Анонс на 21-и кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 21-и кръг на Лига 1

Бордо - Ница
Стадион: "Шабан Далма", Бордо
Дата: 16.01.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Беноа Мило


Първият двубой от програмата на 21-я кръг във френската Лига 1 ще се състои в провинция Аквитания, където местният Бордо е домакин на пристигащия от Лазурния бряг състав на Ница.

Пред по-малко от седмица "жирондинците" успяха да измъкнат точка при гостуването си на Монако. Бордо запази вратата си суха от набезите на Димитър Бербатов и компания, а в крайна сметка срещата завърши 0:0. Ремито остави възпитаниците на Вили Саньол в непосредствена близост до местата, които гарантират евроквота наесен. Бордо заема 6-то място с актив от 32 точки. За настоящия двубой контузени в състава на домакините са Пеленар, Маурис-Белай, стражът Илори, Юг и Диабате.

В предишния кръг Ница успя да запише първа домакинска победа от 24 септември миналата година насам. "Орлетата" победиха на своя "Алианц Ривиера" с 3:1 гостуващия състав на Лориен, като по този начин играчите на Клод Пюел не допуснаха да се доближат в по-голяма близост до зоната на изпадащите. Успехът остави южняците от на 12-то място в класирането с актив от 25 точки, на 5 от опасната зона. За гостуването на Бордо контузени са Пентекот, Траоре, Дел и Дигар.

Прогноза: Бордо - Ница 2:0


Ланс - Олимпик Лион
Стадион: "Стад де ла Ликорн", Амиен
Дата: 17.01.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Амаури Делеру


Отборът на Ланс продължава да е все така неубедителен през настоящата кампания и тимът е заплашен от угрозата да изпадне в Лига 2 след само един сезон в елитната дивизия. В предишния кръг "жълто-черните" загубиха с 2:0 гостуването си на Гинган, а поражението отново запрати северняците под чертата, където в момента Ланс заема предпоследното 19-то място във временното класиране с актив от 19 точки. Единствената утешителна вест за водения от Антоан Комбуаре тим е, че спасителните позиции са само на една точка разстояние, но сега пред отбора му предстои сериозно изпитание, тъй като ще трябва да се изправи срещу намиращия се в страхотна форма отбор на Лион. За двубоя с контузия е само Н'Диайе.

Не и без известна доза късмет, добрите изяви на Олимпик Лион най-накрая дадоха резултат и отборът успя да оглави Лига 1. "Хлапетата" не показаха милост в предишния кръг и победиха с 3:0 като домакин състава на Тулуза, а в същото време основните конкуренти за титлата, в лицето на Олимпик Марсилия и действащия шампион Пари Сен Жермен, загубиха безславно своите двубои съответно от Монпелие (2:1) и Бастия (4:2). Така след 20 кръга Лига 1 има нов лидер и това е Олимпик Лион. Седемкратните шампиони имат 42 точки, с 1 повече от Марсилия и победата над неубедителния Ланс е задължителна, а кадровите проблеми пред треньора Юбер Фурние също понамаляха и контузени за двубоя са само Грение и Бензия.

Прогноза: Ланс - Олимпик Лион 1:3


Каен - Реймс
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 17.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Никола Рейнвил


Новакът Каен се нуждае спешно от победи, тъй като след 20 изиграни кръга тимът от полуостров Бретан е кандидат № 1 за отпадане от елитната Лига 1. Играчите на Патрис Гаранд имат в актива си едва 15 точки и са закотвени еднолично на последното 20-то място в класирането, а в момента спасителната 17-та позиция е на 5 точки дистанция, но за нея се борят още няколко отбора. В предишния кръг Каен загуби с 1:0 гостуването си на Лил и така тимът няма победа в шампионата вече 9 поредни кръга, в които записа шест загуби и три равенства. Единствената добра новина за домакините преди настоящия двубой е, че всички футболисти са на разположение.

