчита единствено на Ба, който е с травма, а Брандао продължава да изтърпява наказание.

Прогноза: Нант - Бастия 1:0


Тулуза - Рен
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 14.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Александре Кастро

Седмица след като постигна първа победа в Лига 1 от шест кръга насам, Тулуза отново сведе глава в шампионата, като този път "виолетовите" отстъпиха с 2:0 пред новака Каен. Поражението смъкна играчите на Ален Казанова на 17-то място във временното класиране с актив от 25 точки, като Тулуза се намира непосредствено над зоната на изпадащите. Преди важния двубой с Рен лазаретът на "виолетовите" е пълнен и с травми са Спайич, Вешковац, Агилар, Кана-Бийк, Матеус и Роман.


Рен пък не успя да победи като домакин борещия се за титлата Олимпик Марсилия. Футболистите на Филип Монтание поведоха в резултата на своя "Рю дю Лориен" в 27-ата минута, когато шведският национал Тойвонен откри, но след час игра новото попълнение на южняците Окампос изравни за крайното 1:1. Така Рен продължава да е без победа в Лига 1 вече осем поредни кръга, в които тимът записа по четири равенства и четири загуби. Точката срещу Марсилия не помогна на отборът да се изкачи напред в таблицата и Рен се смъкна на 12-то място в подреждането с актив от 31 точки, колкото има и Лил, но показателите на "кучетата" са по-добри. През седмицата Рен се прости с турнира за националната купа, след като отборът отстъпи в гостуването си на Монако с 3:1. За гостуването на Тулуза с контузии са Мексер и Гросицки.

Прогноза: Тулуза - Рен 0:1


Бордо - Сент Етиен
Стадион: "Шабан Далма", Бордо
Дата: 15.02.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Антони Готие


Бордо най-накрая успя да запише първа победа за новата 2015 г. В предишния кръг "жирондинците" сложиха край на серията от шест поредни мача в Лига 1 без успех, в която инкасираха по три равенства и три загуби, и победиха с 1:0 като гост борещия се за спасение тим на Евиан ТГ. Единственото попадение бе дело на Хазри в самото начало на срещата. Победата изкачи Бордо с една позиция по-напред в подреждането и тимът от провинция Аквитания вече е 6-ти с актив от 37 точки, а борбата за евроквотите отново стои на дневен ред. Преди настоящия двубой старши треньорът на Бордо Вили Саньол има редица кадрови проблеми пред себе си, тъй като контузени са Йуг, Фубер, Пеленар, Жусие и Диабате, а Шантом е наказан.

Преди седмица Сент Етиен се разходи по ръба на бръснача и бе близо до голяма домакинска издънка, след като завърши наравно 3:3 с намиращия се в зоната на изпадащите новак Ланс. "Зелените" поведоха с 2:0 в резултата, но с два гола на Тузгар и един на Шавария Ланс осъществи пълен обрат след почивката, но момчетата на Антоан Комбуаре не успяха да удържат на последвалия натиск на Сент Етиен и срещата завърши 3:3, след като Ердинч оформи крайния резултата седем минути преди изтичането на редовното време. След силната серия на "зелените", сега играчите на Кристоф Галатие записаха четвърти пореден мач в Лига 1 без победа, а наджеджите за участие в Шампионската лига стават все по-малки. Сент Етиен продължава да заема 4-то място в класирането с актив от 41 точки. Сент Етиен продължи напред в турнира за Купата на Франция. През седмицата "зелените" се справиха трудно с третодивизионния Ред Стар, побеждавайки с 2:1 като гост. За тежкото гостуване на Бордо контузен е половин състав в лицето на Моне-Паке, Сал, Корне, Клерк, Погба и Кохад.

Прогноза: Бордо - Сент Етиен 1:1


Метц - Гинган
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 15.02.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Мило


Новакът Метц продължава да е закотвен на дъното и заема последното 20-то място. В предишния кръг тимът от провинция Лотарингия загуби с 2:0 гостуването си на Бастия, като футболистите на Албер Картие вече нямат победа в Лига 1 цели 12 поредни кръга, в които записаха три равенства и цели девет загуби. Метц е с 21 точки в актива си, като единствената обнадеждаваща вест за тима е, че спасението не е далеч - на 4 точки разстояние. За настоящия двубой с травми в състава на домакините са Роки, Малуда и Бен Юсеф.

В предишния кръг Гинган записа престижна победа с 1:0 над Монако с Димитър Бербатов в състава си. С попадението на Дориан Левек действащият носител на Купата на Франция сложи край на впечатляващата серия на Монако от цели осем мача без допуснат гол. Още по-хубавото за Гинган в случая е, че тимът игра от 22-ата минута с човек по-малко, след като Диало бе изгонен. С победата си над "монегаските" възпитаниците на Жослен Гурвенек се изкачиха на 10-то място в подреждането с актив от 32 точки. През седмицата защитаващият трофея си от турнира за националната купа се класира по драматичен начин в следващия кръг. Гинган губеше до последната минута на двубоя срещу Изер, но в крайна сметка спечели срещата с 3:1 след продължения. За гостуването на Метц контузен е само Карди

Прогноза: Метц - Гинган 1:1


Лориен - Олимпик Лион
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 15.02.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Стефан Ланоа


Преди седмица съставът на Лориен успя да запише важна победа срещу пряк претендент в борбата за оцеляване във френския елит. "Мерлузите" се наложиха с 3:1 като гост над отбора на Тулуза. С успеха си играчите на Силвен Риполи вече заемат 16-то място в подреждането с актив от 27 точки, на 4 пункта от зоната на изпадащите. Преди тежкото домакинство срещу лидера в Лига 1 с травми са Жуфре, Мостефа, Одар, Котадьор и Керсия.

Водачът в шампионата Олимпик Лион записа второ поредно равенство. Този път "хлапетата" не успяха да се наложат над защитаващия титлата си Пари Сен Жермен и двубоят на "Жерлан" завърши без победител за крайното 1:1, като на всички в срещата бе стражът на Олимпик Лион, който направи редица спасявания. Той дори отрази и дузпа на Златан Ибрахимович, но тя е пребита и при втория опит шведът бе точен в 69-ата минута. Преди това пък домакините първи бяха открили резултата чрез Клинтън Н`Жие в 32-ата минута, но те не успяха да удържат преднината си и трябваше да се задоволят само с точка. Въпреки това, Лион продължава да е едноличен лидер в Лига 1 с актив от 50 точки, с 2 повече от Олимпик Марсилия и Пари Сен Жермен. За гостуването на Лориен контузени са звездата на тима Лаказет, Бишевац, Грение и Фофана.

Прогноза: Лориен - Олимпик Лион 1:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215