Анонс на 24-и кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 24-и кръг на Лига 1

Сент Етиен - Ланс
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 06.02.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Оливие Тюал


Първият двубой от програмата на 24-я кръг във френската Лига 1 ще противопостави един срещу друг съставите на Сент Етиен и Ланс.

След 12 поредни мача без загуба в шампионата в последните два кръга отборът на Сент Етиен допусна две поражения. Първо шампионът ПСЖ надви като гост "зелените" с 1:0, а в предишния кръг играчите на Кристоф Галатие допуснаха донякъде изненадваща загуба срещу борещия се за оцеляване отбор на Каен, губейки отново с 1:0 в Нормандия. По този начин голямата цел пред Сент Етиен, която е участие в Шампионската лига наесен, започна лека полека да се отдалечава, тъй като в момента отборът на 7 точки от 3-я във временното класиране Пари Сен Жермен, а по регламент само първите три отбора във Франция се класират за най-комерсиалния турнир. За настоящия двубой в лазарета на тима са Сал, Моне-Паке, Корне, Клерк, Погба и Кохад.

В предишния кръг новакът Ланс записа второ поредно равенство в Лига 1. Този път северняците завършиха 1:1 като домакин на Бастия. Въпреки ремито, футболистите на Антоан Комбуаре остават в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 19-то място, с актив от 21 точки, на 3 от спасителната 17-та позиция, която преди двубоите от настоящия кръг се заема от Лориен. За гостуването на Сент Етиен с травми са Тузгар и Ландре.

Прогноза: Сент Етиен - Ланс 2:0


Рен - Олимпик Марсилия
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Амаури Делеру


Ранната среща от съботните мачове от програмата на 24-я кръг в Лига 1 ще се проведе на полуостров Бретан, където колебливият състав на Рен посреща запътилия се към титлата Олимпик Марсилия.

Представянето на Рен през настоящата кампания може да се определи на прилив и отливи. След като в периода от 4 октомври до 3 декември миналата година играчите на Филип Монтание записаха серия от осем поредни кръга без загуба с шест победи и две равенства, впоследствие Рен отново започна да се представя неубедително. В момента тимът от Бретан пък е в друга серия, която обаче е негативна. В последните си седем шампионатни срещи Рен допусна пет загуби и две равенства, а в предишния кръг тима отстъпи с 1:0 при визитата си на шампиона ПСЖ. Поражението смъкна Рен до 10-то място в класирането с актив от 30 точки. За настоящия двубой контузен продължава да е само Гросицки.

Олимпик Марсилия записа също трудна победа с 1:0 в предишния кръг като домакин на Евиан ТГ. Звездата на тима Андре-Пиер Жиняк отново зарадва феновете на "Велодром", след като отбеляза единственото попадение в срещата в началото на втората част от дузпа. Така ОМ събра 47 точки в актива си и продължава да заема 2-ото място във временното класиране на две точки дистанция от лидера Олимпик Лион, който пък в неделя вечер посреща третия в таблицата Пари Сен Жермен. Именно поради тази причини Марсилия трябва на всяка цена да търси победата в мача срещу Рен, тъй като при добро стечение на обстоятелствата в другия сблъсък, играчите на Марсело Биелса отново имат възможността да си върнат лидерската позиция, която заемаха допреди няколко кръга. Марсилия загуби и трите си поредни визити в шампионата, а отборът вече допусна една загуба наскоро на стадиона на Рен, която обаче бе в турнира за Купата на Лигата с 2:1. За настоящия двубой контузени са Лемина и Барада, а Ромао е наказан.