Реймс също започна сезона колебливо, но на този етап играчите на Жан-Люк Васьор са далеч от опасната зона, след като успяха да запишат важни победи в Лига 1. В момента Реймс заема 10-то място в подреждането с актив от 28 точки, на цели 8 от зоната на изпадащите, въпреки че в предишния кръг тимът загуби с 2:1 домакинството си срещу амбициозния състав на Сент Етиен. За гостуването на Каен с контузии в състава на гостите са Бастиен и Атар, а Конте е наказан.

Прогноза: Каен - Реймс 0:0


Лориен - Лил
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 17.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Филип Калт


Отборът на Лориен е изправен пред тежката задача да запази статута си на елитен отбор. "Мерлузите" са много непостоянни през настоящата кампания и в момента не са сред изпадащите отбори благодарение на по-добрите си показатели спрямо тях. Бретанци заемат 16-то място в класирането с актив от 20 точки, колкото имат Метц и Евиан ТГ. В предишния кръг играчите на Силвен Риполи загубиха с 3:1 гостуването си на Ница, а преди настоящия двубой наставникът на Лориен има редица главоболия за състава, тъй като в лазарета на тима са Коне, Жуфре, Робер, Пеле, Кутадьор, Туре, Лавин и Керсия.

За Лил също сезонът не е особено успешен. "Кучетата", които през последните години свикнахме да ги наблюдаваме в битката за челните места, през настоящата кампания едва ли ще могат да се преборят за което и да е от тях, въпреки че играчите на Рене Жирар са в серия от две поредни победи в Лига 1, но северняците остават на 11-то място в класирането с актив от 27 точки. В предишния кръг Лил победи с 1:0 като домакин Каен. За гостуването на Лориен ще отсъстват Лопеш и Ориги.

Прогнзоа: Лориен - Лил 0:1


Метц - Монпелие
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 17.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Александре Кастро


В предишния кръг Метц успя да прекъсне серията от три поредни загуби в Лига 1, след като играчите на Албер Картие успяха да измъкнат нулево равенство при визитата си на коравия състав на Нант. Въпреки това, тимът от провинция Лотарингия остава непосредствено над зоната на изпадащите, като Метц има 20 точки в актива си, но е с по-добри показатели спрямо Евиан ТГ, който е със същия точков актив. Метц няма победа в Лига 1 вече осем поредни кръга, в които записа цели шест загуби и едва две равенства. Единственият контузен за настоящия двубой е Роки.

Монпелие записа престижна победа в предишния кръг. Южняците спечелиха двубоя си срещу лидера Олимпик Марсилия с 2:1, като по този начин футболистите на Ролан Кубрис дори свалиха марсилци от лидерското място в Лига 1. Сега тимът пристига в далечен Метц за нагласата да продължи с добрите изяви, а и зона "Лига Европа" вече изглежда много по-постижима цел, отколкото преди няколко кръга. В момента Монпелие има 29 точки в актива си и заема 8-мо място в подреждането и е с 4 точки по-малко от Монако, който е 6-ти. За настоящия двубой с травма е единствено Журден.

Прогноза: Метц - Монпелие 1:2


Тулуза - Бастия
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 17.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнайдер


В предишния кръг Тулуза трета загуба в последните 4 кръга в Лига 1, която приближи "виолетовите" до зоната на изпадащите. Този път играчите на Ален Казанова загубиха като гост от новия лидер в шампионата Олимпик Лион с 3:0, а поражението свлече тима на 15-ото място с актив от 21 точки, като опасната зона е само на 1 точка разстояние. За настоящия двубой травми продължават да лекуват Уилиам Матеус и Роман.

