Блан настоява за незабавна продажба на Лавеци


Н. Гавазов

Блан настоява за незабавна продажба на Лавеци

Старши-треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан пожела нападателят Езекиел Лавеци да напусне клуба, съобщава La Parisien. Според информацията, отношенията между треньора и аржентинеца стават все по-лоши. В началото на януари играчът със закъснение се завърна към тренировки, а в последния мач с Бордо в Купата на Франция нито Блан, нито Лавеци си подадоха ръка след смяната на футболиста.

Блан вече е съобщил на ръководството на клуба за желанието си за незабавна раздяла с Лавеци, добавяйки, че продажбата на Езекиел може да помогне за привличането на класен футболист в клуба, който има проблеми с финансовия феърплей.

Засега клубните босове не поддържат гледната точка на Блан, тъй като през зимата парижани не могат да получат за Лавеци сума, която може да им позволи да намерят адекватна замяна на играча. Освен това при свития пазар през зимата ще е много трудно да бъде открит клуб, който е готов да плаща на Езекиел заплата от 4.5 милиона евро на година. Също така Лавеци има подкрепата на Ибрахимович и останалите южноамерикански играчи.

 

  Сподели
115