Прогноза: Рен - Олимпик Марсилия 0:1


Бастия - Метц
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Ланоа


Изглежда на Бастия му се отразява добре фактът, че тимът се ръководи от треньорско дуо в лицето на Хислен Принтан и Херв Секли, които възродиха изявите на тима от остров Корсика в последно време и от кандидат номер 1 за изпадане от елитната дивизия, сега Бастия се бори всячески за това да запази мястото си в Лига 1. Корсиканци нямат загуба вече шест поредни мача в шампионата, в които записаха четири равенства и две победи. Преди седмица Бастия извъртя трето поред реми, като този път тимът подели точките с друг Ланс за крайното 1:1. Така тимът събра 24 точки в актива си и заема 16-то място във временното класиране, но е само на 1 точки от опасната зона. През седмицата корсиканци елиминираха, след изпълнение на дузпи, Монако и ще играят на финал в турнира за Купата на Лигата във Франция срещу Пари Сен Жермен. Иначе за настоящия двубой с травми са Лека, Ахили, Айите, Мабулу и Ба, а Брандао продължава да е наказан.

Другият от новаците в елита Метц, обаче продължава да е закотвен на дъното и заема последното 20-то място. В предишния кръг тимът от провинция Лотарингия завърши наравно 0:0 като домакин на Ница, но футболистите на Албер Картие вече нямат победа в Лига 1 цели 11 поредни кръга, в които записаха три равенства и цели осем загуби. Метц е с 21 точки в актива си, като единствената обнадеждаваща вест за тима е, че спасението не е далеч - само на 3 точки разстояние. За гостуването в далечна Корсика контузени са Малуда, Андрада и Бен Юсеф.

Прогноза: Бастия - Метц 2:1


Каен - Тулуза
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Вилфред Биен


Отборът на Каен преживя катарзис в последните три кръга. Само допреди няколко седмици новакът заемаше последното място в Лига 1, а сега нормандци са в серия от три поредни победи. В предишните два кръга играчите на Патрис Гаранд размазаха на два пъти Реймс и Рен с по 4:1, а в последния си двубой Каен победи с минималното 1:0 амбициозния тим на Сент Етиен. По този начин новакът събра 24 точки в актива си, които го изкачиха до 15-то място в класирането. За настоящия двубой контузени са Койта и Мусаву-Кинг.

Тулуза най-накрая успя да сложи край на серията от шест поредни мача в Лига 1 без победа. В предишния кръг "виолетовите" надвиха с 1:0 у дома състава на Реймс и спечелиха така важните три точки. Така играчите на Ален Казанова вече имат 25 пункта и заемат 14-то място във временното класиране, но се намират само на 2 точки дистанция от зоната на изпадащите, а сега им предстои и двубой с друг отбор, който също е замесен в битката за оцеляване. За важното гостуване в Нормандия контузени продължават да са Агилар, Кана-Бийк, Матеус и Роман, а Григоре е наказан.

Прогноза: Каен - Тулуза 1:0


Евиан ТГ - Бордо
Стадион: "Парк дю Спор", Гайяр
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж

Евиан загуби предишния си двубой в шампионата. Играчите на Паскал Дюпрас играха като равен с равен в тежката си визита на гранда Олимпик Марсилия, но в крайна сметка си тръгнаха от пристанищния средиземноморски град с празна кошница, след като допуснаха минимално поражение с 1:0. По този начин тимът от Савоя се озова отново в зоната на изпадащите и сега Евиан заема 18-то място във временното класиране с актив от 23 точки, на 1 от спасителната 17-та позиция. За настоящия двубой контузени са Бланди, Сугу, Н'Сикулу, Томасон, Нинкович и Ангула.

Бордо продължи с колебливите изяви и в последния си двубой. "Жирондинците", които в началото на кампанията заемаха неотлъчно челните позиции, нямат победа в Лига 1 вече шест поредни кръга, в които записаха три загуби и три равенства. Преди седмица играчите на Вили Саньол не успяха да победят като домакин състава на Гинган и срещата завърши наравно 1:1, а Бордо запази 7-то си място във временното класиране с актив от 34 точки, на 2 от 6-я Монпелие. За предстоящото гостуване в алпийското градче тимът от провинция Аквитания също е с не един и два кадрови проблеми, като контузени са Йуг, Фубер, Пеленар, Жусие и Диабате, а Плашил е наказан.