Новакът Бастия се измъкна от зоната на изпадащите и то по какъв начин. Отборът от остров Корсика направи пълен обрат в предишния кръг, след като победи като домакин с 4:2 шампиона ПСЖ, въпреки че до 20-ата минута корсиканци изоставаха с 0:2, но с попадения на Будебуз и Модесто отборът се върна в мача още преди почивката, а през втората част Палмиери наниза нови два гола в мрежата на шампионите и ги изпрати към столицата Париж с празна кошница. Победата изкачи водения от треньорското дуо Принтан-Секли тим на 14-то място в подреждането със същия точков актив като настоящия опонент Тулуза, но показателите на корсиканци са по-добри. Контузен е само Айите, а Брандао продължава да е наказан. През седмицата добрите изяви на отбора от Корсика продължиха и Бастия се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Лигата след победа с 3:1 над Рен.

Прогноза: Тулуза - Бастия 1:2


Рен - Сент Етиен
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 18.01.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Стефан Ланоа


След серията от осем поредни мача без загуба в Лига 1, която продължи от началото на октомври до началото на декември месец 2014 г., Рен изпрати годината с три поредни загуби, които свлякоха бретанци до 9-ото място в класирането, а тимът има 29 точки. По този начин играчите на Филип Монтание се отдалечиха и от местата, гарантиращи евроквота. В предишния кръг Рен завърши наравно 1:1 като гост срещу застрашения от изпадане Евиан ТГ, а през седмицата бретанци записаха ново поражение срещу друг отбор, който е сред борещите се за оставане в елита. Този път Бастия елиминира Рен след победа с 3:1 в турнира за Купата на Лигата във Франция. За настоящия двубой контузен е само Гросицки, а Конрадсен и Леняни са наказани.

По всичко личи, че през настоящата кампания целта пред най-титулувания френски отбор ще е участие в квалификационната фаза на Шампионската лига, но това няма да е никак лесно, тъй като по регламент само първите три отбора във Франция могат да участват в най-престижния клубен турнир, а челните позиции в момента са окупирани от грандовете Олимпик Марсилия, Олимпик Лион и действащия първенец ПСЖ. В предишния кръг Сент Етиен взе своето, след като победи Реймс с 2:1 като гост, а в същото време ПСЖ и Марсилия загубиха двубоите си. Така Сент Етиен измести Пари Сен Жермен от 3-ото място във временното класиране, събирайки актив от 39 точки и точка повече, а в същото време "зелените" нямат загуба в Лига 1 вече 11 поредни кръга. През седмицата обаче Сен Етиен загуби с 1:0 домакинството си именното от ПСЖ и отпадна от турнира за Купата на Лигата. За настоящия двубой контузен е Клерк.

Прогноза: Рен - Сент Етиен 1:2


Олимпик Марсилия - Гинган
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 18.01.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Вилфред Биен

Последният двубой от програмата на 21-я кръг в Лига 1 ще противопостави два отбора с коренно различни цели през настоящата кампания. Домакините изгубиха лидерското си място в предишния кръг, докато гостите ще трябва да продължат с добрите изяви, за да могат да си гарантират оставането в елита.

Олимпик Марсилия допусна пета загуба от началото на сезона. Преди малко повече от седмица клубът от втория по големина град във Франция сведе глава пред Монпелие за втори път през сезона и след домакинското поражение в началото на кампанията сега играчите на Марсело Биела отново загубиха, но този път с 2:1. Добрата новина за ОМ беше, че шампионът ПСЖ също се издъни срещу Бастия, но Олимпик Лион не показа милост срещу Тулуза и "хлапетата" вече са едноличен лидер в Лига 1 с актив от 42 точки, а марсилци са втори с 41. Победата за южняците е задължителна, а добрата новина е, че всички футболисти са на разположение за двубоя.

В предишния кръг Гинган направи нова решителна крачка към спасението, макар и до края на сезона да има още много време. Играчите на Жослен Гурвенек записаха четвърта шампионатна победа в последните си пет срещи. Този път Гинган се наложи с 2:0 срещу закъсалия отбор на Ланс. По този начин действащият носител на Купата на Франция се изкачи на 13-то място в класирането с актив от 25 точки и засега е на 5 от опасната зона. С контузии преди тежкото гостуване на разярения доскорошен лидер са Самаса, Марво и Карди.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Гинган 3:1

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209