Анонс на 18-ти кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 18-ти кръг на Лига 1

Олимпик Лион - Каен
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 12.12.2014 г.
Час: 21:30
Съдия: Бартоломю Варела


Първият мач от програмата на 18-я кръг в Лига 1 ще противопостави съставите на Олимпик Лион и Каен. "Хлапетата" заемат 3-то място в класирането с 33 точки в актива си, докато новаците са предпоследни с 14 пункта.

В предишния кръг Лион победи с 3:2 Евиан Тонон-Гайяр като гост. "Хлапетата" губеха с 1:2 до 81-ата минута, но с два гола на Александре Лаказет гостите стигнаха до трите точки в Горна Савоя. Лион за пореден път заложи на множество юноши в състава си. Осем бяха титуляри - Антони Лопеш, Самюел Юмтити, Жордан Фери, Максим Гоналон, Набил Фекир, голмайсторите Бензия и Лаказет, както и ветеранът Стед Малбранк, който също е продукт на клуба, а като резерви се появиха още трима - Рашид Гедзал, Клинтън Н'Жие и Корентен Толисо. Грение, Фофана и Гюркюф продължават да са контузени.

Каен пък записа загуба с 3:2 при домакинството си на Ница. Така възпитаниците на Франк Дюма се свлякоха в зоната на изпадащите и заемат предпоследното място. За бретанци аут за гостуването на Лион са Апиа, Мусаву-Кинг и Базил.

Прогноза: Олимпик Лион - Каен 4:1


Нант - Бордо
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Стефан Ланоа


Ранният съботен двубой от програмата на 18-я кръг във френския шампионат ще бъде сблъсъкът между Нант и Бордо.

След силния старт на сезона последва спад във формата на домакините от Нант. В предишния кръг "канарчетата" записаха трета поредна загуба. Този път футболистите на Мишел Дер Закарян отстъпиха с 2:1 при гостуването си на шампиона ПСЖ, въпреки че поведоха в резултата. Така Нант остана на 9-то място в подреждането с актив от 24 точки, като по този начин тимът се отдалечи от местата, даващи европейска квота. За настоящия двубой контузен е само Одел.

Шейх Диабате донесе победата на Бордо с 3:2 над Лориен. Нападателят се появи като резерва в 60-ата минута на мача и само след няколко минути отбеляза два бързи гола за обрата. Преди почивката Бенжамен Жано бе открил за "мерлузите", а Уахиб Хазири изравнил за жирондинците. В началото на втората част Венсан Льо Гоф отново бе дал преднина на гостите, но Диабате спаси положението за домакините. Така Бордо заема 5-та позиция с 31 точки. За тежкото гостуване на Нант с травми са Жусие, Пеленар, Сала, Поко и Контенто.

Прогноза: Нант - Бордо 2:2


Бастия - Рен
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Оливие Тюал


Бастия се закотви на дъното в Лига 1 след 17 изиграни кръга. В последния си двубой корсиканци загубиха с 1:0 при гостуването си на намиращия се в страхотна форма състав на Сент Етиен. По този начин новакът във френския елит е последен с актив от 14 точки, колкото имат и предпоследният Каен, но головата разлика на островитяните е по-лоша. За настоящия двубой контузени са Ба, Скилачи, Пино, Айте, а Брандао е наказан.

Серията от осем мача без загуба на Рен завърши със сериозна домакинска катастрофа. В предишния кръг тимът от Бретан бе победен с 0:4 на своя "Рю дьо Лориен" от Монпелие. В основата на успеха за южняците бе халфът Морган Сансон, който отбеляза едно попадение и подаде за още два от головете. Загубата остави Рен с актив от 28 точки на 6-та позиция в подреждането. За гостуването на остров Корсика наставникът на тима Филип Монтание няма да може да разчита на контузените Гросицки и Фернандес.

Прогноза: Бастия - Рен 0:2


Лориен - Метц
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж

Отборът на Лориен продължава да буксува в близост до опасната зона. В предишния кръг бретанци загубиха с 3:2 гостуването си на Бордо. "Мерлузите" остават на 17-то място в подреждането със същия точков актив, като само 2 пункта ги делят от отборите в зоната на изпадащите. За настоящия двубой треньорът на тима Силвен Риполи има редица кадрови проблеми, тъй като контузени са стражът Одар, Педриньо, Жуфре, Керсия, Суну, Абдула, Лавин.

Метц също инкасира поражение в последния си двубой. Новаците загубиха с 3:1 гостуването си на водача в класирането Олимпик Марсилия. Играчите на Албер Картие не са записвали победа в Лига 1 в пет поредни кръга, в които допуснаха четири загуби и едва едно равенство. Тимът от провинция Лотарингия заема 13-то място в подреждането с актив от 19 точки. Н'Сор, Роки и Милан са с контузии, а Каши е наказан.

