Анонс на 20-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 20-ти кръг на Лига 1

Монпелие - Олимпик Марсилия
Стадион: "Алтрад", Монпелие
Дата: 09.01.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Беноа Бастиен


Началото на първия кръг за новата 2015 година ще е едно от южняшките дербита във френския футбол, където един срещу друг се изправят съставите на Монпелие и Олимпик Марсилия.

Монпелие завърши полусезона и календарната 2014 г. на 10-то място в класирането с актив от 26 точки, на 6 от местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири наесен. Играчите на Ролан Курбис започнаха новата година с тежък двубой в турнира за Купата на Франция срещу гранда ПСЖ, който загубиха с 0:3. За настоящия нелек сблъсък в рамките на пет дни отсъстващи са Тиене и Аит-Фана.

Олимпик Марсилия посрещна 2015 г. като водач в Лига 1. Възпитаниците на Марсело Биелса продължават да са начело в колоната след преполовяването на кампанията с актив от 41 точки, с 2 повече от преследвача Олимпик Лион и с 3 от действащия шампион ПСЖ. Годината за южняците обаче започна по разочароващ начин, след като ОМ отпадна рано-рано в турнира за Купата на Франция и то срещу непретенциозен съперник. Лидерът във френския елит отстъпи при гостуването си на четвърдодивизионния Гренобъл след изпълнение на дузпи. Марсилци на три пъти повеждаха в резултата, но мачът завърши 2:2 в редовното и 3:3 в края на продълженията, като Гренобъл успя да стигне до изпълнението на 11-метровите наказателни удари след гол в 119-ата минута. Така на Олимпик им остана борбата единствено в Лига 1, след като тимът бе елиминиран в края на миналата година и от турнира за Купата на Лигата. За гостуването на Монпелие аут са Алесандрини и Барада.

Прогноза: Монпелие - Олимпик Марсилия 1:2


Евиан ТГ - Рен
Стадион: "Парк дю Спор", Гайяр
Дата: 10.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Антони Готие


Евиан ще се бори за спасението си през настоящия сезон. Тимът от област Горна Савоя започна годината с победа с 3:0 като гост, след като не срещна затруднения в турнира за Купата на Франция срещу тима на Бобини. През седмицата обаче играчите на Паскал Дюпрас загубиха гостуването си на Лил с 1:0 в отложен по-рано през сезона мач. Поражението смъкна клуба от Гайяр в зоната на изпадащите и сега Евиан е на 18-то място с актив от 19 точки, колкото имат отборите на Ланс и Метц, но показателите на тима от Савоя са по-лоши. За двубоя с Рен контузени за Бенезе и Н'Сикулу.

След серията от осем поредни мача без загуба в Лига 1, която продължи от началото на октомври до началото на декември месец 2014 г., Рен изпрати годината с три поредни загуби, които свлякоха бретанци до 8-ото място в класирането, оставяйки ги с актив от 28 точки. По този начин играчите на Филип Монтание се отдалечиха и от местата, гарантиращи евроквота. Иначе тимът започна 2015 г. с победа с 2:1 при гостуването си на Дюнкерк, която осигури на Рен участие в следващата фаза в турнира за Купата на Франция. За гостуването на Евиан контузен е единствено полският национал Гросицки.

Прогноза: Евиан ТГ - Рен 1:2


Гинган - Ланс
Стадион: "Рудуру", Гинган
Дата: 10.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Клемен Турпин


След колебливото представяне на Гинган през първата част на сезон воденият от Жослен Гурвенек тим успя да завърши 2014 г. със серия от четири мача в Лига 1 без поражение, в които Гинган записа три поредни победи и едно равенство. Именно важните успехи помогнаха на отбора да се измъкне от зоната на изпадащите и сега Гинган заема 13-та позиция във временното класиране с актив от 22 точки, но отборите от опасната зона са само на 3 пункта дистанция. За настоящия двубой контузени са Ятабаре, Диало и Карди. Иначе Гинган вече изигра първия си официален двубой за 2015 г. и той бе в турнира за Купата на Франция, където тимът е действащ носител на трофея. В него Гинган преодоля с 3:0 като гост скромния Динан-Леон.

