Лион - ПСЖ: Домакините ще увеличат дистанцията


Н. Гавазов

Лион - ПСЖ: Домакините ще увеличат дистанцията

Лион - ПСЖ
Стадион: "Стад Жерлан", Лион
Дата: 08.02.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Клемен Турпен

Събота бе богат откъм футболни събития, за сметка на това пък днешния ден ще ни даде възможност да се насладим на мач между съперници като Пари Сен Жермен и Олимпик Лион. Лионци се намират в страхотна серия от осем мача без загуба, със седем победи, като запазиха суха вратата си в последните шест двубоя. Именно поради тази причина равенството с Монако в миналия кръг бе прието като изненада, от друга страна обаче се видя каква е играта на лионци в отсъствието на своя водещ голмайстор Лаказет.

ПСЖ имаше кошмарен декември, а и началото на януари започна ужасно, с фиаско на терена на Бастия. Последваха слухове за уволнение на Лоран Блан, за конфликт в съблекалнята и за раздяла с един или друг играч. Последваха обаче три поредни победи, а с всеки успех слуховете ставаха все по-малко, като треньорската смяна бе отложена за лятото. Трябва да кажем, че и при трите победи столичани не бяха убедителни и не играха като отбор-шампион, претендиращ за успехи и по европейските терени. Спечелените точки обаче позволиха на парижани да се доближат на два пункта от лидера Олимпик Лион, а коефициентите на букмейкърите за титла на ПСЖ са най-високи от октомври месец насам.

Отсъстващи: Бисевич, Лаказет и Грение са контузени, а Дабо е наказан. Фофана също няма да играе. Гостите са без Пасторе, Ван дер Вил и Орие, който е на разположение на националния си отбор.

Интересен мач, който се предполага, че ще е равностоен и ще бъде решен от грешка в отбраната на някои от двата отбора. В това отношение домакините имат предимство, но от друга страна не е ясно как 6те изглежда Лион без Лаказет и в каква степен Фекир ще замести голмайстора.

Прогноза: Олимпик Лион - ПСЖ 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лион:

11 януари Лион - Тулуза 3:0 (Лига 1)
17 януари Ланс - Лион 0:2 (Лига 1)
20 януари Нант - Лион 3:2 (Купа на Франция)
25 януари Лион - Метц 2:0 (Лига 1)
01 февруари Монако - Лион 0:0 (Лига 1)

ПСЖ:

18 януари ПСЖ - Евиан 4:2 (Лига 1)
21 януари ПСЖ - Бордо 2:1 (Купа на Франция)
25 януари Сент Етиен - ПСЖ 0:1 (Лига 1)
30 януари ПСЖ - Рен 1:0 (Лига 1)
03 февруари Лил - ПСЖ 0:1 (Купа на Лигата)


Досегашни срещи:

Лион - ПСЖ

81 срещи
26 победи за Лион
25 равенства
30 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 112:100 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184