Прогноза: Лориен - Метц 1:1


Монпелие - Ланс
Стадион: "Алтрад", Монпелие
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими


Монпелие записа респектиращ успех в предишния кръг, след като южняците пометоха Рен като гост 4:0 и по този начин прекъснаха серията на тима от осем мача без загуба. В основата на успеха за южняците бе халфът Морган Сансон, който отбеляза едно попадение и подаде за още два от головете. Другите три бяха дело на Жонас Мартен, Лукас Бариос и Антони Муние. С победата възпитаниците на Ролан Курбис се изкачиха на 8-мо място в таблицата с актив от 24 точки. Аит-Фана и Журден са контузени, а Деза е наказан за настоящия двубой.

В предишния кръг Ланс успя да се спаси в дербито на Северна Франция. "Жълто-червените" губеха с 0:1 срещу Лил до 92-ата минута, когато Адамо Кулибали успя да засече с глава едно центриране отляво и така донесе точката на домакините. Въпреки равенството, воденият от Антоан Комбуаре отбор остава на 18-то място и е в зоната на изпадащите с актив от 15 точки. За гостуването на Монпелие с травми са Ел Джадейауи, Н'Диайе и Шавария, а Ландре е наказан.

Прогноза: Монпелие - Ланс 3:0


Реймс - Евиан ТГ
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Мило


Реймс записа втора поредна загуба в предишния кръг. Този път футболистите на Жан-Люк Васьор отстъпиха като домакин с 3:2 на Гинган. Поражението смъкна Реймс на 10-то място в подреждането, а отборът продължава да е с актив от 22 точки. За настоящия двубой контузени са Албек, Вебер, Де Превил, Пеже, Мфулу и Бастиен.

Евиан записа също загуба с 3:2 в предишния кръг, само че като домакин на Олимпик Лион. "Хлапетата" губеха с 1:2 до 81-ата минута, но с два гола на Александре Лаказет гостите стигнаха до трите точки. Поражението остави тима от Савоя на 14-та позиция в класирането с актив от 19 точки. За гостуването на Реймс наставникът на тима Паскал Дюпрас няма да може да разчита на Менса, Юлсгард и Бенезет.

Прогноза: Реймс - Евиан ТГ 2:1


Ница - Сент Етиен
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 14.12.2014 г.
Час: 15:00
Съдия: Людовик Жафредо


Началото на изпълнения с интересни сблъсъци неделен ден от програмата на 18-я кръг в Лига 1 ще бъде поставено с двубоя между Ница и Сент Етиен.

В предишния кръг "орлетата" постигнаха първа победа от пет кръга насам, след като успяха да спечелят с 3:2 гостуването си на новака Каен. Жордан Амави откри за южняците, но преди почивката домакините стигнаха до обрат с попадения на Матийо Дюамел от дузпа и Лени Нангис. След почивката обаче Ница стигна до успеха с голове на Ерик Ботеак от дузпа и Аласан Плеа. Така футболистите на Клод Пюел събраха 21 точки в актива си и се изкачиха до 11-то място в подреждането. За настоящия двубой контузени продължават да са Мопе, Пентекот, Траоре, Дигар и Дел.

Отборът на Сент Етиен записа трета поредна победа в шампионата на Лига 1 и така вече осем мача е без загуба във френското първенство. "Зелените" надиграха с минималното 1:0 гостуващия Бастия. Единственото попадение падна в средата на втората част, когато Рики ван Волфсвинкел се възползва от пас на Фабиен Лемоан и прехвърли вратаря на корсиканците Алфонс Ареола. Успехът остави възпитаниците на Кристоф Галатие на 4-то място във временното класиране с актив от 32 точки, на 6 от водача Олимпик Марсилия. За гостуването на Ница под въпрос са Ердинч, Клерк и Клемен.

Прогноза: Ница - Сент Етиен 1:2


Лил - Тулуза
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 13.12.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Фреди Футрел

Неубедителният през този сезон състав на Лил изпусна победата в дербито на Северна Франция предишния кръг. "Кучетата" завършиха наравно 1:1 при гостуването си на Ланс, като водеха до 92-ата минута с гол на Гай в началото на втората част, но в крайна сметка бяха лишени от пълния комплект точки. Така Лил няма победа от цели осем мача. Последният успех на играчите на Рене Жирар беше на 27 септември - 1:0 над Бастия. "Кучетата" са на 15-о място с 18 точки, само на 3 от зоната на изпадащите. За настоящия двубой контузени са Баша, Лопеш и Балмон.

Тулуза загуби последния си мач в шампионата. "Виолетовите" отстъпиха като домакин на Монако с 2:0, а големият герой за "монегаските" бе българският нападател Димитър Бербатов, който вкара двата гола в срещата. Загубата смъкна футболистите на Ален Казанова на 12-то място в класирането, а Тулуза продължава да е с 20 точки. За гостуването на Лил с контузии са Трехо, Уилиам Матеус, Видал и Роман.

Прогноза: Лил - Тулуза 1:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172