Новакът Ланс ще се бори за оцеляването си в Лига 1 през настоящия сезон. "Жълто-червените" завършиха 2014 г. на 16-то място в класирането с актив от 19 точки, като благодарение на головата си разлика северняците не са под чертата. Тимът започна новата година със загуба в турнира за националната купа, където играчите на Антоан Комбуаре отстъпиха с 2:3 при домакинството си на намиращия се в супер форма Лион. За гостуването на Гинган наказан е Ландре.

Прогноза: Гинган - Ланс 2:0


Лил - Каен
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 10.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Оливие Туал


Лил не се наслаждава на най-добрите си сезони във Франция. "Песовете" са много непостоянни в изявите си и едва ли ще успеят да се класират за европейските клубни турнири наесен, макар до края на шампионата да остават още много кръгове. Играчите на Рене Жирар започнаха разочароващо новата година, след като бяха елиминирани от турнира за Купата на Франция, отстъпвайки с 2:0 при гостуването си на остров Корсика от предпоследният в Лига 1 тим на Бастия. През седмицата обаче северняците спечелиха с 1:0 като домакин отложен по-рано през сезона мач срещу състава на Евиан ТГ. Победата изкачи Лил на 11-то място в класирането с актив от 24 точки. За настоящия двубой контузени са Мартин, Сумауро и Лопеш.

Отборът на Каен е изправен пред угрозата да изпадане от елитната Лига 1 след само един прекаран сезон сред най-добрите във Франция. След 19 изиграни кръга отборът заема еднолично последното 20-то място във временното класиране с актив о 15 точки, на 4 от спасителната 17-та позиция. Играчите на Патрис Гаранд в осем поредни кръга в шампионата, в които записаха пет загуби и три равенства. Каен бе елиминиран и от турнира за Купата на Франция, отстъпвайки у дома 2:3 след продължения от втородивизионния Дижон. За гостуването на Лил контузени са Пиер, Лемар и Мусаву-Кинг.

Прогноза: Лил - Каен 3:0


Ница - Лориен
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 10.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Вилфред Биен

Съставът на Ница е много непостоянен в изявите си до момента. След 19 кръга "орлетата" имат в актива си 22 точки, които им отреждат 12-то място във временното класиране. В последните В последните си шест мача в Лига 1 играчите на Клод Пюел записаха две равенства, две загуби и само един успех. Иначе тимът от Лазурния бряг започна 2015 г. с гръмък трансфер, привличайки бившия футболист на Олимпик Лион, Олимпик Марсилия и Нюкасъл Хатем Бен Арфа. Крилото пристигна на "Алианц Ривиера" като свободен агент, след като договорът му с английския Нюкасъл бе прекратен. Ница бе елиминиран от турнира за Купата на Франция, отстъпвайки с 2:0 при гостуването си на втородивизионния Валансиен. За настоящия двубой контузени са Хулт, Пентекот и Дел.

Лориен също се отличава с колебливи игри след края на полусезона. "Мерлузите", които по едно време бяха и в зоната на изпадащите, успяха да се измъкнат от опашката на класирането, но въпреки това отборът 15-то място с 20 точки в актива си, само с 1 повече от отборите, които са под чертата. Тимът също започна новата година със загуба, след като изненадващо бе елиминиран от скромния Авранш с 1:0 в турнира за националната купа. За гостуването на Ница с контузии са Коне и Лавин.

