ПСЖ - Рен: Отново мъки за столичани


Н. Гавазов

ПСЖ - Рен: Отново мъки за столичани

ПСЖ - Рен
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 30.01.2015г.
Час: 22:30
Съдия: Филип Калт

ПСЖ и Рен ще открият програмата на 23-я кръг на Лига 1, като столичани ще се опитат да не допуснат лидера Олимпик Лион да се отдалечи в класирането. След поредица неуспехи шампионите записаха две поредни победи в Лига 1 и отново се завърнаха в надпреварата за титлата. Трябва да кажем обаче, че колективът на Блан продължава да демонстрира лош футбол и да изглежда неубедително във всички линии, което само засилва слуховете около бъдещето на наставника. Ако трябва да се вярва на френските медии, босовете на клуба са разочаровани от това, че Блан е изтървал дисциплината в съблекалнята и готвят смяна на специалиста. Много интересно ще бъде да видим какво ще се случи в следващия кръг, когато столичани гостуват на лидера, но преди дербито, ПСЖ ще трябва да победи днешния си съперник.


Рен е типичен средняк, който удобно се е разположил на място в таблицата, даващо спокойствие на играчи и треньори. Отборът няма амбиции да участва в евротурнирите, не е заплашен от изпадане и единственото, което остава на колектива на Филип Монтание е д радва феновете си и да опъва нервите на фаворитите. Трябва да кажем обаче, че в последните двубои играчите от Бретан не се справят с това. Отборът се намира в черна серия от шест мача, в които взе само две точки. Едва ли коледното настроение в Рен ще продължи дълго, въпросът е, кога тимът ще се събуди ще започне да играе така, както го правеше до началото на декември.

Тиаго Мота е наказан от домакините, а Вн дер Вийл е контузен. Орие е на разположение на националния си отбор. Впрочем, ситуацията по никакъв начин няма да се отрази на плановете на Блан. Треньорът ще заложи на схема 4 - 3 - 3 (с четирима бразилци в защита), разчитайки на Кабай да дирижира действията на полузащитата и да организира атаките на тима.

Рен е без контузените Гросицки и Ленжани, а Нтеп и Конрадсен са под въпрос. Някъде около обед българско време ще стане ясно, дали двамата ще попаднат в заявката за мача.

Навярно, много от нашите читатели вече са взели решение как да играят този мач. Мястото в класирането, формата на двата отбора, дължина на скамейката и подкрепата от трибуните сочат само към едно - победа за домакините.

Веднага обаче ще припомним за коледното настроение в отбора на Рен, което най-после трябва да приключи. Дали това няма да се случи срещу шампиона? Най-големият аргумент за това, че трябва внимателно да се отнесем към нашата игра е свързан със статистиката: последните две срещи между двата отбора тук бяха спечелени от Рен! Сигурни ли сте още в победата на ПСЖ?

Прогноза: ПСЖ - Рен 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155