Анонс на 22-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 22-ти кръг на Лига 1

Ница - Олимпик Марсилия
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 23.01.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Антони Гаутие


Първият двубой от програмата на 22-я кръг във френската Лига 1 ще е регионалният средиземноморски сблъсък между съставите на Ница и Олимпик Марсилия.

"Орлетата" записаха втора поредна победа в предишния кръг и до момента са безгрешни от началото на новата 2015 г. Този път играчите на Клод Пюел победиха с 2:1 като гост амбициозния състав на Бордо. Успехът изкачи тима от Лазурния бряг на 10-то място в класирането с актив от 28 точки. За настоящия двубой контузени са Траоре, Дел, Дигар и Бодмер.

Олимпик Марсилия сдаде първото място преди два кръга. Играчите на Марсело Биелса държаха лидерската позиция в продължение на няколко месеца, но не успяха да спечелят някои важни двубои и сега ОМ са втори с актив от 44 точки, с 1 по-малко от лидера Лион. В предишния кръг марсилци победиха трудно като домакини с 2:1 Гинган, а при евентуална победа над Ница ще се изкачат поне за по-малко от 48 часа отново на върха, тъй като Лион има мач в неделя. За гостуването на Ница наказани са Менди и Фани, а Алесандрини е контузен.

Прогноза: Ница - Олимпик Марсилия 1:2


Бастия - Бордо
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 24.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими


Бастия, който преди няколко кръга беше считан като почти сигурен изпадащ, показа характер и сега клубът от остров Корсика е четири кръга без загуба в Лига 1, в които записа две победи и две равенства, като единият от успехите бе изразителен след 4:2 над шампиона ПСЖ. Иначе в предишния кръг футболистите на треньорския тандем Принтан-Секли завърши наравно 1:1 като гост на Тулуза. Точката смъкна корсиканци с една позиция назад и вече заемат 15-то място в класирането с 22 пункта, на 2 от опасната зона. През седмицата Бастия допусна изненадващ провал и отпадна след изпълнение на дузпи от скромния Кивели в турнира за Купата на Франция. За настоящия двубой Ареола и Ба са контузени, а Брандао е наказан.

Бордо допусна първа загуба за новата календарна година. В предишния кръг "жирондинците" загубиха с 2:1 срещу средняка Ница. Поражението смъкна играчите на Вили Саньол на 7-мо място в класирането, а тимът е с актив от 32 точки и ако Бордо иска да успее да си гарантира участие в европейските клубни турнири наесен, ще трябва да започне да побеждава. През седмицата аквитанци бяха елиминирани и от надпреварата за Купата на Франция, след като отстъпиха с 2:1 при гостуването си на ПСЖ. За настоящия двубой контузени са Илори, Жусие и Диабате.

Прогноза: Бастия - Бордо 1:1


Евиан ТГ - Тулуза
Стадион: "Парк Дю Спор", Гайяр
Дата: 24.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Бастиен


Колебливите изяви на Евиан през настоящата година продължават с пълна сила. До момента играчите на Паскал Дюпрас нямат победа в Лига 1 и отново се озоваха в зоната на изпадащите. В предишния кръг Евиан загуби като гост от Монако с 2:0. Така тимът от Горна Савоя заема 18-то място във временното класиране с актив от 20 точки, колкото има и отборът на Метц, който е над чертата, тъй като показателите на Евиан са по-лоши. За настоящия двубой контузени са Ангула, Нинкович и Дюран.

Тулуза също се приближи на 2 точки от опасната зона. В предишния кръг играчите на Ален Казанова не успяха да победят като домакини Бастия и срещата завърши 1:1. Така "виолетовите" вече са на 16-то място във временното класиране. Тулуза няма победа вече пет поредни кръга в Лига 1. За гостуването в Гайяр контузени продължават да са Матеус и Роман.

Прогноза: Евиан - Тулуза 0:0


Гинган - Лориен
Стадион: "Рудуру", Гинган
Дата: 24.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Тони Шапрон

Серията на от пет поредни кръга в Лига 1, в която Гинган записа четири победи и едно равенство, приключи преди по-малко от седмица, след като играчите на Жослен Гурвенек загубиха с 2:1 тежката си визита на запътилия се към титлата отбор на Олимпик Марсилия. Срещата вървеше към нулево равенство, но в заключителното време само в рамките на четири минути Гинган инкасира два гола. Поражението остави отбора на 13-то място подреждането с актив от 25 точки. През седмицата Гинган се справи безпроблемно с 2:0 с Шатору и се класира на осминафиналите в турнира за Купата на Франция в опит да защити отличието си от миналата година. За настоящия двубой контузени са Марво, Шварц и Карди.

Лориен записа първа победа за календарната 2015 г. в предишния кръг. "Мерлузите" се справиха с 1:0 като домакин на неубедителния през настоящия сезон състав на Лил. Така футболистите на Силвен Риполи поеха глътка свеж въздух поне за малко. Лориен заема 14-то място в таблицата с актив от 23 точки. И за настоящия двубой лазаретът на тима е препълнен. Контузени са Коне, Жуфре, Туре, Котадьор, Бартелм, Лавин и Керсия.