Прогноза: Евиан ТГ - Бордо 0:1


Монпелие - Лил
Стадион: "Алтрад", Монпелие
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра

Серията без загуба на Монпелие в шампионата продължи и в предишния кръг. Южняците не успяха да победят като гост колебливия Лориен и двубоят завърши без отбелязани попадения, но в същото време играчите на Ролан Кубрис нямат загуба в Лига 1 вече седем поредни мача, в които записаха четири успеха и три ремита. Така Монпелие заема 6-то място във временното класиране и има в актива си 36 точки. За настоящия двубой с контузии в състава на южняците са Муние, Корнет, Мартин и Аит-Фана.

Сезонът за Лил, който в последните няколко години бе редовен претендент за челните позиции в крайното класиране в Лига 1, е пълен провал. През настоящата кампания представянето на "кучетата" е под всякаква критика, а отборът няма никакви шансове за участие в Европа наесен, даже напротив - в момента Лил се намира на 4 точки от зоната на изпадащите. В предишния кръг северняците успяха да стигнат до равенство 1:1 при гостуването си на амбициозния състав на Нант. През седмицата обаче играчите на Рене Жирар бяха елиминирани на полуфиналите в турнира за Купата на Лигата във Франция от Пари Сен Жермен след домакинско поражение с 1:0. Така на Лил му остава да доиграе сезона и да се надява, че няма да се смъква по-надолу в подреждането. В момента тимът заема 13-то място с актив от 28 точки. За тежкото гостуване на Монпелие контузени са Берия, Мартин, Фрай и Сумаро.

Прогноза: Монпелие - Лил 2:0


Реймс - Лориен
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 07.02.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Бастиен


В предишния кръг съставът на Реймс допусна трета загуба в последните си четири шампионатни двубои. Този път играчите на Жан-Люк Васьор отстъпиха с 1:0 при гостуването си на колебливия отбор на Тулуза, който се бори за оцеляването си. Поражението смъкна Реймс на 12-то място в таблицата, а отборът продължава да е с 29 точки в актива си и все още няма победа в новата календарна година. За предстоящия двубой контузени са Бенедик, Албек, Диего и Бастиен.
Преди седмица Лориен успя да измъкне точка у дома, завършвайки наравно 0:0 с коравия състав на Монпелие. Именно ремито остави "мерлузите" над зоната на изпадащите и тимът заема 17-то място във временното класиране с актив от 24 точки, само на 1 от опасната зона. За гостуването на Реймс наставникът на Лориен Силвен Риполи няма да може да разчита на Абдула, Мостефа, Одар, Кутадьор и Керсия, които са контузени.

Прогноза: Реймс - Лориен 0:0


Ница - Нант
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 08.02.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Тони Шапрон


Серията от три поредни победи на Ница бе прекъсната в предишния кръг. Въпреки това, "орлетата" не загубиха и последния си двубой. Играчите на Клод Пюел завършиха наравно 0:0 като гост на последния в класирането Метц. Ремито в провинция Лотарингия остави Ница на 8-мо място в класирането, а тимът от Лазурния бряг има 32 точки в актива си, колкото има настоящият съперник Нант, но головата разлика на "орлетата" е по-добра. За предстоящия двубой контузени в състава на Ница са Бодмер, Дигар, Пентекот, Траоре и Дел, а Мопе е наказан.

И в предишния кръг Нант не успя да запише първа победа на сметката си за новата календарна година. Този път "канарчетата" завършиха наравно 1:1 у дома срещу неубедителния през този сезон състав на Лил. Играчите на Мишел Дер Закарян се бореха за участие в европейските клубни турнири, но с огледа настоящата ситуация Нант много трудно ще може да си гарантира евроквота за следващия сезон, тъй като зона Лига Европа в момента е на цели 8 точки разстояние и така "канарчетата" трябва да разчитат да спечелят Купата на Франция, макар и това също да не е лесно. За предстоящото гостуване край Средиземно море контузен само Сисоко.

Прогноза: Ница - Нант 1:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209