Прогноза: Ница - Лориен 2:0


Реймс - Сент Етиен
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 10.01.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра


Реймс завърши 2014 г. със серия от две поредни победи, които помогнаха на тима да се изкачи до 9-ото място във временното класиране и вече футболистите на Жан-Люк Васьор имат в актива си 28 точки, колкото има и осмият Рен. Добрата серия на тима продължи и през новата 2015 г., след като Реймс победи с 3:1 шестодивизионния Лузитанос Сен Мор в турнира за Купата на Франция. За настоящия сблъсък срещу коравия тим на Сент Етиен контузен е само Албек.

Сент Етиен запази 4-ото си място във временното класиране след 19 кръга. По всичко личи, че през настоящата кампания целта пред най-титулувания френски отбор ще е участие в квалификационната фаза на Шампионската лига, но това няма да е никак лесно, тъй като по регламент само първите три отбора във Франция могат да участват в най-престижния клубен турнир, а челните позиции в момента са окупирани от грандовете Олимпик Марсилия, Олимпик Лион и действащия първенец ПСЖ, но хубавото за футболистите на Кристоф Галатие е, че дистанцията не е голяма. Сент Етиен се поизпоти, но в крайна сметка продължи на пред в турнира за Купата на Франция, след като тимът успя да отстрани след продължения отбора на Нанси с 1:0. За гостуването на Реймс с травми са Сал и Ердинч.

Прогноза: Реймс - Сент Етиен 1:2


Олимпик Лион - Тулуза
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 11.01.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Филип Калт


Олимпик Лион вече даде ясна заявка, че ще се бори със зъби и нокти за титлата във Франция. "Хлапетата" завършиха 2014 г. на второ място във временното класиране с актив от 39 точки и са само на две от лидера Олимпик Марсилия. Освен това играчите на Юбер Фурние записаха 11 победи в последните 15 мача в шампионата, допускайки само три равенства и една загуба. Именно този рейд гарантира на Лион шансове за мечтания шампионски приз. Отборът започна 2015 г. с трудна победа с 3:2 срещу Ланс в турнира за Купата на Франция. "Хлапетата" поведоха набързо с 3:0, но допуснаха впоследствие комфортният има аванс да бъде стопен на само един гол, но в крайна сметка срещата завърши с победа за Лион. Преди двубоя с Тулуза в отбора има няколко контузени футболисти, които едва ли ще вземат участие в срещата. Това са Грение, Фофана, Коне, Бензия и ветеранът Малбранк.

Отборът на Тулуза пък е в противоположния полюс. Целта пред "виолетовите" през настоящия сезон ще е да се спасят от изпадане. След 19 кръга играчите на Ален Казанова заемат 14-то място в класирането с актив от 21 точки и са само на два пункта от отборите под чертата. Тулуза започна новата година със загуба, след като тимът бе елиминиран от Бордо с 2:1 в турнира за Купата на Франция. За тежката визита на "Жерлан" срещу Лион контузен е само Роман.

Прогноза: Олимпик Лион - Тулуза 3:0

 

Нант - Метц
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 11.01.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Бартоломю Варела


Нант продължава да е сериозно замесен в борбата за разпределяне на евроквотите догодина. "Канарчетата" завършиха календарната 2014 г. на 7-мо място в класирането с актив от 30 точки и са само на два пункта от тях. Играчите на Мишел Дер Закарян започнаха и новата година с успех, след като с лекота елиминираха с 4:0 Клуб Франсискан в турнира за националната купа. За настоящия двубой единственият отсъстващ е контузеният Хансен.

Новакът Метц започна сезона по много добър начин, но впоследствие тимът от провинция Лотарингия допусна сериозен спад във формата си и последните 11 кръга в Лига 1 Метц записа една единствена победа за сметка на двете равенства и осемте загуби, които смъкнаха тима до 17-то място в класирането, като Метц се задържа над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Евиан ТГ, който е със същия точков актив. Отборът започна 2015 г. с труден успех в турнира за Купата на Франция, отстранявайки с 2:1 регионалния опонент Епинал. За гостуването на Нант контузени са Карасо и Филипс.

Прогноза: Нант - Метц 3:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204