Прогноза: Гинган - Лориен 2:0


Монпелие - Нант
Стадион: "Алтрад", Монпелие
Дата: 24.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Клемен Турпин


Добрите изяви на Монпелие в шампионата продължиха и в предишния кръг. След като започна 2015 г. в Лига 1 с победа над Олимпик Марсилия с 2:1, преди седмица южняците се наложиха с 3:2 като гост на новака Метц. Така играчите на Ролан Кубрис събраха 32 точки и вече заемат 6-то място във временното класиране, на 4 точки от 5-ото място и зона "Лига Европа", което в момента се заема от Монако. За настоящия двубой контузен продължава да е Аит-Фана.

Нант се отдалечи от голямата цел през настоящия сезон, а именно участие в европейските клубни турнири наесен. "Канарчетата" все още нямат победа през новата година в Лига 1. В предишния кръг играчите на Мишел Дер Закарян загубиха с 1:0 гостуването си на Монако. Така Нант вече заема 8-мо място в класирането с 31 точки актив. Въпреки спада в шампионата, през седмицата "канарчетата" хвърлиха една от бомбите в турнира за Купата на Франция, след като елиминираха водача в Лига 1 Олимпик Лион след домакинска победа с 3:2. В герой за Нант се превърна Венсан Бесат, който вкара хеттрик. 30-годишният халф на "канарчетата" още няма гол в първенството, но днес се разписа на три пъти във вратата на Антони Лопеш. Иначе за гостуването на Монпелие контузен е само Хансен.

Прогноза: Монпелие - Нант 2:2


Олимпик Лион - Метц
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 25.01.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Оливие Туал


Първият неделен двубой от програмата на 22-я кръг в Лига 1 ще противопостави един срещу друг два отбора с коренно различни цели. За домакините от Лион е 8-ма шампионска титла в клубната витрина, а за гостите от Метц - да запазят мястото си в елита на френския футбол.

В предишния кръг Олимпик Лион записа шеста поредна победа в шампионата. Играчите на Юбер Фурние не срещнаха никакви затруднения при гостуването си на друг от новаците - Ланс, и спечелиха безпроблемно с 2:0. Така "хлапетата" събраха 45 точки в актива си и са едноличен водач в таблицата, с 1 пункт повече от втория Олимпик Марсилия. През седмицата обаче Лион изхвърча безславно от турнира за Купата на Франция, след като тимът загуби с 3:2 гостуването си на Нант. В герой за домакините се превърна Венсан Бесат, който вкара хеттрик. 30-годишният халф на "канарчетата" още няма гол в първенството, но днес се разписа на три пъти във вратата на Антони Лопеш. За настоящия двубой с травми в състава на Лион са Фофана, Бишевац и Грение.

В предишния кръг новакът Метц записа девети пореден двубой в Лига 1 без спечелена победа. Тимът от провинция Лотарингия загуби с 3:2 домакинството си на Монпелие и така допусна седма загуба в последните си девет мача. Поражението смъкна Метц на 17-то място в подреждането, като играчите на Албер Картие се задържат непосредствено над зоната на изпадащите благодарение на по-добрите си показатели спрямо Евиан ТГ, който е със същия точков актив. През седмицата Метц елиминира, макар и трудно след продължения, скромния тим на Авранш с 3:0. За тежката визита на лидера Лион контузени са Роки, Маршал и Бен Юсеф.

Прогноза: Олимпик Лион - Метц 4:1


Реймс - Ланс
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 25.01.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Людовик Жафредо


Реймс продължава да няма победа през 2015 г. в Лига 1. В предишния кръг играчите на Жан-Люк Васьор записаха втора поредна загуба в шампионата, като този път отстъпиха с изразителното 4:1 като гост на новака Каен. Поражението смъкна Реймс на 11-то място в класирането с актив от 28 точки. За настоящия двубой контузени са Бастие, Албек и Диего.

Ланс е в идентичната ситуация. "Жълто-червените" нямат успех в Лига 1 от началото на годината. Преди седмица играчите на Антоан Комбуаре загубиха с 2:0 като домакин от лидера Олимпик Лион. Загубата остави северняците на предпоследното 19-то място в класирането, на 1 точка от спасителната 17-та позиция, която в момента се заема от Метц. За предстоящото гостуване на Реймс с травми са Н'Диайе и Баал.

Прогноза: Реймс - Ланс 1:0


Рен - Каен
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 25.01.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Себастиен Морейра

В предишния кръг Рен записа пети пореден мач без победа в Лига 1. Този път обаче играчите на Филип Монтание успяха да измъкнат точка като домакин, след като стигнаха до нулево реми срещу амбициозния тим на Сент Етиен. Въпреки това, Рен остава в средата на класирането с актив от 30 точки и заема 9-то място. За предстоящия двубой контузени са Нтеп и Гросицки.

Каен най-накрая успя да покаже характер. В предишния кръг новакът във френския елит разби като домакин с 4:1 състав на Реймс, като по този начин футболистите на Патрис Гаранд записаха първи успех от 9 кръга насам, като преди това допуснаха шест загуби и три равенства. Въпреки победата, Каен остава еднолично на последното 20-то място в Лига 1, но добрата новина за тима е, че спасителната 17-та позиция е само на 2 точки дистанция. За гостуването на Рен няма липсващи играчи.

Прогноза: Рен - Каен 2:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189