Олимпик Марсилия ще надиграе Монако без Бербатов


П. Пенков

Олимпик Марсилия ще надиграе Монако без Бербатов

Монако - Марсилия
Стадион: "Стад Луи II", Монако
Дата: 14.12.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Тони Шапрон

В дерби срещата от неделния ден в френската Лига 1, Монако и Олимпик Марсилия излизат един срещу друг на "Стад Луи II". Домакините, водени от мениджъра Леонардо Жардем, заемат осмата позиция във временното класиране, притежавайки актив от 26 точки, докато този на Марсело Биелса оглавява таблицата, но само с точка преднина пред втория Пари Сен Жермен. Последната среща между тези два съперника завърши с победа 2:0 за Монако, като това се случи на 26 януари тази година.

В момента може да се каже, че и двата клуба се намира в добра серия, като домакините дори прекъснаха лошия си старт на сезона, след като в последните два кръга успяха да вземат максимума от точки. Тези започнаха месец декември с победа над Ланс у дома с 2:0, а няколко дни по-късно надиграха и Тулуза като гости, отново със същия резултат. В допълнение, през средата на тази седмица, Монако постигна победа и над Зенит, успех, който ги постави на лидерската позиции в група С им осигури право на участие в 1/8-финалите на Шампионска лига.

Колкото до Олимпик Марсилия, то съставът на Марсело Биелса също е в много добра форма, постигайки 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните си 5 срещи от Лига 1. Преди седмица тима постигна лесна победа с 3:1 при домакинството си на новака Метц. Единствената скорошна грешна стъпка на Марсилия беше загуба от Пари Сен Жермен с 2:0 в началото на неомври, загуба, чиито точки могат да се окажат решаващи в края на сезона при определянето на победителя.

Лошата новина за Монако ще бъде определено отсъствието на Димитър Бербатов, който получи контузия в сблъсъка с Зенит и ще се наложи да пропусне дербито с Марсилия. Освен българина, в лазарета на тима се намират още Кодогбя, Курзва и Карвальо. В допълнение Уолъс трябва да изтърпи наказание, а Елдерсон и Тулалан са под въпрос.

За Олимпик Марсилия отсъстващи се очаква да бъдат Ромен Алесандрини и Стефан Спарагна, които продължават да се възстановят от травми. Освен тях Имбула, Пайет, Товен и Барада не се знае дали ще могат да вземат участие в срещата, поради което е много вероятно ще преминат късни фитнес тестове, за да се определи тяхното състояние.

Прогноза: Монако - Олимпик Марсилия 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Монако:

26 ноември Байер Леверкузен - Монако 0:1 (Шампионска лига)
29 ноември Рен - Монако 2:0 (Лига 1)
02 декември Монако - Ланс 2:0 (Лига 1)
05 декември Тулуза - Монако 0:2 (Лига 1)
09 декември Монако - Зенит 2:0 (Шампионска лига)

Марсилия:

09 ноември ПСЖ - Марсилия 2:0 (Лига 1)
23 ноември Марсилия - Бордо 3:1 (Лига 1)
28 ноември Марсилия - Нант 2:0 (Лига 1)
02 декември Лориен - Марсилия 1:1 (Лига 1)
07 декември Марсилия - Метц 3:1 (Лига 1)

Досегашни срещи:

Монако - Марсилия

93 срещи
31 победи за Монако
22 равенства
40 победи за Марсилия
Голова Разлика: 127:112 за Марсилия

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224